Eteenpäin
– yhdessä

Korona tuli pyytämättä. Ja koskettaa meitä kaikkia.
Ota yhteyttä, niin mennään kriisin yli yhdessä.
Palvelunumeromme on 020 124 4000.

Tuoreimmat tukitiedot yrityksen koon mukaan

Yritysten kustannustuki

Kustannustuki haettavaksi Valtionkonttorilta 7.7. -31.8.
Tuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on pudonnut merkittävästi koronaviruksen vuoksi ja joilla on vaikeasti sopeutettavia kustannuksia. Tukeen vaikuttavat yrityksen kiinteät kustannukset sekä palkkakustannukset tukikaudelta 1.4.-31.5.2020.

Yritysten määräaikainen kustannustuki on tarkoitettu yrityksille, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

 • Yrityksen toimiala kuuluu tuen piiriin, katso toimialat täältä.
 • Yrityksen oma liikevaihto on pudonnut yli 30 % vertailukauteen nähden ja toimialan liikevaihto vähintään 10%.
 • Yrityksellä on palkkakuluja ja kiinteitä kuluja, joita on vaikea sopeuttaa.

Tuki haetaan sähköisesti Valtionkonttorista.

Hae täältä!

Yritykset 1-5 hlöä

Kehittämisavustus

HUOM! Hakuaika päättynyt ma 8.6.2020.

ELY-keskukset myöntävät yrityksen kehittämisavustusta koronavirusepidemian aiheuttamista markkina- ja tuotantohäiriöistä kärsiville yrityksille. Avustusta myönnetään 1) tilanneanalyysin tekemiseen tai 2) kehittämistoimenpiteisiin. Avustusta voi hakea ELY-keskukselta sähköisesti aluehallinnon asiointipalvelussa. Liitteitä hakemukseen ei lähtökohtaisesti tarvita.

Lue lisää ja hae http://www.ely-keskus.fi/web/ely/poikkeusrahoitus

Kehittämisen konsultointi
Palvelussa saat avuksesi kokeneen liikkeenjohdon konsultin kehittämään yritystäsi. Soveltuu yrityksen strategisen kehittämisen tueksi, mutta EI operatiiviseen toimintaan, kuten markkinointimateriaalien tai www-sivujen suunnitteluun taikka verkkokaupan rakentamiseen tai hakemusten laatimiseen.
Hinta asiakkaalle nyt vain 30 euroa + alv/päivä. (normaalihinta 300 € + alv/pvä)

Lue lisää ja hae http://yritystenkehittamispalvelut.fi/fi_FI/web/yritystenkehittamispalvelut/konsultointi

Yksinyrittäjä

Yksinyrittäjän tuki
Yksinyrittäjän 2000 euron tukea voivat hakea yrittäjät, joiden yrityksen YTJ:n mukainen kotipaikka on Seinäjoki. Tukihakemukset käsitellään Intossa. Tuen hyväksyy ja maksaa lopullisesti Seinäjoen kaupunki. 

Hae tukea täällä >>

Työttömyyskorvaus

Yrittäjien 724 euron työmarkkinatukea voidaan maksaa ajalta 16.3.–30.6.2020. Yrittäjän pitää ilmoittautua työnhakijaksi viimeistään 15. huhtikuuta, mikäli haluaa saada etuutta jo 16.3. lukien. Tuen saaminen edellyttää, että päätoiminen työskentely on päättynyt tai yritystoiminnasta saatava tulo on vähemmän kuin 1 089,67 euroa kuukaudessa jokaista yrityksessä yrittäjänä työskentelevää henkilöä kohti. Tukea (724 €/kk) voidaan maksaa ilman omavastuuaikaa. Jos yritystoiminnasta on tuloja, ne sovitellaan työttömyysetuuden kanssa. Enintään 300 euron kk-tulot eivät vähennä työttömyysetuutta. Yli 300 euron tuloilla etuus vähenee siten, että jokainen tienattu euro pienentää etuutta 50 sentillä.

Etuuden hakeminen:
1. Ilmoittaudu työnhakijaksi TE-toimistoon ja anna selvitys päätoimisen työskentelyn päättymisestä tai tulon vähentymisestä koronavirusepidemiasta johtuen.
2. Tee palvelutarvearvio 2 päivän kuluessa sekä työllistymissuunnitelma 7 päivän kuluessa
3. TE-toimisto antaa yrittäjän oikeudesta työmarkkinatukeen työvoimapoliittisen lausunnon Kelalle
4. Yrittäjä hakee työmarkkinatukea Kelasta.
5. Kela maksaa työmarkkinatukea yrittäjälle.

