Keskustaan tuhansia
uusia asukkaita

Keskusta kehittyy isoin harppauksin

Seinäjoen kauppakeskusta ei ole koskaan aiemmin mullistunut yhtä hurjalla vauhdilla kuin nyt. Muutaman vuoden sisällä keskustassa on toteutettu ja toteutetaan noin 20 rakennushanketta, joiden yhteenlaskettu neliömäärä nousee liki 100 000:een. Olemme saaneet uuden Keskustorin, maanalaisen parkkitalon, useita aiempaa korkeammalle kurottavia kerrostaloja, pankin suomalaisen pääkonttorin (Oma Säästöpankki). Tulossa on mm. kuusisalinen elokuvateatteri ja kauppakeskus Torikeskuksen iso laajennus. Ja kaikki tämä erittäin kompaktille alueelle. Keskustorilta on kauppakeskustan laidoille korkeintaan 350 metriä.

Tunnin ajomatkan sisällä on lähes 200 000 asukasta. Juna Tampereelta tulee Keskustorin vieressä sijaitsevalle asemalle tunnissa.

Seinäjoki on yrittäjyyden ykköskaupunki. Me toimimme yrittäjinä kauppakeskustassa. Hyvä asiakaspalvelu on intohimomme. Tule sinäkin shoppailemaan, juomaan kuppi kahvia, syömään maukas illallinen, leikkauttamaan hiuksesi, pesettämään mattosi. Me olemme valmiina sinua varten.
Kauppakeskustan yrittäjät

BioRex - kuuden salin elokuvateatteri

BioRex Cinemas Oy rakennuttaa Seinäjoen ydinkeskustaan elokuvateatterin, johon tulee kuusi salia ja alan kaikki tuoreimmat tekniset innovaatiot. Seinäjoen elokuvateatteri on BioRexin suurin yksittäinen investointi. Samalle tontille rakennetaan myös valmistuessaan Seinäjoen korkein asuinkerrostalo, 11-kerroksinen Sofiantorni. Taloon tulee noin 80 asuntoa.

Kaupunkikuvan kannalta 11-kerroksinen tornitalo väistämättä muuttaa Seinäjoen silhuettia. Siitä tulee korttelin läpi kulkevan, Aalto-keskukseen johtavan kävelykadun varteen kaupunkikuvallinen maamerkki.

Elokuvateatteri avautuu vuoden 2021 lopulla, Sofiantorni kesällä 2022.

Rakennuttaja: FinCap

Asema

Seinäjoen rautatieasema sijaitsee 100 metrin päässä Keskustorista eli junalla ja bussilla pääsee suoraan kaupungin ytimeen. Asema-alueesta rakentuu 2020-luvulla yksi Suomen näyttävimmistä ja vilkkaimmista joukkoliikenteen ja liikkuvien ihmisten solmualueista. Asemasta rakentuu myös satojen ihmisten työstentely-ympäristö ja koti. Ja erityisesti käyntikortti saavuttaessa Seinäjoelle.
Rakennusvolyymi 115 000 kerrosneliötä, 1. vaihe käyntiin vuonna 2021.

Patruunakortteli

Patruunan asuinalue tulee olemaan yksi merkittävimmistä ja näkyvimmistä muutoksista Seinäjoen keskustassa. Aivan rautatieaseman naapuriin rakentuu yhdeksän 6–8-kerroksista taloa, yhteensä noin 400 asuntoa. Rakennuksiin tulee asuntojen lisäksi liiketiloja. Rakentaja: Pallas Rakennus

Torikeskuksen laajennus

Kauppakeskus Torikeskuksen laajennus on yksi Seinäjoen kauppakeskustan merkittävimpiä yksittäisiä rakennushankkeita. Tavoitteena on liki 20 000 uutta asumisen, liiketoiminnan ja palveluiden kerrosneliömetriä. 18 000 kerrosneliömetriä, korkeimmat osat mahdollisesti jopa 12-kerroksisia, 100–120 asuntoa, n. 6 000 neliötä liiketiloja.

Nordean talon laajennus

Keskustorin laidalle perinteiseen pankkirakennukseen rakennettava laajennusosa. 9 kerrosta, 2 alimpaan kerrokseen liike- ja toimistotiloja, asuntoja n. 36. Ylimmät asunnot kaksikerroksisia. 

Rakennuttaja: Kiinteistöyhtiö / FinCap

Jerikon kortteli

Peab rakentaa Seinäjoen keskustaan historialliselle Jerikontien alueelle kokonaisen korttelin uusia viihtyisiä koteja. Tulossa yhteensä viisi 8-kerroksista asuinkerrostaloa. Rakentaja: Peab, https://peabkoti.fi/uudiskohteet/seinajoki/

Seinäjoen Aino ja Vieno

Aino on 8-kerroksinen kerrostalo. Asuntoja 58, liiketiloja 3. Aino valmistunut alkuvuonna 2020. Rakenteilla As. Oy Seinäjoen Vieno, jossa 5- ja 8-kerroksiset osat. Asuntoja 82. Sijoittuvat Lakeuden puiston ja Patruunakorttelin naapuriin. Rakentaja: YIT

Lehtisen kortteli

Lehtisen kauppakeskuksen tilalle rakentuva asuinkortteli. Kahdeksan kerrostaloa, yhteensä noin 550 asuntoa. Korkein talo kaksitoistakerroksinen. Tavoitteena ”Seinäjoen vehrein kortteli”. Katutasoon liiketiloja ja taloyhtiöitä palvelevia yhteistiloja, kuten pyörävarastoja ja mahdollisesti etätyöpisteitä. Ne voidaan tarvittaessa muuttaa liiketiloiksi.

Rakennuttaja: Kiinteistöyhtiö / FinCap

Toimin kaupunkikeskustan kehittäjänä Into Seinäjoessa. Toimin välikätenä keskustan yrittäjien ja kaupungin välillä. Seinäjoen keskustaan mahtuu vielä hyvin erikoiskaupan yksiköitä ja tapahtumien suurkaupungissa kun ollaan, myös tapahtumia: niin pieniä kuin suuria. Kun väki tulee tapahtumiin, kaikki yritykset hyötyvät.
Niina Koskipalo

Kaupunkikeskustan kehittäjä

Etsimme yrityksellesi sopivan tilan.

Palvelumme on maksuton.

Ota yhteyttä:
Niina Koskipalo
puh. 050 4300 792
niina.koskipalo@intoseinajoki.fi