Into Seinäjoki
  • Uutiset
  • Tapahtumat
  • Frami
  • Visit Seinäjoki Region
  • Yhteystiedot
  • Palvelut yrityksille
    • Yritysneuvonta
    • Yrityksen perustaminen
    • Skaalaamo
    • Kasvu ja kansainvälistyminen
    • Toimitilat
    • Tontit
    • Yritysrahoitus
    • Yrityshakemisto
    • Varaa aika keskusteluun
  • Sijoitu Seinäjoelle
    • Tutustu ja innostu
    • Sijoittumispalvelut
    • Maailman kannustavin yrityskaupunki
    • Toimitilat
    • Vapaat tontit ja yritysalueet
      • Roves
      • Datakeskus
      • West Avia
    • Yritysverkosto Techteam
  • Into yhtiönä
    • Into lyhyesti
    • Into työpaikkana
    • Harjoitteluun Intoon
    • Mediapankki
  • Kaikki kehityshankkeet
    • Kehityshankkeet
    • eRural resilience
    • FinFoodNet
    • Food & Tech Startup – startupit lentoon!
    • Hiilineutraali Roves
    • Innovaatiotoiminnan ekosysteemi
    • Smart Con Europe
    • Yrityskaupat
  • Etusivu
  • Uutiset
  • Tapahtumat
    • Yritysneuvonta
    • Kasvu ja kansainvälistyminen
    • Skaalaamo
    • Toimitilat
    • Tontit
    • Yrityksen perustaminen
    • Yritysrahoitus
    • Yrityshakemisto
    • Varaa aika keskusteluun
    • Tutustu ja innostu
    • Sijoittumispalvelut
    • Maailman kannustavin yrityskaupunki
    • Toimitilat
      • Roves
      • Datakeskus
      • West Avia
    • Yritysverkosto Techteam
    • Into lyhyesti
    • Into työpaikkana
    • Harjoitteluun Intoon
    • Mediapankki
    • Kehityshankkeet
    • eRural resilience
    • FinFoodNet
    • Food & Tech Startup – startupit lentoon!
    • Hiilineutraali Roves
    • Innovaatiotoiminnan ekosysteemi
    • Smart Con Europe
    • Yrityskaupat
  • Frami
  • Visit Seinäjoki Region
  • Yhteystiedot
  • en

Maistiaisia huomisesta – ruoka-alan tulevaisuus ja kasvu, Food Days VIP-illallinen

Julkaistu:

15.09.2025

Foorumi kestävän ruokaekosysteemin puolesta

Miltä näyttää ruoka-alan tulevaisuus?

Maistiaisia huomisesta: ruoka-alan tulevaisuus ja kasvu -tapahtuma kerää yhteen yritysjohtoa, kehittäjiä ja vaikuttajia keskustelemaan alan tulevaisuudesta, kestävästä kehittämisestä sekä kasvusta. Mitä ruoka-alalla tapahtuu ja miltä tulevaisuus näyttää? Miten kasvua ja vientiä voitaisiin lisätä? Muun muassa näitä teemoja tullaan käsittelemään puheenvuoroissa sekä illallispöydissä. 

Tapahtuman keynote-puheenvuorosta vastaa Alkon toimitusjohtaja Leena Laitinen. 

Paneelikeskustelussa moderaattorina toimii Valio Food 2.0 -ohjelman kumppanuusjohtaja Veera Virtanen, jonka kanssa keskustelemassa ovat Kari Herukka / Best-In, Hanna Yli-Kuha / Alavuden Öljynpuristamo ja Miko Heinilä / Kyrö Distillery Company. 

Harri Latva-Mäenpää / Foodwest Oy valottaa ruoka-alan tietä Etelä-Pohjanmaalta maailmalle.

Tilaisuuden hostina toimii Jaakko Hallila, Seinäjoen ammattikorkeakoulun toimitusjohtaja ja rehtori, SEAMK

 

Tapahtuman tausta

Järjestäjinä toimivat organisaatiot halusivat kerätä ruoka-alan johtajia ja kehittäjiä keskustelemaan alan tulevaisuudesta ja kehittämisestä. Tästä syntyi idea järjestää tilaisuus, joka kerää nämä henkilöt Seinäjoelle keskustelemaan, inspiroitumaan sekä verkostoitumaan. 

Tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2024. Palautekyselystä saatiin paljon positiivisia kommentteja ja niissä myös toivottiin jatkoa tapahtumalle. Alla poimintoja palautekyselystä, että tiedät mitä muut ovat olleet mieltä tapahtumasta.

”Kiitos mielenkiintoisen tapahtuman järjestämisestä. Toivottavasti tilaisuudelle tulee jatkoa myös ensi vuonna.”

”Erittäin ajankohtainen teema ja hienosti järjestetty tilaisuus. Oli ilo olla mukana.”

Päätimme vastata kysyntään ja järjestää tämän upean kokonaisuuden uudelleen vuonna 2025 uusien puhujien kera. Nyt sinulla on mahdollisuus osallistua tähän paljon kehuttuun tapahtumaan!

Kyseessä on kutsuvierastilaisuus. Paikkoja on rajoitetusti, joten varaa paikkasi nyt! Ilmoittautuminen sulkeutuu 5.9.2025. Tapahtumaan osallistuminen on maksutonta. 

Tilaisuus starttaa Food Days -kokonaisuuden vuodelle 2025. Olet lämpimästi tervetullut Food Daysiin koko kolmen päivän ajaksi. Kyseessä on kansainvälinen ruoka-alan tapahtuma, joka kokoaa alan innovaattorit keskustelemaan kestävästä kasvusta. Muiden päivien ohjelmat löydät täältä.

 

Ilmoittaudu tästä!

Ohjelma

16:15    Bussikuljetus keskustasta Rytmikorjaamolle lähtee

16:30    Ovet aukeaa ja tervetulosanat 

Tervetulosanat organisoijien toimesta

Elämyksellinen alkupala

Vapaata verkostoitumista

Tilaisuuden hostina toimii Jaakko Hallila, Seinäjoen ammattikorkeakoulun toimitusjohtaja ja rehtori, SEAMK

17:15    Keynote-puheenvuoro / Leena Laitinen, toimitusjohtaja, Alko Oy 

17:45    Menun esittely / Ravintola Varicko

17:50    Pääruoka 

19:00    Näkökulmia ruoka-alan yritysten kasvusta ja viennistä

Moderaattorina toimii Veera Virtanen, Valio Food 2.0 -ohjelman kumppanuusjohtaja

Keskustelemassa:
Kari Herukka, toimitusjohtaja, Best-In
Hanna Yli-Kuha, toimitusjohtaja, Alavuden Öljynpuristamo
Miko Heinilä, Kyrö Distillery Company

19:30   Etelä-Pohjanmaalta maailmalle / Harri Latva-Mäenpää, toimitusjohtaja, Foodwest Oy

19:50   Päätössanat ja jälkiruoka 

Päätössanojen jälkeen vapaata verkostoitumista jälkiruoan äärellä.

20:30   Bussikuljetus keskustaan lähtee 

 

Puhujat

Leena Laitinen, toimitusjohtaja, Alko Oy

leena-laitinen.png
  • Leena Laitinen on toiminut Alko Oy:n toimitusjohtajana syksystä 2017 alkaen. 
  • Hänellä on monipuolinen kokemus sekä kaupan alan että elintarvikealan yrityksistä. Ennen Alkoa Laitinen toimi Snellman Groupin konsernijohtajana.
  • Leena Laitisella on pitkä kokemus hallitustyöskentelystä. Tällä hetkellä hän on muun muassa Atria Oyj:n ja Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen hallituksen jäsen sekä Suomen Viljava Oy:n ja Suomen Lastensuojeluliiton Keskusliiton hallituksen puheenjohtaja.
  • Leena pitää selkeää visiota, tuloksellisuutta ja arvojohtamista tärkeänä. Leenan johdolla Alko on vahvistanut asemaansa vastuullisena ja asiakaspalvelultaan maailmanluokan toimijana.

Veera Virtanen, kumppanuusjohtaja, Valio Food 2.0 -ohjelma

veera-virtanen.png
  • Veera Virtanen toimii kumppanuusjohtajana Valion Food 2.0 -ohjelmassa. 
  • Hän on kokenut johtaja liiketoiminnan kehittämisen, tieteen ja ekosysteemien rakentamisen bio- ja kiertotalouden parissa.
  • Veeran intohimo on edistää yhteistyötä ja kestävää kasvua sekä tukea suomalaisia ​​teknologia pohjaisia yrityksiä menestymään.

 

Miko Heinilä, Kyrö Distillery Company

miko-heinila.png
  • Miko Heinilä on Isokyröläisen maatilan poika, joka opiskeli Vaasassa ja oli Wärtsilässä 10 vuotta töissä kunnes saunanlauteilla tuli idea ruistislaamosta ja sen jälkeen viina vei.
  • Aiemmin Miko on ollut perustamassa Kyrön vierailukeskusta ja sen jälkeen Tislaamonjohtajana. Tällä hetkellä Mikon tehtävänä on viedä isokyröläistä rukiista ilosanomaa Eurooppaan ja Afrikkaan pulloa, lavaa tai konttia kerrallaan. 

 

Kari Herukka, Best-In Oy

 

kari-herukka.jpg
  • Kari Herukka on Oulusta kotoisin, joka aloitti työurasa vuonna 1975 kesätöissä autoliikkeessä. Pesti venähti kahteen vuoteen. 

  • Autokaupan parista Kari hyppäsi suoraan leipurioppii pieneen Oulussa sijainneeseen käsityöleipomoon. Leipomoissa vierähtikin sitten vuoden 2023 loppuun saakka ja matkalle mahtui monenlaista. Siirtyminen teollisen leivonnan pariin tapahtui vuonna 1985, opiskelua tehtiin työn ohella ja myöhemmin työhön kuului tuotannon johtamista, myynnin johtamista ym.

  • Sapattivuoden jälkeen Karille tuli tilaisuus siirtyä lemmikkieläinruoan pariin Best-In Oylle.

     

     

 

Hanna Yli-Kuha, Alavuden Öljynpuristamo

hanna-yli-kuha.jpg

 

  • Hanna Yli-Kuha on öljynpuristaja ja yrittäjä.

Harri Latva-Mäenpää, Foodwest Oy

harri-lm-foodwest.jpg

 

  • Harri Latva-Mäenpää on Suomen ansioituneimman elintarvikealan kehitysyritys Foodwest Oy:n toimitusjohtaja. Koulutukseltaan Harri on filosofian tohtori orgaanisen kemian alalta.
  • Hänellä on yli 15 vuoden kokemus innovaatioiden ja uusien, lisäarvoa tuottavien ratkaisujen tutkimisesta, etsimisestä, kehittämisestä ja kaupallistamisesta sekä tutkimus- että yrityspuolelta.
  • Liiketoimintakokemusta Harrilla on korkean arvonlisän ingredienttien osalta niin Suomesta kuin kansainvälisiltäkin markkinoilta.

 

Verkostoituminen

Pohditko, keiden kanssa pääset verkostoitumaan tapahtumassamme? Kurkkaa koostamastamme listauksesta henkilöt, jotka ovat ilmoittautuneet tapahtumaan ja antaneet luvan nimensä julkaisuun. 

Bussikuljetukset

Olemme varanneet bussikuljetuksen Seinäjoen keskustan ja Rytmikorjaamon välille. Bussi pysähtyy seuraavien hotellien edustalla: Sokos Hotel Vaakuna, Sokos Hotel Lakeus ja Hotelli Alma.

Bussi lähtee liikkeelle Sokos Hotel Vaakunan edestä klo 16:15 ja suuntaa sitten Sokos Hotel Lakeuden kautta Hotelli Alman pihaan. Bussi tekee hotellien edustalla lyhyet pysähdykset, joten olethan ajoissa ulkona odottamassa bussia. Paluumatkalla bussi pysähtyy samoissa paikoissa kuin menomatkallakin.

