Kehitämme yritysalueita Seinäjoella

Seinäjoella on monta kiinnostavaa kohdetta sijoittavalle tai sijoittuvalle yritykselle.

 

Näillä yritysalueilla Seinäjoella on tontteja vapaana

Roves: kaupungin tontteja varattavissa hyvä valikoima moneen käyttötarkoitukseen. Lisäksi tulossa uusia teollisuustontteja, logistiikkatontteja ja kaupan tontteja. Tonttikoot alkaen 3000 m²-> useiden hehtaarien kokoon.  Tonttihinnat 5–25 €/m².

Kapernaumi: muutamia kaupallisia- ja teollisuustontteja vapaana, yksityisten omistamia rakentamattomia teollisuustontteja. Tonttihinnat 20–25 €/m².

Päivölä, Kapernaumin ja Upan kaupalliset alueet: yksityisten omistamia kaupallisia tontteja. Markkinaehtoinen hinnoittelu.

Kivisaari: kaupungilla 1 ha kaupan tontti (25 €/m²) ja yksityisomistuksessa olevia teollisia ja kaupan tontteja vapaana, joilla markkinaehtoinen hinnoittelu.

Jouppi / Ideapark: kaupungin osittain omistama kaupallinen kortteli ja yksityisessä omistuksessa olevia kaupallisia tontteja, joilla markkinaehtoinen hinnoittelu.

Ylistaro Teräsmäki: muutamia kaupungin omistamia vapaita teollisuustontteja ja yksityisessä omistuksessa olevia teollisuustontteja. Tonttihinnat 2,5 €/m².

Ylistaron keskusta: kaksi kaupungin asuinliiketonttia vapaana.

Peräseinäjoen teollisuusalue: kaupungin teollisuustontteja 2,5–5 €/m².

Kivenneva / Seinäjoki Data Park: Alueelle kaavoitetaan lisää tontteja vuonna 2022.

Eskoon kaupallinen alue: Yhteensä 60 000 m² kaupan rakentamisen tontti. Kerrosneliömetrihinnoittelu, 80 €/km².

Simuna/Seinäjoen voimalan alue: Energiateollisuuden ja sitä tukevan teollisuuden tonttialue. Vapaana useita hehtaareita. Tonteille on 8000 m² porrastettu hinnoittelu. Lähtöhinta 14 €/m².

Seinäjoen keskusta ja asema uudelle tasolle

Seinäjoen kauppakeskusta ei ole koskaan aiemmin mullistunut yhtä hurjalla vauhdilla kuin nyt. Muutaman vuoden sisällä keskustassa on toteutettu ja toteutetaan kymmeniä rakennushankkeita, joiden yhteenlaskettu kerrosneliömäärä nousee noin 250 000:een. Tulossa olevien (2022-2027) investointien arvo on vähintään 400 miljoonaa euroa.

Olemme jo saaneet mm. uuden Keskustorin, maanalaisen parkkitalon, useita aiempaa korkeammalle kurottavia kerrostaloja, pankin suomalaisen pääkonttorin (Oma Säästöpankki), kuusisalisen elokuvateatterin. Ja kaikki tämä erittäin kompaktille alueelle. Keskustorilta on kauppakeskustan laidoille korkeintaan 350 metriä.

Tunnin ajomatkan sisällä on lähes 200 000 asukasta. Juna Tampereelta tulee Keskustorin vieressä sijaitsevalle asemalle tunnissa.

Ydinkeskustassa sijaitsevasta asema-alueesta rakentuu 2020-luvulla yksi Suomen näyttävimmistä ja vilkkaimmista joukkoliikenteen ja liikkuvien ihmisten solmualueista. Asemasta rakentuu myös satojen ihmisten työstentely-ympäristö ja koti. Ja erityisesti käyntikortti saavuttaessa Seinäjoelle.

Asema on Seinäjoella kiinteä osa kaupungin ydinkeskustaa. Junilta uudelle Keskustorille on vain 100 metriä.

Roveksen yritysalueen vahva kasvu jatkuu

Roves on yksi Suomen merkittävimmistä yritysalueista. Alueella toimii lähes 500 yritystä. Vetovoimainen teollisuusalue on hyvien liikenneyhteyksien VT18 ja VT19 sekä 5 rautatieyhteyden varrella.

Roveksen pohjoisosan teollisuusalueen asemakaavoitus on valmistunut ja alueelle on rakennettu uutta katu- ja kunnallistekniikkaa, jonka ansiosta tarjolla on monen kokoisia tontteja. Roveksen alueella on vielä vapaana asemakaavoittamatonta, uusia avauksia odottavaa yritystoiminta-aluetta.

Aluetta halkovan Rekkaväylän varrelle on toteutumassa liki 100 miljoonan euron rakennusinvestoinnit. Mm. Prima-Power Oy:n ja Epec Oy:n sijoittuminen alueelle tarjoaa lisää potkua Roveksen yritysalueen kehittämiseen teknologiateollisuuden monipuolisena bisnesalueena.

Väylävirasto aloittaa Rahkolan puunkuormausterminaalin rakentamisen vuonna 2022. Hanke on osa suunnittelussa olevaa Seinäjoen aseman alueen, ratapihojen ja Roveksen raide- ja logistiikkaterminaalitoimintojen kokonaisuutta.  Roveksen logistiikka-aluetta kehitetään tulevina vuosina monipuolistuvana logistiikkakeskittymänä.

Roveksessa tonttikoot ovat 3000–80 000 m², hinnat alkaen 5 €/m². Uusi teollisuusalueen laajennus on suora jatkumo kehittyvälle Roveksen logistiikka-alueelle. Alueella on erinomaiset logistiikka-alan palvelut. Tankkaamaan pääsee niin diesel- kuin kaasukäyttöisen LBG-, CBG-rekan tai auton.

Olisiko sinun yrityksesi seuraava Roveksen valloittaja?

Ota yhteyttä: Pekka Hunnakko, Into Seinäjoki, puh. +358 500 569 807pekka.hunnakko@intoseinajoki.fi

Seinäjoelle rakentuu massiivinen datakeskusalue

Seinäjoelle rakentuu maailman modernein ja ympäristöystävällisin datakeskus, joka käyttää ainoastaan vihreästi tuotettua sähköä. Data Centerin tuottama hukkalämpö kerätään talteen yli 90-prosenttisesti ja hyödynnetään paikallisessa kaukolämpöverkossa. Seinäjoki Data Center on näin käytännössä maailman ensimmäinen hiilineutraali, jopa hiilinegatiivinen datakeskus.

Ensimmäisen vaiheen investoinnin kokonaisarvo on noin 100 miljoonaa euroa. Alueella on rakennusoikeutta 40 000 kerrosneliömetriä eli vastaavia keskuksia mahtuu yhteensä ainakin kuusi.

Lue koko uutinen datakeskuksen ensimmäisen vaiheen julkistamisesta täältä.

Lisätietoja: Pekka Hunnakko, Into Seinäjoki, puh. 0500 569 807, pekka.hunnakko(at)intoseinajoki.fi

Seinäjoen lentoasema nousukiidossa

Seinäjoen lentoasema on monin tavoin nousukiidossa. Pääosa vuosien 2022-2025 noin 1,4 miljoonan euron rahoituksesta on saatu kokoon, Finnhems rakentaa parhaillaan alueelle pelastushelikopterin tukikohtaa, loma- ja tilauslennot vilkastuvat koronan hellittäessä, Dronamics valmistelee miehittämättömien rahtilentojen aloittamista, Sedu kehittää logistiikka-alan koulutustaan.

Mitä Seinäjoen lentoasema on tänä päivänä?

  • Toimii kaikkina vuodenaikoina ympärivuorokautisesti osana kansallista infrastruktuuria valmiina palvelemaan tarvittaessa niin maanpuolustuksen kuin huoltovarmuuden tarpeita. 
  • Tuleva lääkärihelikopteritukikohta vahvistaa lentoaseman jalansijaa pysyvänä osana alueen palveluita ja infrastruktuuria. 
  • Seinäjoelta avautuu Dronamicsin logistiikkaverkoston kautta portti Eurooppaan saman päivän rahtitoimituksille. Seinäjoen lentoasema on tällä hetkellä Suomen ainut Dronamicsin sopimuskenttä.
  • LentoasemaSedun kampuksella järjestetään logistiikka-alan koulutusta. Koulutusyhteistyö tuo synergiaa ja uudenlaisen mallin lentoasematoiminnan, opetuksen ja työelämän yhdistämiseen. Sedu kehittää jatkossa myös työssäoppimisyhteistyötä Seinäjoen Lentoasema Oy:n kanssa mm. kentän kunnossapidossa ja huollossa. 
  • Finnair näkee mahdollisena reittiliikenteen Seinäjoelle sähkölentojen yleistyessä. Myös muiden lento-operaattoreiden kanssa neuvotellaan mahdollisten reittilentojen avaamisesta Seinäjoelta. 
  • Liike– ja tilauslentoja on säännöllisesti tälläkin hetkellä Seinäjoelta ja Seinäjoelle. Näitä palveluita käyttävät mm. alueen teollisuusyritykset, isot musiikkitapahtumat sekä Kuortaneen Urheiluopiston ja muiden palvelu- ja matkailuyritysten kansainväliset asiakkaat. 
  • Tilauslennot alkavat Seinäjoelta uudelleen koronan hellittäessä. 

Kiinnostuitko Seinäjoesta? Ota yhteyttä:

Pajunen Jukka
Asiakkuusjohtaja
Inton asiakkuudet ja sijoittumispalvelut