Etusivu » Yrittäjäksi Seinäjoelle » Referenssit

Innostu sinäkin asiakkaidemme tarinoista

Tekstit: Kirsi Kuusisto, kuvat: StudioStreet

 

Into auttoi yrittäjyyden kiemuroissa

Pitkä työkokemus pohjusti ilmajokelaista Minna Rantalaa (53) yrittäjyyteen. Myös nuorena huoltamoiden keittiöillä saatu kokemus lienee ennakoinut tulevaa, sillä hän aloitti lokakuun alussa Minimanissa toimivan lounaskahvilan uutena yrittäjänä.

 

– Kävin jo viisi vuotta sitten Uusyrityskeskuksessa. Sitten suoritin yrittäjän ammattitutkinnon Yrittäjäopistossa. Hain apua ja vinkkejä uudelleen Uusyrityskeskuksesta sekä lisäksi Into Seinäjoesta ja Etelä-Pohjanmaan Yrittäjiltä, jossa kerrottiin mahdollisuudesta lähteä omistajaksi valmiiseen yritykseen.

 

Into Seinäjoen palvelut olivat tulleet Minnalle mieleen jo aikaisemmin, kun hän mietti kokonaan uuden kahvilan perustamista. Hänen saamansa apu oli kuitenkin paljon ennakko-odotuksia enemmän.

 

– Sain tietoa yrityksen vakuuttamisesta, rahoituksesta ja verotuksesta. Osallistuin alkavien yrittäjien tilaisuuteen sekä vastuita ja velvollisuuksia käsittelevään tilaisuuteen. Kun perustaa yritystä, ajatukset kulminoituvat tekemiseen, eikä kaikkia tärkeitä, hoidettavia asioita huomaa. Myös saamani kannustus vei eteenpäin.

 

Minnasta on hienoa, että Inton palvelut ovat yrittäjälle ilmaisia. Oman kokemuksensa perusteella hän suosittelee lisäksi yrityskonsultin käyttämistä omistajanvaihdoksen yhteydessä.  

 

Monille tutun lounaskahvilan uutena yrittäjänä Minnalle on tärkeää, että asiat jatkuvat yrityksessä totuttuun tapaan.

– Kun lähtee valmiiseen yritykseen, on ihanaa, että edellinen omistaja on auttamassa alkuun työskentelemällä kanssani. Saan kysyä kaikenlaista, koska ne tärkeimmät kysymykset tulevat vastaan useimmiten vasta käytännön työssä.

 

Tulevaisuudessa mielessä siintää toisenkin kahvilan perustaminen, kunhan rahkeet ja terveys riittävät. Ajatus oikean tien valitsemisesta on siis alkumetreillä vain vahvistunut.

 

Vinkkini alkavalle yrittäjälle: ”Usko omaan
itseesi ja siihen, mitä teet. Luota omiin ajatuksiisi
ja uskalla kysyä joko asiantuntijalta tai toiselta yrittäjältä.” 

 

 

Aktiivi Fysioterapia Seinäjoki: Intolta oikeanlaista, konkreettista apua

Urheilufysioterapiaan erikoistunut Suvi Huhtanen (32) puhkuu hyvää oloa. Hän on palvellut asiakkaitaan Aktiivi Fysioterapia Seinäjoen vuokratiloissa Keskuskadulla toukokuun alusta alkaen.  

 

– Ei ole tarvinnut päivääkään katua. Parasta on tämä kokonaisuus, kun saa itse päättää, mitä, miten ja koska teen. Yrittäjäksi siirtyminen tuntuu hyvältä, vaikkei yrittäjyys ollutkaan aluksi ensisijainen tavoitteeni.

