Seinäjoki suurten kaupunkien paras yrityksille – ykkösen asema haastaa

Seinäjoki nousi kolmatta kertaa isojen kaupunkien ykköseksi Suomen Yrittäjien valtakunnallisessa barometrissä. Toiseksi ylsi Vaasa, joten pohjalaishegemonia yrittämisen eteen tehtävässä työssä on melkoinen.

Seinäjoki oli ykkönen viidessä yhteensä kuudesta aihealueesta. Täällä kaupungin 1) päätöksenteko on yrittäjien mielestä erinomaisen yrityslähtöistä. Myös 2) elinkeinopolitiikan asema kunnassa saa kiitosta. 3) Koulutus ja osaaminen, 4) infrastruktuuri ja 5) hankintapoltiikkakin olivat seinäjokelaisten yritysten mielestä paremmin kuin maassa keskimäärin. Kakkoseksi Salon jälkeen jäimme vain 6) yrityspalveluissa. 

Yrityspalveluista seinäjokelaiset yritykset arvostivat eniten verkostoitumismahdollisuuksia, alkavan yrittäjän palveluita sekä rahoitus- ja investointineuvontaa. 

Uusien yritysten sijoittumisen tukemisessa Seinäjoki on onnistunut yrittäjien mielestä erittäin hyvin tai hyvin. Pylväät sojottavat omissa sfääreissään verrattuna maan keskiarvoon. 

Tuloksien valossa on hieno paistatella, mutta ei jäädä paahtumaan. 

– Tosi hienoa, että yrittäjät Seinäjoella ovat koko maan tilanteeseen verrattuna pääosin tyytyväisiä. Jos arvosanoja katsotaan kriittisesti, ne ovat Seinäjoellakin maksimissaan 3,5:n luokkaa (asteikolla 1-5). Siinä on vielä paljon parannettavaa, Inton toimitusjohtaja Leena Perämäki toteaa.

Huonointa arvosanaa (2,9/5) eli kunnan hankintapolitiikkaa Perämäki lähtisi hilaamaan vauhdilla ylöspäin. 

– Esimerkiksi hankintojen avoimuuden lisääminen, markkinavuoropuhelutilaisuudet ja hankintojen jakamiin tarkoituksenmukaisiin osiin ovat keinoja parantaa yhteistyötä yritysten suuntaan.

Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa