Birdieman varustaa niin aloittelijan kuin ammattilaisen

Korona kasvatti golfin harrastajamääriä räjähdysmäisesti

Seinäjokelaisella golfin erikoisliikkeellä Birdiemanilla pyyhkii hyvin. Korona kasvatti harrastajamääriä räjähdysmäisesti sekä Suomessa että maailmalla. Birdieman onkin vastannut kysyntään lisäämällä tilausmääriä ja henkilökuntaa.

Anssi Rantasen ja Minna Päivärinnan omistama yritys on Tampereen pohjoispuolella Suomen monipuolisin golftarvikkeisiin ja -palveluihin erikoistunut yritys. Myynnistä noin 70 prosenttia tulee Seinäjoen kivijalkamyymälästä oheispalveluineen ja loput verkkokaupasta ja proshopeista Vaasasta, Kokkolasta ja Muuramesta.

– Meillä käy asiakkaita täällä Seinäjoella paljon Jyväskylän suunnasta ja Rovaniemeltä asti, Minna Päivärinta toteaa.

”Fitaten” sujuu paremmin

Päivärinta ja Rantanen toimivat pitkään ns. ”kesäyrittäjinä”. Varsinainen leipätyö oli molemmilla Seinäjoen keskussairaalassa. Syksyllä 2018 he irtisanoutuivat, ottivat hoitaakseen Vaasan proshopin ja perustivat myymälän Seinäjoelle, ensin Kapernaumiin ja vuodenvaihteessa Jouppiin K-Raudan taakse Karvarinkadulle suurempiin tiloihin.

Tuotevalikoimaa palvelee niin aloittelijaa kuin ammattilaista. Myymälän takatiloissa on myös huoltopiste, jossa mailat saavat mm. uusia grippejä ja siten lisävuosia.

Siinä missä suksikin sovitetaan käyttäjän mukaan, myös golfmailat ”fitataan”. Niin fittauksessa kuin opetuksessakin käytetään hyödyksi Trackman-tutkaa.

– Mailan mitoituksesta hyötyy jokainen pelaaja. Pienilläkin muutoksilla saavutetaan oleellinen vaikutus lyöntiin. Jopa yhdeksän kymmenestä harrastajasta hyödyntää nykyisin fittausta, Rantanen laskeskelee.

Golfaajille suunnattuja matkoja Birdieman on järjestänyt jo yli kymmenen vuotta. Ensi syksyksi on myynnissä reissu Espanjaan.

– Matkoille osallistuu ihmisiä ympäri Suomen. Nykyisin matkoihin yhdistetään useimmiten golfin lisäksi muitakin elämyksiä. Olimme esimerkiksi Pietarissa jalkapallon MM-kisojen aikaan ja kävimme katsomassa pelejä.

Golfalan tulevaisuus näyttää Rantasen ja Päivärinnan mukaan hyvältä sekä suomalaisittain että kansainvälisesti. Birdiemanin tavoitteena on lisätä omaa maahantuontia nykyisten TPT-varsien rinnalle.

Ja jotta talvikaudelle olisi varmasti tarpeeksi tekemistä, Rantanen kiertää Suomessa edustaen Madshus-suksia, Rottefellan-siteitä ja Holmenkollenin voiteita.

 

Tutustua Birdiemanin tarkemmin osoitteessa https://birdieman.fi/

 

 

 

Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa