Osaavaa työvoimaa

Tarvitsetko osaavaa työvoimaa? Tukea ja työkaluja osaavan työvoiman etsimiseen?

Osaavaa työvoimaa

Tarvitsetko osaavaa työvoimaa? Tukea ja työkaluja osaavan työvoiman etsimiseen?

Into Seinäjoella ja kumppaniverkostollamme on monta rautaa tulessa onnistuneen osaajarekrytoinnin puolesta. Tässä muutamia vinkkejä.

 

Töihin Seinäjoelle -palvelu

Töihin Seinäjoelle -verkkopalvelussa voit maksutta ilmoittaa yrityksessäsi avoinna olevista tehtävistä. Samalla osallistut yhteisiin rekrytointikampanjoihimme ja saat yrityksellesi näkyvyyttä Into Seinäjoen markkinointiponnistusten kautta. Seinäjoen houkutteleville työmahdollisuuksille haetaan laajaa näkyvyyttä niin verkossa, somessa kuin erilaisissa rekrytapahtumissa. Järjestämme myös itse rekrymaailmaan liittyviä tapahtumia – seuraa Inton tapahtumakalenteria!

 

Harjoittelut: Hyödynnä alueen opiskelijoita tekijöinä

Harjoittelun kautta saat yritykseesi innokkaan uuden työntekijän, mikä saattaa hyvinkin johtaa onnistuneeseen rekrytointiin. Seinäjoen ammattikorkeakoulun eri alojen harjoittelujen ajankohdat ja yhteyshenkilöt löydät tästä linkistä. Sedun tarjoamat yritys- ja työelämäpalvelut osaavan työvoiman saatavuuden turvaamiseksi löytyvät tästä linkistä.

Muista myös oppilaitosten omat kanavat, joissa voit ilmoittaa opiskelijoille suunnattuja työtehtäviä. Tarjoa töitä Sedun tai Seinäjoen ammattikorkeakoulun opiskelijoille.

 

Ulkomainen työvoima: Hyödynnä alueella jo asuvat

Kansainväliset opiskelijat ovat yksi ratkaisu yritysten kasvavaan osaajapulaan, ja samalla he tuovat koko maakuntaan ainutlaatuista lisäarvoa. Kansainvälisten opiskelijoiden avulla on mahdollisuus kehittää yrityksen toimintakulttuuria uudella tavalla ja heillä voi olla yrityksen toiminnan kannalta oleellista kieli- ja kulttuuriosaamista, esim. vienti- ja tuontitoimintaa sekä erilaisia markkinaselvityksiä ajatellen.

Into järjestää mm. yhdessä SeAMKin kanssa erilaisia tapahtumia, joissa on mahdollisuus tutustua kv-opiskelijoihin ja esitellä yrityksesi rekrytarpeita. Ota yhteyttä niin ideoidaan yhdessä yrityksellesi sopiva ratkaisu!

 

Kansainvälinen rekrytointi

 

 

Autamme myös kansainväliseen rekrytointiin liittyvien valmiuksien parantamisessa. Tässä eväitä alkuun pääsemiseen:

Yksityiskohtaista tietoa rekrytointiprosessista on saatavilla yrityksille suunnatusta Kansainvälisen rekrytoinnin oppaasta. Opas on julkaistu keväällä 2021 Business Finlandin sivuilla.

Tutustu rahoitusmahdollisuuksiin! Talent Explorer -rahoitus on tarkoitettu yrityksille, jotka etsivät tuotteelleen, palvelulleen tai liiketoimintamallilleen uusia markkinoita ulkomailta palkkaamalla asiantuntijan. Rahoituksen avulla voi siis palkata kansainvälisen osaajan tuomaan uutta tietoa ja osaamista kohdemarkkinasta. Myös Suomeen saapuvan työntekijän asettautumiseen voi nyt saada tukea: asettautumispalveluiden pilotti tarjoaa pk-yrityksille mahdollisuuden hankkia maahantuloa helpottavia palveluita 1-2 henkilölle ja heidän perheilleen.

Kansainväliseen viestintään, osaajahoukutteluun ja rekrymarkkinointiin sopivaa materiaalia löytyy esimerkiksi Finland Toolbox -materiaalipankista, joka sisältää mm. kuvia, videoita ja Suomen vahvuusalueista kertovia esityksiä. Tätä Finland Promotion Boardin tuottamaa materiaalipakettia voi kuka tahansa hyödyntää Suomesta viestimiseen.

One man. One dream. One Story of a Finnish Dream. (video yllä) kertoo yhden innostavan tarina, jossa korostuvat Etelä-Pohjanmaan vahvuudet – yrittäjyys, avaruus, luonto, ruokamaakunta, turvallisuus, työn ja vapaa-ajan välinen balanssi. Tätäkin tarinaa voi vapaasti hyödyntää maakunnan viestinnässä ja osaajahoukuttelussa. #spacefornewtalents

 

Aiemmin julkaistusta blogikirjoituksesta saattaa löytyä myös lisämausteita rekryhenkisiin ajatuksiin ja tarpeisiin. Löydät sen täältä.

Heräsikö kysymyksiä? Haluatko vinkkejä? Ota yhteyttä!

Portti Anu
Osaavan työvoiman rekrytointi, töihin Seinäjoelle -palvelu
Millainen on yrityksesi nuoren ostajan näkökulmasta?
Pestaa ulkomainen opiskelija, hyödynnä kannustinraha
Alkuvuoden eväspaloja osaajanälkään
Blogi 14.01.2022
Intolta isosti paukkuja osaavan työvoiman varmistamiseen