 

Suvi Huhtanen on sekä liikunnanohjaaja että fysioterapeutti. Urheilijana kokemusta löytyy lentopallon parista alta kaksikymppisenä sekä pesäpallosta aina kolmeen Suomen mestaruuteen saakka.  Pesäpallossa rooli on vaihtunut valmentajaksi, lisäksi hän toimii Seinäjoen Taitoluistelijoiden fysiikkavalmentajana sekä Nurmon Jymyn liigassa pelaavan naislentopallojoukkueen fysioterapeuttina. Siksi onkin helppo uskoa, kun Suvi kertoo haluavansa auttaa fysioterapia-asiakkaita liikunnallisuus ja aktiivisuus edellä.

 

Suvi huomasi Into Seinäjoki Oy:n palvelut alun perin sosiaalisesta mediasta. Ensimmäisen koulutustilaisuuden aihe, henkilöbrändäys, osui juuri oikeaan. Suvi kehittää omalla nimellään nimettyä yritystään nimenomaan persoona edellä. Lisäksi hän meni syyskuussa mukaan Liikeideat lentoon -valmennukseen.

 

– Siellä asioita tehdään konkreettisesti. Se näkyy mielestäni kaikessa Inton tekemisessä ja tuntuu hyvältä, toteaa Suvi antaen kiitokset valmennuksia vetävälle asiantuntija Eeva Jussilalle.

 

Inton valmennuksesta saamiensa vinkkien avulla Suvi haluaa keskittyä uusien asiakkaiden hankkimiseen panostamalla markkinointiin. Sitä helpottanee myös yrityksen tarjoama alan erikoisuus, suurnopeuskameroilla tehtävä toiminnallinen alaraajatutkimus. Seinäjoen toimipisteen omat kotisivutkin ovat valmistumassa. Asiakasmäärän vakiinnuttaminen on myöhempi tärkeä tavoite.

 

Vinkkini alkavalle yrittäjälle:
”Luo itsellesi unelma, joka saa sinut aamulla hyppäämään

ylös sängystä riemusta kiljuen.” (lähde: hidastaelamaa.fi)

 

www.aktiivifysioterapia.fi/seinajoki

 

 

FinNero: Into lisäsi uskoa ja intoa

Yrittäjän on joskus vaikea nähdä oman yrityksensä kehittämismahdollisuuksia. Toukokuussa 2016 yrityksen perustaneet Tarja Keen ja Tuula Pekkala kertovat saaneensa Into Seinäjoki Oy:ltä yritykseensä uskoa ja niin, intoa.

– Ensimmäisen kerran kuultiin Inton palveluista rekrymessuilla ja perhetapahtumassa. Sitten lähdettiin mukaan Into Seinäjoki Oy:n tarjoamaan koulutukseen alkaville yrittäjille. Osallistuimme seminaariin ja olemme lähettäneet hakemuksen vientikatapulttiin. Kansainvälisiä kontakteja Italiasta ja Ruotsista saimme niitäkin Inton kautta. Myös Komia-markkinoinnissa toteutettuun 100 yrittäjätekoa Suomen puolesta –kampanjaan pääsimme mukaan. Jopa meidän yksi protovaiheessa oleva tuote - talutusvyö - on nimetty Inton mukaan, nauravat molemmat.

 

Entisessä työpaikassaan Desinghouse Topcanis Oy:ssä Lapualla tutustuneet naiset alkoivat miettiä yhteisen yrityksen perustamista jo lyhyen työkaveruuden jälkeen. Tuulalla on tekstiilialan ammattilaisena suunnitteluosaamista, ja datanomin tutkinnosta on hyötyä muun muassa kuvankäsittely- ja markkinointitöissä. Tarja puolestaan hallitsee useita vieraita kieliä ja ulkomailla asuneena ymmärtää kulttuurierojen vaikutukset myyntityössä sekä vastaa yrityksen taloushallinnosta.

 

Naisten yritys FinNero Oy Ltd on lemmikkitarvikkeiden valmistaja. Runsas tuotevalikoima on suunnattu koirille, mutta sitä suunnitellaan laajennettavaksi myös hevostarvikkeisiin.

Kansainvälistyminen oli molemmille itsestään selvää heti alkumetreiltä lähtien. Tärkeimpiä vientimaita ovat tällä hetkellä Japani ja Espanja.

 

– Tavoitteena on työllistää kaksi-kolme työntekijää ja mahdollistaa tulevaisuudessa vaikkapa oma etätyöskentely etelän lämmöstä, Tarja naurahtaa.

 

Vinkkimme alkaville yrittäjille:
”Tarvitset rohkeutta ja suunnitelmallisuutta. 
Elämä kantaa, kun luotat itseesi.”

 

www.finnero.fi

 

 

Unenlahja: Jonnalle Into on moottori  

Omasta kokemuksesta liikkeelle lähteneen Jonna Leppäharjun (27) liikeidea auttaa monia lapsiperheitä. Nyt puolitoistavuotiaan Elmeri-vauvan yliaktiivisuus ja itkuisuus ihmetyttivät. Kun kolmen kuukauden jälkeen diagnosoitu maitoallergisuus saatiin hallintaan, riitti äidillä edelleen huolta vauvan vähäisistä unenlahjoista.

 

– Ratkaisu uniongelmiin löytyy usein nukkumisjärjestelyjen tai vuorokausirytmin muutoksista. Lapselle rutiinit luovat turvaa ja ennustettavuutta, kertoo Jonna Leppäharju.

 

Jonna Leppäharju pätevöityi amerikkalaisen Kim Westin noin puolentoista vuoden online-koulutuksen jälkeen unikonsultiksi viime vuoden toukokuussa. Jonnan yritys Unenlahja tarjoaa räätälöityjä unisuunnitelmia ja valmennusta sekä vauvahierontaa. Yrittäjänä hän on kevytyrittäjä eli laskuttaa toimeksiannoista laskutusyrityksen kautta.

 

Inton Liikeideat lentoon –valmennuksesta hän kuuli siihen aikaisemmin osallistuneelta veljensä kihlatulta.  Liiketoimintasuunnitelman Jonna oli jo tehnyt, mutta apua tuli muun muassa oikean kohderyhmän löytymiseen.  

– Pääsin mukaan myös yrityskokeiluun. Sain kehittää yritystäni Rytmikorjaamolla ja osallistuin henkilökohtaiseen sparraukseen. Osallistun mielelläni tilaisuuksiin kuten  Business Breakfast ja Start Up Time. Intossa on aitoa välittämistä ja sydämellisyyttä, se on ylläpitävä voima ja moottori. Yhteistyö jatkuu edelleen, toteaa Jonna antaen varsinkin Eeva Jussilan työlle vilpittömän kiitoksen.

 

Viiden vuoden kuluttua Jonna näkee itsensä mahdollisesti täyspäiväisenä yrittäjänä, jonka kontaktit ja oma tietämys ovat kasvaneet.

– Toivottavasti olen myös saanut levitettyä unen ilosanomaa monelle ja päässyt kouluttamaan lasten parissa työskenteleviä.

 

Vinkkini alkavalle yrittäjälle:
”Käytä hyväksesi jokainen kohtaaminen
ja ympyröi itsesi inspiroivilla ihmisillä.
Muista kuitenkin asettaa omalle tekemiselle
rajat, muuten hukut paljouteen.”

 

www.unenlahja.fi

 

 

Oree: Eeron liikeidea kiihdytyskaistalla

Eero Jääskeläinen (23) on osannut yhdistää yrittämisen ja opiskelun. Tradenomiksi toista vuotta Seinäjoen ammattikorkeakoulun liiketalouden linjalla opiskeleva seinäjokelaisnuori perusti toiminimen kaksi vuotta sitten. Osakeyhtiöksi yritys muutettiin tämän vuoden tammikuussa.

 

– Facebookissa tuli vastaan Liikeideat lentoon –kurssi, josta sainkin sitten monenlaista tietoa. Ja nimenomaan sellaista tietoa, mitä yrityksen alkuvaiheessa tarvitsee. Henkilökohtainen briiffaus oli myös hyvä juttu. Esimerkiksi Finnveran palvelut eivät olleet minulle ennestään kovin tuttuja, kertoo Eero Into Seinäjoki Oy:n palveluista ja hyödyistä.