Yksinyrittäjän tuen ja työttömyysturvan suhteesta on uusi linjaus. Tuet eivät vaikuta toisiinsa. Yrittäjä voi hakea sekä yksinyrittäjän tukea että työttömyysturvaa. Niitä ei soviteta yhteen, eli toisen saaminen ei vaikuta toisen saamiseen tai sen määrään.

Tutustu hakuun tarkemmin te-palveluiden esitteestä

Yritykset 6-250 hlöä

HUOM! Hakuaika päättynyt ma 8.6.2020.

Business Finlandin kehitysrahoitus häiriötilanteessa. Rahoitus on tarkoitettu Suomessa toimiville pk-yrityksille (oy, oyj, ay, ky, osk), joilla on 6-250 työntekijää Rahoituksen avulla yritys voi kehittää uusia tuotteita tai toimintatapoja, menetetystä myynnistä aiheutuneita tappioita EI korvata. Rahoitusta on saatavilla kahta erilaista: esiselvitys ja kehittämisrahoitus. Yritys ei voi hakea molempia rahoituksia samanaikaisesti.

1) Esiselvitysrahoitus liiketoiminnan häiriötilanteisiin – enintään 10 000 euroa.
2) Kehittämisrahoitus liiketoiminnan häiriötilanteisiin – enintään 100 000 euroa.

Lue lisää ja hae https://www.businessfinland.fi/hairiotilannerahoitus

Kehittämisen konsultointi (katso yllä 1-5 yrityksen kohdassa)

 

Hyödynnä paikallinen BtoB-apu

Hyödynnä paikallisten yritysten palveluita kriisin yli ja ilmoita omakin yrityksille suunnattu palvelusi meilaamalla sanna.mannikko@intoseinajoki.fi.

Ilmianna verkkokauppasi

Olemme koonneet seinäjokelaiset verkkokaupat yhdelle sivulle. Jos omasi ei ole mukana, kerro linkki meilaamalla sanna.mannikko@intoseinajoki.fi

Voit ottaa yhteyttä myös tällä lomakkeella

Valitse kuinka haluat, että olemme sinuun yhteydessä

11 + 3 =

Linkit valtakunnallisiin sivustoihin

Useat organisaatiot voivat auttaa yrittäjiä koronan aiheuttamassa poikkeustilanteessa. Ohessa apua tarjoavia tahoja:

Verohallinto

Verohallinto avaa yrityksille mahdollisuuden veronmaksun lykkäykseen. Pyynnön voi tehdä sähköisesti OmaVerossa 25.3. lähtien. Lykkäys koskee koko kevään veroja 31.5.2020 saakka, ja siihen sisällytetään myös mahdolliset helmi-maaliskuussa erääntyneet verot. Maksuaikaa voi pyytää käytännössä kaikille Verohallinnon keräämille veroille, kuten arvonlisäveroille ja ennakkoveroille. Huom! Myös ne yritykset, jotka vasta ennakoivat kassaongelmia, voivat hakea verojen maksuun lykkäystä heti 25.3.! Verohallinto ei vaadi yrityksiltä selvitystä maksuvaikeuksista. Edellytyksenä lykkäykselle on, että yritys on antanut veroilmoituksensa asianmukaisesti, eikä sillä ole veroja ulosotossa. Veronmaksua lykätään maksujärjestelyn hyväksymispäivästä 3 kk eteenpäin.

Lue lisää täältä 

Työ- ja yrittäjäeläkeyhtiöt

Sosiaali- ja terveysministeriö on vahvistanut TyEL- ja YEL-vakuutusehtoihin poikkeussäännön, joka antaa työeläkeyhtiöille mahdollisuuden myöntää asiakkailleen 3 kuukautta pidemmän viivästyskorottoman maksuajan. Kukin työeläkevakuuttaja informoi omia asiakkaitaan.