Menu ja juomatarjoilu

Herkullisen illallisen tapahtumaan valmistaa paikallinen yritys Varicko. Menussa on painotettu paikallisten toimijoiden tuottamia raaka-aineita.

Ruoan kanssa on tarjolla viinibuffasta noudettavissa puna- ja valkoviiniä sekä vettä. Alkumaljat tarjolla saavuttaessa tapahtumaan.

Pääruoka

Tamsin vihersalaatteja ja marinoitua kirsikkatomaattia 
Mustikkavinegretti 
Paahdettua juuressalaattia & naattiöljyä 
Hölskykurkkuja 
Lehtikaalicaesar 
Leipäjuustosalaattia ja lakkaa
Paahdettua broilerin rintaa 
Sinappista kermaviilikastiketta
Talon foccacciaa 
Kantarellivoita 

Teuvalaista laidun herefordia & black garlic-kastiketta 
Punajuuripihvit & Untamonloukon savujuustoa 
Syksyiset sadon kasvikset 
Timjamiperunaa & karamellisoitua sipulia 

Jälkiruoka

Puolukkabritaa & kinuskia 
Kahvi, tee 

Jaa artikkeli somessa



Siirry Uutiset-sivulle

Uutiskategoriat

  • Blogi
  • Digitalisaatio
  • Ekosysteemi
  • Into työpaikkana
  • Kansainvälistyminen
  • Liikeidea ja yrityksen perustaminen
  • Liiketoiminnan valmennukset
  • Sijoittuminen Seinäjoelle
  • Startup-yrittäjyys
  • Tallenteet
  • Tapahtumat
  • Töihin Seinäjoelle
  • Toimitilat ja tontit
  • Uutiset
  • Vastuullisuus
  • Yrittäjätarinat
  • Yrityskaupat
  • Yritysneuvonta
  • Yritysrahoitus
  • Yritysuutiset

Uusimmat uutiset

  • Uteliaisuutta verenperintönä

    Kansainvälistyminen, Startup-yrittäjyys, Uutiset, Yrittäjätarinat
    Lue koko artikkeli: Uteliaisuutta verenperintönä
  • Space Pitch -finaaliin 9 kisailijaa

    Kansainvälistyminen, Liikeidea ja yrityksen perustaminen, Startup-yrittäjyys, Uutiset
    Lue koko artikkeli: Space Pitch -finaaliin 9 kisailijaa
  • Intohimona yritysten kasvu

    Ekosysteemi, Startup-yrittäjyys, Uutiset, Yrittäjätarinat
    Lue koko artikkeli: Intohimona yritysten kasvu

Katso tulevat tapahtumat

Järjestämme vuosittain kymmeniä tapahtumia ja valmennuksia, jotka edistävät yritysten liiketoimintaa ja ihmisten verkostoitumista.

Siirry tapahtumat-sivulle

Tarjoa yritysuutisia

Teemme ja teetämme lukuisia yritysuutisia vuosittain. Ilmianna hyvä henkilö tai uutinen.

Ota yhteyttä:
Sanna Männikkö 
040 571 9998 
sanna.mannikko@intoseinajoki.fi

Tilaa uutiskirje

Klikkaa tästä uutiskirjeen tilaukseen

Yhteystiedot

Into Seinäjoki
Kampusranta 9 C
60320 Seinäjoki
etunimi.sukunimi@intoseinajoki.fi

Inton palvelunumero
p. 020 124 4000

Into somessa

  • Facebook
  • LinkedIn
  • YouTube
  • Instagram
  • TikTok

Saavutettavuusseloste
Tietosuojaseloste
Evästeasetukset

Pikalinkit

Uutiset
Palvelut yrityksille
Into yhtiönä
Tapahtumat

Sijoitu Seinäjoelle
Yhteys
Kehityshankkeet

Vieraile myös näillä verkkosivuilla

Toihin seinajoelle.fi
Toimitilat.seinajoki.fi
Frami.fi

Seinajokicongress.fi
Visitseinajokiregion.fi