 

Haastatteluhetkellä Oree Oy odotti etikettejä omiin Fure-autonhoitotuotteisiin. Fure on myös yrityksen aputoiminimi ja oma tavaramerkki. Oree Oy harjoittaa autonhoitotuotteiden ja tarvikkeiden maahantuontia Euroopan alueelta. Verkkokauppa avataan kevään aikana.

 

Eero kertoo halunneensa aina yrittäjäksi. Se on verissäkin, koska yrittäjiä löytyy sekä äidin että isän puolelta.

– Olen halunnut toteuttaa itseäni. Ja haluan ilman muuta kasvattaa yrityksen liiketoimintaa niin, että siitä tulee oma ylpeydenaiheeni.

 

Ajankäytössä Eero Jääskeläinen jos kuka pystyy neuvomaan muita yrittäjiä. Hyvä suunnittelu helpottaa elämää.

 

Kolmannen polven yrittäjän on helppo antaa
muitakin vinkkejä yrittäjiksi aikoville:
”Jos tulee jotakin takapakkia, aina löytyy ratkaisu.
Älä heitä heti pyyhettä kehiin.”

 

www.fure.fi

 

 

Loota Percussion: Loota lähti jo kansainvälistymään

Akustinen, kevyt kannettava rumpu Loota rakentui rumpali Mika Liljan käsissä, yritys Loota Percussion Mikan mukaan lehtijutun ansiosta. Mika Lilja suostui maaliskuussa 2015 haastateltavaksi Into Seinäjoki Oy:n juttusarjaan. Sanna Männikön kirjoittama juttu julkaistiin netissä ja Seinäjoen Sanomissa, ja menestykselle oli lyöty alkutahdit.

– Tein rummun ensin itselleni ja kun kysyntää oli, ajattelin tehdä niitä linnunpönttötyyliin muillekin. Nyt tilanne on se, että esimerkiksi marraskuussa tilattiin 52 rumpua.

 

Lootan maine siis kiiri vauhdilla eteenpäin. Mika lähti selvittämään, mistä alkava yrittäjä saisi apuja. ”Työkkäri” kertoi Uusyrityskeskuksesta, joka puolestaan kertoi Into Seinäjoki Oy:n palveluista.

 

– Liikeideat lentoon –valmennus avasi kokonaisuutta ja haastoi minua omien ideoideni kanssa. Yksinyrittäjälle apu on ollut tarpeen, koska esimerkiksi myyntiverkosto oli vaikea löytää. Olisin mennyt kyllä mettään, jos en olisi saanut vinkkiä esimerkiksi alihankkijoiden mukaan ottamisesta. Olen mukana myös Vientikatapultti-ohjelmassa, jonka kautta sain apua viennin aloittamiseen ja Tekesin myöntämää rahallista tukea.

 

Lootaa myydään nyt myös ruotsalaisessa musiikkikauppaketjussa. Lyhyessä ajassa yrittäjän omakin rooli on muuttunut: enemmän myyntityötä ja vähemmän rumpujen rakentamista.

 

– Minulla on selkeä visio siitä, mitä lähivuosina tapahtuu. Alihankkijoita on enemmän ja Lootaa myydään monessa maassa. Loota on oma, uusi percussiomerkki. Sillä on myös oma laukku ja pedaali. Perusloota ei tule muuttumaan alkuperäisestä, vuonna 2011 kehitellystä mallista.

 

Vinkkini alkavalle yrittäjälle:
”Älä yritä yksin, yritä toimia ryhmässä.”

 

www.lootapercussion.com

 

 

Huttaroo: Komppaaminen kannustaa oikeasti

Innostus käsillä tekemiseen ajoi Anna Koskimäen ja Kati Aurasen suunnittelemaan oman yrityksen perustamista joulukuussa 2015. Sitä edelsi useita vuosia jatkunut into kehittää käytetyille materiaaleille uusia käyttötarkoituksia. Kuten kierrätyskankaista nalleja.

