Lentoasemasta
droonikeskus

Seinäjoesta rakentumassa rahtilogistiikan keskittymä

Kesästä 2021 lähtien vähintään 30 kaupallista rahtidroonilentoa päivittäin. Pitkän linjan tavoitteena suorat rahtilennot Kiinasta Seinäjoelle. Seinäjoella jo toimiville verkkokaupppayrityksille uusilla ratkaisuilla tehokkaampi ja ekologisempi logistinen väylä asiakkaidensa tavoittamiseksi. Mm. tällaisella tavoitteilla rakennetaan Seinäjoen lentoasemaa rahti- ja matkustajalogistiikan keskuksena.

Matkustaja- ja rahtiliikenteen ennustetaan jopa kaksinkertaistuvan Kiinasta Eurooppaan vuoteen 2037 mennessä. Tämän vuoksi Euroopassa on kasvava tarve kehittää maaseutulentoasemia suurten kaupunkien ulkopuolella. Myös ilmastonmuutos pakottaa kehittämään ilmailuun ekologisempia tapoja matkustaa ja siirtyä paikasta toiseen. Tämä kehitys voi synnyttää uudenlaisia liiketoimintamahdollisuuksia jopa Seinäjoen alueen yrityksille.

Into on mukana eurooppalaisessa yhteistyöhankkeessa, jossa suunnitellaan tiekarttaa maaseutulentokenttien ekologiseen tulevaisuuteen ja maaseutulentokenttien aktivoimiseen. Yhteistyökumppaneina Airport Hub -hankkeessa on Seinäjoen lentoaseman lisäksi maaseutulentokenttiä Virosta, Sloveniasta, Italiasta ja Kreikasta. Lisää partnereita on tulossa mukaan kaksivuotisen hankkeen aikana myös muista EU-maista.

Elisabet Kivimäki

Ota yhteyttä

Asiakas, kumppani, työntekijä vai tontti haussa? Anna meidän auttaa.
Elisabet Kivimäki, puh. 040 760 3907, elisabet.kivimaki(at)intoseinajoki.fi