Asema

Seinäjoen asema-alueesta rakentuu 2020-luvulla yksi Suomen näyttävimmistä ja vilkkaimmista joukkoliikenteen ja liikkuvien ihmisten solmualueista. Asemasta rakentuu myös satojen ihmisten työstentely-ympäristö ja koti. Ja erityisesti käyntikortti saavuttaessa Seinäjoelle.

Helsinki-Tampere-Seinäjoki-Oulu pääradan varrella Yli 2 miljoonaa matkustajaa vuosittain Tunnin välein junayhteys Helsingistä Seinäjoelle

Yhteensä 115 000 kerrosneliömetriä tilaa työnteolle, liikkumiselle ja asumiselle Seinäjoen keskusta-alueen suurin investointikohde 2020-luvulla.

Moderni portti avaruuden pääkaupunkiin ja koko Etelä-Pohjanmaalle. Kiinteä osa kaupungin ydinkeskustaa. Asemalta uudelle Keskustorille 100 metriä.

Seinäjoen asemahanke etenee –
Ensimmäinen vaihe 25 000 neliötä

Seinäjoen asema-alueen keskustan puoleisten kortteleiden rakentaminen on jaettu neljään vaiheeseen. Ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan perhepalvelukeskus Aallokko, uuden asemahallin sisältävä toimistorakennus, asuin- ja liikerakennuksia sekä noin 500 autopaikan pysäköintitalo. Rakennusvaiheen laajuus on noin 25.000 m2.

Ensimmäisen vaiheen kortteli sijoittuu nykyisen asemarakennuksen eteläpuolelle linja-autoaseman kentälle.
Kaavakartta

Seinäjoki haki ensimmäisen vaiheen rakentamiselle tekijää julkisella neuvottelulukutsulla. Mukaan kilpailuun ilmoittautuneet yritykset aloittavat nyt luonnossuunnittelun ja tarjouskilpailuvaiheeseen päästään syksyllä 2021. Rakentamisen on tavoite alkaa huhtikuussa 2022.

Roomalainen kylpylä

Aseman vanhoihin veturitalleihin on suunnitteilla roomalainen kylpylä. Ainutlaatuisen hankkeen takana on yrittäjä Petri Pihlajaniemi, mies useiden vanhojen rakennuskokonaisuuksien pelastamisprojektien taustalla. Kylpylän puitteet tiilisissä veturitalleissa olisivat Pihlajaniemen mukaan täydelliset. Tunnin junamatkan sisällä on 800 000 potentiaalista asiakasta.

Ota yhteyttä

Asiakas, kumppani, työntekijä vai tontti haussa? Anna meidän auttaa.

Jukka Pajunen
puh. 044 418 1215
jukka.pajunen@intoseinajoki.fi