– Näin Facebookissa mainoksen yritysvalmennuksesta, kertoo Anna. Kati jatkaa, että omaa ideaa haluttiin ilman muuta lähteä testaamaan.

 

Liikeideat lentoon –valmennus osoittautui Annan ja Katin kohdalla nimensä veroiseksi. Katin mukaan lähes korvaamatonta apua tuli laskelmien tekoon, markkinointiin, osakeyhtiön perustamiseen ja ylipäätään tietoihin siitä, kenen kanssa mitäkin asiaa hoidetaan.

 

– Innostaminen ja komppaaminen on ollut Intolta pyyteetöntä ja sydämellistä. Tuntuu niin hienolta, kun joku muukin uskoo ideaamme. Eteen heitettiin välillä myös vaikeita, mutta rakentavia kysymyksiä, suitsuttavat Anna ja Kati.

 

Valmennuksen jälkeen yhteydenpito on jatkunut, mikä hoitoalalla toimivista sivutoimiyrittäjistä tuntuu todella hienolta. Koska huolella ”fiilattu” liikeidea on kantanut ja kantaa, on Kati jäämässä vuodenvaihteessa virkavapaalle ja keskittyy yrityksen toimintaan.

 

Huttaroo valmistaa ruostumattomasta teräksestä uniikkeja koruja tai avaimenperiä asiakkaan lähettämää mallikuvaa mukaillen. Verkossa toimiva yritys tähtää myös kansainvälisille markkinoille, mihin myös saatiin pönkitystä Intolta.

– Viiden vuoden kuluttua Huttaroo voi ja pyörii hyvin! Ehkä meidän lisäksemme voisi muutama olla meillä töissäkin, sanoo Kati.

 

Vinkkimme alkavalle yrittäjälle:
”Luota itseesi ja pidä mieli avoimena.
Ideasi jalostuu muiden kanssa keskustellessa.”

 

https://huttaroo.fi/

 

 

Piisami Levyt: Rakkaudesta alaan

Yrityksen perustamisesta tuli kulttuurituottaja Olli Nuutiselle vaihtoehto, kun takana oli määräaikaisia työsuhteita ja jonkin aikaa jatkunut työttömyys. Puolison ehdottamana ja Into Seinäjoki Oy:n valmennusohjelman rohkaisemana Olli päätyi yrittäjäksi kesäkuussa 2016.

– En ole ihan varma, mistä sain tietää Into Seinäjoen palveluista. Luultavasti työkkäristä, muistelee Olli.

 

Ollin yritys Piisami Levyt myy käytettyjä ja uusia vinyylilevyjä, CD-levyjä ja C-kasetteja. Myöhemmin laajenevasta valikoimasta löytyy tällä hetkellä myös musiikkiaiheisia kirjoja sekä käytettyjä ja huollettuja levysoittimia.

 

– Ryhmästä sai tukea, koska me oltiin kaikki samassa tilanteessa. Valmennuksessa kuulin uusyrityskeskuksesta, josta sain apuja siihen, mikä yritysmuoto olisi sopivin. Toisaalta olisin kaivannut valmennuksessa enemmän perustietoja siinä vaiheessa yrityksen perustamisesta. Osallistuin myös muutamaan Inton aamutilaisuuksiin.

 

Olli teki omasta pitkäaikaisesta musiikin harrastamisestaan ammatin. Hän toteaa, ettei pyöritä Piisami Levyjä rahan takia, vaan rakkaudesta alaan. Kaksilapsisen perheen arjen pyörittäminen esimerkiksi lasten sairastuessa tuo välillä omat hankaluutensa.

 

Tulevia vuosia miettiessään ainakin yksi muutos on väistämättä edessä lähiaikoina: Koulukatu 7:ssä sijaitseva talo, jossa Ollin yritys toimii, puretaan. Hän haeskelikin joulukuussa uusia toimitiloja Seinäjoen keskustasta tai keskustan läheltä. Yrityksen tilannetta esimerkiksi viiden vuoden kuluttua on vaikea ajatella, mutta yksi on hänen mielestään varmaa: kuluttajakäyttäytyminen muuttuu, mutta miten, sitä ei tiedä.

