vuoden johtamisteko etelä-pohjanmaan pelastuslaitokselle

Vuoden eteläpohjalainen johtamisteko -tunnustus myönnettiin Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitokselle. Se sai yleisöäänestyksessä oli puolet äänistä. Voittaja ratkesi Hyvän johtamisen foorumissa Seinäjoella tänään. Palkinnon vastaanotti pelastusjohtaja Harri Setälä. Näin Hyvän johtamisen foorumin ohjausryhmän puheenjohtajan Markku Haapasalmi kommentoi voittajaa. 

– Kolmen finalistin joukossa tämä oli poikkeava teko, mutta osoitus hyvän organisoinnin ja valmistautumisen merkityksestä. Kun siihen yhdistetään se, miten koko henkilökunta saadaan tässä tapauksessa ihan konkreettisesti puhaltamaan yhteen hiileen, syntyy hyvää jälkeä. Pelastusjohtaja Harri Setälä on saanut joukkueeseensa sellaisen yhteishengen, jolla mennään rohkeasti tulta päin.

Tässä pelastuslaitoksen teon kuvaus:
Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitos: ”Voittavaa joukkuetta on helppo valmentaa.”
22. heinäkuuta klo 05:25:54 hälytys suurpalosta nurmolaisessa sikalassa. 7000 neliön sikalassa yhteensä 5400 kasvatussikaa. Sikoja menehtyy 1100, mutta palo saadaan rajattua ja sammutettua yhteen palo-osastoon rakennuksen keskelle. Suurkatastrofi vältetään ja yli 4000 kasvatussikaa saadaan pelastettua ja suojeltua rajussa tulipalossa.
On tehty pelastusjohtajan mukaan temppujen temppu, jonka mahdollistaa huolellinen ennakkotyö kaava- ja rakennuslupalausunnoista katselmuksiin ja kohdetutustumisiin sekä koulutuksiin ja harjoituksiin päätyen siihen, että paikalle tulleet yksiköt tietävät heti, mitä pitää tehdä. Voimakkaasti leviävän tulipalon hallintaan saaminen suuren rakennuksen keskellä edellyttää onnistumista koko organisaatiolta.

Ehdolla vuoden johtamisteoiksi olivat myös Pirjon Pakari ja Pohjanmaan Ekonomitoimisto. 

Lisätietoja: Piia-Marika Jokela, Into Seinäjoki Oy, puh. 040 550 4039, piia-marika.jokela(at)intoseinajoki.fi

Innostajina yrittäjä ja yrittäjätohtori

Tämän vuoden foorumin puhujavieraina piipahtivat yksi Suomen innostavimmista ja puhutuimmista yritysjohtajista – ohjelmistotalo Vincitin perustaja ja toimitusjohtaja Mikko Kuitunen sekä oman Epanet-verkostomme yrittäjyysprofessori Annika Tidström.

Mikko kuitunen

Palkittu yritysjohtaja & motivoivan johtamisen osaaja. Kuitunen on ohjelmistotalo Vincit Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja. Kuitunen johtaa motivoimalla, innostamalla ja virheistä oppimalla. Hän jakaa avoimesti kokemuksiaan Vincitin johtamiseen, onnistumisiin ja epäonnistumisiin liittyvistä aiheista. Moka on Kuituselle lahja. Hän on kirjoittanut Mika Sutisen kanssa kirjan Mahtava moka – uskalla, opi ja menesty. 

Mikko Kuitunen Vincit

Tutustu Kuitusen ajatuksiin enemmän Vincitin blogissa

annika tidström

Johtajuustutkija, professori Annika Tidström, Vaasan yliopisto. Tutkimuspainotteinen professuuri on osa Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistyksen Epanet-tutkimusverkostoa. Tidström työskentelee Seinäjoen yliopistokeskuksessa. Tidström on innostava puhuja ja kouluttaja. Hän on tehnyt yhteistyötä muun muassa Wärtsilän, LähiTapiola Pohjanmaan, Vaasan kaupungin ja ruotsalaisen vaatevalmistaja Odd Mollyn kanssa.

 Tutustu Tidströmiin tarkemmin täällä >>

HYVÄLLÄ JOHTAMISELLA VALMIINA MAAKUNNAN TULEVAISUUDEN HAASTEISIIN

Hyvän Johtamisen Foorumi on laaja maakunnallinen verkosto, joka yhteistyössä jalostaa johtamisesta lisää kilpailuetua Etelä-Pohjanmaalle. Hyvän johtamisen teeman ympärillä tapahtuu ympäri vuoden. Päätapahtumamme on Hyvän Johtamisen Foorumi ja siihen liittyvä vuoden eteläpohjalaisen johtajan tai johtamisteon valinta.

Yhteistyössä: