Vinkkilista onnistuneeseen sijoittumiseen uudelle paikkakunnalle

Yrityksen sijoittuminen uudelle paikkakunnalle

Päämies, uudet asiakkaat, enemmän potentiaalista työvoimaa, vapaa toimitila. Yrityksen laajentumiseen tai sijoittumiseen uudelle paikkakunnalle vaikuttavat monet asiat. Kokosimme kysymyksiä ja vastauksia, joiden avulla sijoittuminen helpottuu. Esimerkkinä sijoittumispaikasta Seinäjoki – avaruuden pääkaupunki.

1. Missä on paras kysyntä?

Missä on oman yrityksen kasvun kannalta otollisimmat markkinat? Mitkä alueet ylipäätään kasvavat Suomessa? Miten varmistan, että olen ”oikeissa joukoissa”?

2. Mikä on paras sijainti?

Mikä on sijainniltaan paras paikka yrityksellesi suhteessa asiakkaisiin, päämiehiin, alihankkijoihin, toimittajiin, työvoimaan?
Seinäjoki on sekä juna- että rekkaliikenteen tärkeä solmukohta. Vientituotteet lähtevät maailmalle 1-2 tunnin matkan päästä Vaasan, Kaskisten ja Kokkolan satamista.

3. Mistä parhaat osaajat?

Into Seinäjoki auttaa yrityksiä nostamalla työpaikkoja esille ja markkinoimalla niitä. Voimme myös tehdä yrityksen kanssa yhteisrekrytointitempauksia alueellamme sopivan työvoiman saamiseksi. Ammatillisesta koulutuksesta ja ammattikorkeakoulusta valmistuu vuosittain yli tuhat osaajaa.

4. Missä paras ilmapiiri?

Yritysilmapiirillä on suora vaikutus yritystoiminnan kehittymiseen. Seinäjoki on yrittäjyysilmapiirissä moninkertainen Suomen mestari. Täällä yritykset ovat koko kaupunkikehityksen keskiössä.

Paikkakunta valittu, mitäs sitten?

1. Markkinalle yritysostolla?

Usein nopein tapa ankkuroitua uudelle paikkakunnalle on ostaa olemassa oleva yritys, jolla on valmis asiakaskunta. Seinäjoella on jo vuosia tehty aktiivisesti töitä sujuvien omistajanvaihdosten eteen. Voit myös itse käydä tutustumassa avoimesti myynnissä oleviin yrityksiin Etelä-Pohjanmaan yrityspörssissä tai Suomen Yrityskauppojen sivuilla.

2. Mistä sopivin toimitila?

Kannattaako ostaa, vuokrata, teettää? Miten arvo säilyy? Vapaana olevista toimitiloista ja yritystonteista on monella kaupungilla erillisiä palvelusivustoja, joissa voi itse tehdä esityötä. Seinäjoella sivusto löytyy osoitteesta toimitilat.seinajoki.fi. Vielä nopeampi tapa on pirauttaa Intoon (+358 50 4300 792). Me etsimme toiveidesi mukaiset vaihtoehdot. Seinäjoen kaltaisessa kasvukaupungissa investointisi arvo pysyy, jopa paranee.

3. Parhaan tiimin rekrytointi

Helpointa on luonnollisesti aloittaa kysymällä nykyisiltä työntekijöiltäsi, onko joku kotoisin sijoittumispaikkakunnalta. Hänellä voi olla iso motivaatio muuttaa. Seinäjoki tarjoaa maksutonta rekrytointikanavaa, jossa sijoittumista suunnitteleva yritys voi vaivattomasti ilmoittaa avoimista työpaikoista (esim. www.toihinseinajoelle.fi). Teemme tarvittaessa kanssasi kampanjan osaajien rekrytoimiseksi.

Sitten tutustumaan ja verkostoitumaan

1. Lanseeraus uudelle yleisölle

Miten päästä nopeasti kiinni uusiin asiakkaisiin? Miten tutustua tehokkaimmin muihin yrityksiin? Mitenkäs yhteydet kaupungin päättäjiin?Seinäjoki on saanut aina kiitosta siitä, että täällä on helppo ja nopea tutustua kaikkiin ja että kynnykset kaupungintalolle ovat matalat. Mukaan pääsee nopeasti myös eri toimialojen yritysverkostoihin, yrittäjäjärjestöjen sekä kauppakamarin toimintaan. Into järjestää vuosittain kymmeniä tapahtumia, joiden yksi keskeinen tavoite on tutustuttaa ihmisiä toisiinsa. Into auttaa tarvittaessa myös mediayhteyksien luomisessa ja tiedottamisessa omien kanaviensa kautta.

2. Oppilaitos- ja t&k-yhteistyö

Mistä tukea tuotekehitykseen? Miten hyötyä alueen korkeakoulujen tai yksityisten tutkimuslaitosten toiminnasta? Seinäjoen ammattikorkeakoululla on monipuolinen palvelutarjoama yrityksille: mm. lukuisia eri laboratorioita (mm. auto- ja työkonetekniikan, automaatiotekniikan, bio- ja elintarviketekniikan sekä kone- ja tuotantotekniikan laboratorio) sekä noin 100 TKI-projektia vuodessa. Seinäjoen yliopistokeskuksen Epanet-tutkimusprofessorit ryhmineen tarjoavat alueen yrityksille monia kiinnostavia kehityshankkeita. Foodwest Oy on valtakunnallisesti yksi merkittävimpiä elintarvikealan tuotekehitysorganisaatioita. Sillä on yli 1000 asiakasta ja 10 000 kuluttajan käyttäjä/testaajarekisteri.

Ota yhteyttä

Asiakas, kumppani, työntekijä vai tontti haussa? Anna meidän auttaa.

Jukka Pajunen, puh. 044 418 1215, jukka.pajunen(at)intoseinajoki.fi