EDIT : Piisamilevyt toimii Rytmikorjaamolla, osoitteessa Vaasantie 11, Seinäjoki

 

Vinkkini alkavalle yrittäjälle:
"Pitää olla rehellinen itselleen."

 

http://www.piisamilevyt.fi/

 

 

Siretta Ky: Rohkea alanvaihtaja sai vapautta  

Henrietta Sulkunen on saanut päättää omista työajoistaan heinäkuusta alkaen. Yrittäjäksi ryhtymiseen rohkaisi Into Seinäjoki Oy:n Liikeideat lentoon –valmennus.

– Valmennus oli viimeinen sysäys sille, että uskalsin lopulta lähteä perustamaan yritystä. Sain paljon apua liiketoimintasuunnitelman tekoon ja vinkin yritykseni ilmeen suunnittelijasta.  

 

Henrietta, joka käyttää useimmiten lempinimeään Henni, työskenteli pitkään ravintola-alalla Seinäjoella. Jo yläasteella hän oli kiinnostunut sisustamisesta, ja ajatus jäi jotenkin kytemään, vaikka hän hakeutui opiskelemaan ensin toista alaa. Lopulta sisustaminen ja rakentaminen veivät voiton. Hän lähti opiskelemaan ja valmistui sisustusrakentajaksi Koulutuskeskus Sedusta noin kolme vuotta sitten. Koko ajan ajatus omasta yrityksestä kypsyi.

 

Yrittäjä-isä oli huomannut yritysvalmennuksen ja vinkkasi siitä tyttärelleen.

– Vaikeinta yrityksen perustamisessa oli lopullisen päätöksen tekeminen. Siinä Inton valmennus auttoi.

 

Seuraava Siretta Ky:n etappi on markkinoinnin aloittaminen. Myös nettisivut ovat tekeillä. Toimeksiantoja on tullut tähän asti vanhojen kontaktien kautta. Henni suunnittelee ja toteuttaa pääasiassa yksityisasuntojen sisustusremontteja, mutta myös uudiskohteiden pohja- ja pintatyöt ovat tuttuja.

 

– Näen yritykseni viiden vuoden kuluttua vielä suhteellisen pienenä, mutta työllistän kuitenkin itse itseni. Suunnittelua haluan lisätä. Jos olen silloin siinä tilanteessa, että töitä tulee paljonkin, voisin harkita työntekijän palkkaamista.

 

Vinkkini alkavalle yrittäjälle:
”Varaudu yrityksen monenlaisten
käytännön asioiden hoitamiseen.
Ja muista levätä!”

 

 

Palaa etusivulle

 

 

 

 

Seinäjoen vapaat toimitilat kootusti samassa paikassa ›

Seinäjoen kaupungin avoimet tarjouspyynnöt ›

Into Seinäjoki on Seinäjoen kaupungin kehitysyhtiö. Kehitämme Seinäjokea yritysten houkuttelevana ja kilpailukykyisenä liiketoimintaympäristönä › 

 

Tutustu toimintaamme myös näillä sivustoilla: 

 

 

Frami

>> Kokous- ja toimitilat

Seinäjoki Congress 

>> Seinäjoki kokouskaupunkina

Invest Seinäjoki

>> Sijoitu Seinäjoelle

Visit Seinäjoki

>> Matkaile Seinäjoelle

 

Rytmikorjaamo

>> Kokous- ja toimitilat

Toimitilat ja tontit

>> Seinäjoen vapaat toimitilat ja tontit

Hyvä johtaminen

>> johtamisen teemasivusto

Ruokaprovinssi

>> Lähiruokaa kehittämässä 

Mainostoimisto Semio | Tampere ja SeinäjokiWebio julkaisujärjestelmä, verkkosivujen ylläpito
Sulje sivuvalikko