Varma: Ohjeita ja tietoa asiakkaillemme koronaviruksen vaikutuksista
Elo: Tietoa asiakkaille koronatilanteessa
Ilmarinen: Kysymyksiä koronaviruksen vaikutuksista eläkevakuuttamiseen
Mela: Koronavirus ja Mela-turva
Veritas: Koronavirus: Vastauksia usein esitettyihin kysymyksiin

Pankit

Oma Säästöpankki

 • myönnämme henkilö- ja yritysasiakkaillemme lainoihin lyhennysvapaata. Helpoiten lyhennysvapaan hakeminen onnistuu suoraan verkkopankista tai olemalla yhteydessä omaan asiantuntijaasi.
 • Luottokortin muutokset (luottorajan korotus, maksuvapaan kuukauden muuttaminen, eräpäivän muutos ja minimilyhennyksen muutos) ovat maksuttomia.
 • Poikkeustilanteesta huolimatta haluamme tarjota paikkakunnan parasta pankkipalvelua.
 • Kaikkien konttoreiden ja asiakaspalvelun henkilökohtaiset yhteystiedot löydät täältä.
 • Katso OmaSp:n vinkit turvalliseen pankkiasiointiin pandemia-aikana.


Aktia

Danske Bank

 • Danske Bank tarjoaa muutoksia yritysasiakkaiden maksuohjelmiin ja korotuksia yritysasiakkaiden luotollisten tilien limiitteihin tai muihin käyttöpääomalimiitteihin.
 • Danske Bankin yritysasiantuntijat puhelin 0100 2580 ma–pe 8–18 (pvm/mpm)
 • Danske Bank päivittää neuvoja ja tukitoimia tilanteen mukaan www.danskebank.fi/korona
 • Koronavirus ja yrityksen pankkiasiat

Nordea

S-Pankki

 • S-Pankki tarjoaa joustoja. S-Pankin asiakkaat voivat hakea 12 kuukauden maksutonta lyhennysvapaata asuntolainaansa ja tehdä maksutta muutoksia korttiluottoonsa.

Säästöpankkiryhmä

 • Säästöpankkiryhmä suhtautuu koronatilanteessa asiakkaidensa käyttöpääomarahoitustarpeisiin sekä lainojen lyhennysvapaisiin myönteisesti.
 • Säästöpankki tukee yritys- sekä maa- ja metsätalousasiakkaitaan koronavirustilanteessa.
  Asiakkailla on mahdollisuus 6 kuukauden lyhennysvapaaseen.
 • Lue lisää Säästöpankkiryhmän tuesta yritysasiakkaille

OP Ryhmä

 • OP Ryhmä antaa pk-yrityksille mahdollisuuden lykätä luottojen maksuja, jos koronapandemia on vaikuttanut asiakkaiden maksukykyyn. Maksuaikojen muutokset arvioidaan aina tapauskohtaisesti ja niissä hyödynnetään laajasti Finnveran tarjoamia takauksia. Maksuohjelman muutoksista ei peritä erillistä maksua.
 • Yrityksen tulee olla yhteydessä omaan osuuspankkiin, jos yrityksesi haluaa muutoksia nykyisten luottojen maksuohjelmiin.
 • OP Ryhmän yritysasiakkaiden ohjeet ja tuki
Yrittäjän oikeus työttömyysturvaan

Freelancereille ja yksinyrittäjille on luvassa työttömyysturvaa yritysmuodosta riippumatta. Koronan lamaannuttama tilanne on peruste arvioida yritystoiminta työllistävyydeltään sivutoimiseksi. Sivutoimisen yritystoiminnan perusteella henkilöllä on oikeus työttömyysetuuteen. Päätoimisesti työllistyneen yrittäjän työttömyysetuuden saaminen ei edellyttäisi yritystoiminnan lopettamista.

Muutos ei erottele eri yhtiömuodoissa harjoitettua yritystoimintaa, mikä turvaa poikkeusoloissa yrittäjien yhdenvertaisuuden. Yrittäjän oma ilmoitus riittää, mikä vähentää selvitystyön ja harkinnan tarvetta työ- ja elinkeinotoimistoissa. Työttömyysturvalakiin tehtävä muutos on määräaikainen. Muutosta valmistellaan työ- ja elinkeinoministeriössä. Tällä hetkellä arvio on, että hallitus käsittelisi asiaa 23.3. alkavalla viikolla. 

