Foorumi kestävän ruokaekosysteemin puolesta
Miltä näyttää ruoka-alan tulevaisuus?
Maistiaisia huomisesta: ruoka-alan tulevaisuus ja kasvu -tapahtuma kerää yhteen yritysjohtoa, kehittäjiä ja vaikuttajia keskustelemaan alan tulevaisuudesta, kestävästä kehittämisestä sekä kasvusta. Mitä ruoka-alalla tapahtuu ja miltä tulevaisuus näyttää? Miten kasvua ja vientiä voitaisiin lisätä? Muun muassa näitä teemoja tullaan käsittelemään puheenvuoroissa sekä illallispöydissä.
Tapahtuman keynote-puheenvuorosta vastaa Alkon toimitusjohtaja Leena Laitinen.
Paneelikeskustelussa moderaattorina toimii Valio Food 2.0 -ohjelman kumppanuusjohtaja Veera Virtanen, jonka kanssa keskustelemassa ovat Kari Herukka / Best-In, Hanna Yli-Kuha / Alavuden Öljynpuristamo ja Miko Heinilä / Kyrö Distillery Company.
Harri Latva-Mäenpää / Foodwest Oy valottaa ruoka-alan tietä Etelä-Pohjanmaalta maailmalle.
Tilaisuuden hostina toimii Jaakko Hallila, Seinäjoen ammattikorkeakoulun toimitusjohtaja ja rehtori, SEAMK
Tapahtuman tausta
Järjestäjinä toimivat organisaatiot halusivat kerätä ruoka-alan johtajia ja kehittäjiä keskustelemaan alan tulevaisuudesta ja kehittämisestä. Tästä syntyi idea järjestää tilaisuus, joka kerää nämä henkilöt Seinäjoelle keskustelemaan, inspiroitumaan sekä verkostoitumaan.
Tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2024. Palautekyselystä saatiin paljon positiivisia kommentteja ja niissä myös toivottiin jatkoa tapahtumalle. Alla poimintoja palautekyselystä, että tiedät mitä muut ovat olleet mieltä tapahtumasta.
”Kiitos mielenkiintoisen tapahtuman järjestämisestä. Toivottavasti tilaisuudelle tulee jatkoa myös ensi vuonna.”
”Erittäin ajankohtainen teema ja hienosti järjestetty tilaisuus. Oli ilo olla mukana.”
Päätimme vastata kysyntään ja järjestää tämän upean kokonaisuuden uudelleen vuonna 2025 uusien puhujien kera. Nyt sinulla on mahdollisuus osallistua tähän paljon kehuttuun tapahtumaan!
Kyseessä on kutsuvierastilaisuus. Paikkoja on rajoitetusti, joten varaa paikkasi nyt! Ilmoittautuminen sulkeutuu 5.9.2025. Tapahtumaan osallistuminen on maksutonta.
Tilaisuus starttaa Food Days -kokonaisuuden vuodelle 2025. Olet lämpimästi tervetullut Food Daysiin koko kolmen päivän ajaksi. Kyseessä on kansainvälinen ruoka-alan tapahtuma, joka kokoaa alan innovaattorit keskustelemaan kestävästä kasvusta. Muiden päivien ohjelmat löydät täältä.
Ilmoittaudu tästä!
Ohjelma
16:15 Bussikuljetus keskustasta Rytmikorjaamolle lähtee
16:30 Ovet aukeaa ja tervetulosanat
Tervetulosanat organisoijien toimesta
Elämyksellinen alkupala
Vapaata verkostoitumista
Tilaisuuden hostina toimii Jaakko Hallila, Seinäjoen ammattikorkeakoulun toimitusjohtaja ja rehtori, SEAMK
17:15 Keynote-puheenvuoro / Leena Laitinen, toimitusjohtaja, Alko Oy
17:45 Menun esittely / Ravintola Varicko
17:50 Pääruoka
19:00 Näkökulmia ruoka-alan yritysten kasvusta ja viennistä
Moderaattorina toimii Veera Virtanen, Valio Food 2.0 -ohjelman kumppanuusjohtaja
Keskustelemassa:
Kari Herukka, toimitusjohtaja, Best-In
Hanna Yli-Kuha, toimitusjohtaja, Alavuden Öljynpuristamo
Miko Heinilä, Kyrö Distillery Company
19:30 Etelä-Pohjanmaalta maailmalle / Harri Latva-Mäenpää, toimitusjohtaja, Foodwest Oy
19:50 Päätössanat ja jälkiruoka
Päätössanojen jälkeen vapaata verkostoitumista jälkiruoan äärellä.
20:30 Bussikuljetus keskustaan lähtee
Puhujat
Leena Laitinen, toimitusjohtaja, Alko Oy
![]() |
|
Veera Virtanen, kumppanuusjohtaja, Valio Food 2.0 -ohjelma
![]() |
|
Miko Heinilä, Kyrö Distillery Company
![]() |
|
Kari Herukka, Best-In Oy
![]() |
|
Hanna Yli-Kuha, Alavuden Öljynpuristamo
|
|
Harri Latva-Mäenpää, Foodwest Oy
|
|
Verkostoituminen
Pohditko, keiden kanssa pääset verkostoitumaan tapahtumassamme? Kurkkaa koostamastamme listauksesta henkilöt, jotka ovat ilmoittautuneet tapahtumaan ja antaneet luvan nimensä julkaisuun.
Bussikuljetukset
Olemme varanneet bussikuljetuksen Seinäjoen keskustan ja Rytmikorjaamon välille. Bussi pysähtyy seuraavien hotellien edustalla: Sokos Hotel Vaakuna, Sokos Hotel Lakeus ja Hotelli Alma.
Bussi lähtee liikkeelle Sokos Hotel Vaakunan edestä klo 16:15 ja suuntaa sitten Sokos Hotel Lakeuden kautta Hotelli Alman pihaan. Bussi tekee hotellien edustalla lyhyet pysähdykset, joten olethan ajoissa ulkona odottamassa bussia. Paluumatkalla bussi pysähtyy samoissa paikoissa kuin menomatkallakin.
Menu ja juomatarjoilu
Herkullisen illallisen tapahtumaan valmistaa paikallinen yritys Varicko. Menussa on painotettu paikallisten toimijoiden tuottamia raaka-aineita.
Ruoan kanssa on tarjolla viinibuffasta noudettavissa puna- ja valkoviiniä sekä vettä. Alkumaljat tarjolla saavuttaessa tapahtumaan.
Pääruoka
Tamsin vihersalaatteja ja marinoitua kirsikkatomaattia
Mustikkavinegretti
Paahdettua juuressalaattia & naattiöljyä
Hölskykurkkuja
Lehtikaalicaesar
Leipäjuustosalaattia ja lakkaa
Paahdettua broilerin rintaa
Sinappista kermaviilikastiketta
Talon foccacciaa
Kantarellivoita
Teuvalaista laidun herefordia & black garlic-kastiketta
Punajuuripihvit & Untamonloukon savujuustoa
Syksyiset sadon kasvikset
Timjamiperunaa & karamellisoitua sipulia
Jälkiruoka
Puolukkabritaa & kinuskia
Kahvi, tee





