Asema

Seinäjoen asema-alueesta rakentuu 2020-luvulla yksi Suomen näyttävimmistä ja vilkkaimmista joukkoliikenteen ja liikkuvien ihmisten solmualueista. Asemasta rakentuu myös satojen ihmisten työstentely-ympäristö ja koti. Ja erityisesti käyntikortti saavuttaessa Seinäjoelle.

Helsinki-Tampere-Seinäjoki-Oulu pääradan varrella

Yli 2 miljoonaa matkustajaa vuosittain

Tunnin välein junayhteys Helsingistä Seinäjoelle

Yhteensä 115 000 kerrosneliömetriä tilaa työnteolle, liikkumiselle ja asumiselle

Seinäjoen keskusta-alueen suurin investointikohde 2020-luvulla

Moderni portti avaruuden pääkaupunkiin ja koko Etelä-Pohjanmaalle.

Kiinteä osa kaupungin ydinkeskustaa. Asemalta uudelle Keskustorille 100 metriä.

Ensimmäinen vaihe 25 000 neliötä, 80 Meur

Seinäjoen asemahanke etenee suunnitellusti. Asema-alueen keskustan puoleisten kortteleiden rakentaminen on jaettu neljään vaiheeseen. Ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan perhepalvelukeskus Aallokko, uuden asemahallin sisältävä toimistorakennus, asuin- ja liikerakennuksia sekä pysäköintitalo. Tämä kokonaisuus sijoittuu nykyisen asemarakennuksen eteläpuolelle linja-autoaseman kentälle.

Aikataulu: syksyllä 2021 kaksi toteutusvaihtoehtoa (YIT ja Peab) ja rakentaminen alkaa huhtikuussa 2022. Perhepalvelukeskuksen ja pysäköintitalon pitäisi olla valmiina joulukuussa 2023.

Ensimmäisen rakennusvaiheen laajuus on noin 25.000 m2. Viisikerroksiseen parkkitaloon tulossa 500 autopaikkaa.

Roomalainen kylpylä

Aseman vanhoihin veturitalleihin on suunnitteilla roomalainen kylpylä. Ainutlaatuisen hankkeen takana on yrittäjä Petri Pihlajaniemi, mies useiden vanhojen rakennuskokonaisuuksien pelastamisprojektien taustalla. Kylpylän puitteet tiilisissä veturitalleissa olisivat Pihlajaniemen mukaan täydelliset. Tunnin junamatkan sisällä on 800 000 potentiaalista asiakasta.

Ota yhteyttä

Asiakas, kumppani, työntekijä vai tontti haussa? Anna meidän auttaa.
Jukka Pajunen, puh. 044 418 1215, jukka.pajunen(at)intoseinajoki.fi