Team Finland -verkosto

Verkoston organisaatiot joustavat yritysten muuttuvissa liiketoimintaolosuhteissa. Verkoston lisäksi monet muut valtionhallinnon toimijat ovat koostaneet tietopaketteja yrityksille koronavirustilanteesta, sen vaikutuksista ja toimenpiteistä, joita eri organisaatiot toteuttavat kriisin hillitsemiseksi. Katso eri toimijoiden tarjoamat palvelut, joissa huomioidaan muuttuva tilanne maailmanlaajuisesti. 

https://www.team-finland.fi/palvelut/valmistautuminen-koronaan/

Suomen Yrittäjät

Suomen Yrittäjät on koonnut yrityksille kattavan tietopaketin koronaviruksesta ja sen vaikutuksesta yritysten toimintaan.

http://www.yrittajat.fi/korona

Neuvontaa on lisätty erityisesti työnantajien ohjeistukseen, talousvaikutuksiin, tukitoimiin ja korvaus- ja sopimusasioihin. Yritys-Suomen Talousapu- puhelinpalveluun puh. 02950 24880 on lisätty resurssia. Talousvaikeuksien kohdatessa näihin ammattilaisiin kannattaa olla yhteyksissä.

Linkki talousavun sivuille

ELY-keskus

ELY-keskuksen sivuilta löytyy tietoa siitä, miten mm. käynnissä oleviin kehittämisavustushankkeisiin sekä kehittämispalveluihin voi hakea joustoa.

Lisätietoja löytyy tästä osoitteesta

Business Finland

BF on koonnut sivuilleen myös infoa yrityksille koronavirukseen liittyen. Infosivuston tavoitteena on luoda kokonaiskuva koronaviruksen vaikutuksista suomalaisiin yrityksiin ja yhdistää yrityksiltä saatu palaute Business Finlandin ja Team Finlandin globaalin verkoston näkemykseen. Sivuston kautta yritysten on mahdollisuus lähettää myös kysymyksiä aiheesta. Rahoituksen osalta Business Finland suhtautuu käynnissä olevien projektien projektiajan ja laina-ajan muutoksiin hyvin myönteisesti ja hakee joustavuutta kaikessa toiminnassa. Tarvittaessa yritykset voivat lyhentää projektien sisällön ja kustannusten raportointiväliä. Tarvittaessa yritykset voivat saada maksatusta projektin kustannuksista nopeammin. Lainoihin voi saada lyhennysvapaata. Myös rahoitukseen liittyville rahoitusehdoille myönnetään joustavasti lisäaikaa. 

Rahoitusta ei voida myöntää
• suuri yritys
• toiminimi, yksityinen elinkeinonharjoittaja
• julkinen organisaatio, säätiö, yhdistys
• ahvenanmaalainen yritys 

Huom! Business Finlandin rahoitus ei sovellu käyttöpääoman rahoitukseen. Tuki ei sovellu myöskään jakelukanavan, kuten verkkokaupan perustamiseeen. Rahoitus on de minimis -rahoitusta ja sitä on kiellettyä käyttää jakelukanavan perustamiseeen. Sen sijaan jakelukanavavaihtoehtojen kartoittaminen on kehittämistä johon liittyvää työtä ja ostettuja asiantuntijapalveluita voidaan rahoittaa.

https://www.businessfinland.fi/suomalaisille-asiakkaille/koronavirus/

Business Finland on lisäksi lanseerannut kaksi uutta rahoituspalvelua lieventämään koronavirusepidemian aiheuttamia talousvaikutuksia. 

https://www.businessfinland.fi/suomalaisille-asiakkaille/palvelut/rahoitus/hairiotilannerahoitus/

Finnvera

Finnvera suhtautuu joustavasti kaikkiin koronaviruksen aiheuttamiin rahoituksen järjestelytarpeisiin. Sillä on valmius kasvattaa pk-yritysrahoitusta merkittävästi. Näistä löytyy tietopaketti alla olevasta osoitteesta. 

https://www.finnvera.fi/kasvu/ajankohtaista-yrityksille/ajankohtaista-yrityksille

Uusyrityskeskus

Neuvoa-antava tarjoaa neuvonta-apua koronakriisin vuoksi talousvaikeuksiin joutuneille yrityksille ja yrittäjille. Apua tarvitsevat voivat olla yhteydessä puhelimitse tai varata aikoja uusyrityskeskuksen neuvontaan ajanvarauskalenterista. Yhteystiedot ja ajanvarauskalenteri

www.neuvoa-antava.fi.

Kauppakamarit

Keskuskauppakamarin ja Helsingin seudun kauppakamarin laatimaa tietoa, ohjeita ja opastusta koronatilanteesta, sen vaikutuksista mm. vientiin ja yrityksille suositeltavista toimenpiteistä.

https://helsinki.chamber.fi/neuvonta-ja-palvelut/koronainfoa-yrityksille/

Yhteistyössä Into Seinäjoki ja Seinäjoen Yrittäjät