Carelin kasvaa tuuli- ja aurinkovoimalla

”On palkitsevaa tehdä asioita hyvällä porukalla yhdessä ja saada aikaan jotain, joka on enemmän kuin tekijöidensä summa.”

Seinäjokelainen Carelin Oy on mukana valtakunnan tasolla merkittävissä uusiutuvan energian investoinneissa. Suomen suurin tuulivoimapuistohanke Mutkalampi Keski-Pohjanmaalla on kooltaan lähes 500 miljoonaa. Siinä Carelin toimii rakennuttajana olevan ranskalaisen yrityksen omistajainsinöörinä.

Vuonna 2017 perustettu yritys on paisunut kolmen perustajan (Ville Alatalo, Jaakko Ala-Reinikka ja Antero Lehtikangas) unelmasta jo 16 tekijän tiimiksi, joka tuottaa asiantuntija- ja projektinjohtopalveluita uusiutuvan energian hankkeisiin.

Ville Alatalo johtaa Carelinin tiimiä Seinäjoelta käsin. Kuva: Henri Saranpää, Visio Creative

– Suomi ja Pohjoismaat osana globaalia kehitystä ovat parhaillaan ison energiamurroksen keskellä. Me lähdimme mukaan hetkellä, jolloin Suomen markkinoilla oli tässä segmentissä muutama isompi suunnittelu- ja projektijohtoyritys. Alan kasvaessa yritysten määrä lisääntyy koko ajan. On luontevaa, että myös ulkomaisia asiantuntijayrityksiä ja insinööritoimistoja kiinnostaa Suomen markkina, sillä investointieuroistakin 40 prosenttia tulee ulkomailta, toimitusjohtaja Ville Alatalo kuvaa.

Hyvin vauhtiin lähtenyttä yritystä halutaan kehittää ja kasvattaa jatkossakin, mutta kasvu ei ole itseisarvo.

– Haluamme olla oikean kokoinen kulloiseenkin tarpeeseen. Tärkeintä on vahvistaa asemaamme ketteränä ja luotettavana yrittäjävetoisena kumppanina, jonka kanssa asiakkaat haluavat energiaomaisuutta rakentaa ja kehittää elinkaaren kaikissa vaiheissa.

Carelin operoi erityisesti tuulivoima-, aurinkovoima- ja energiavarastohankkeissa sekä energia-infran elinkaaren aikaisissa palveluissa. Alatalo korostaa elinkaariajattelua.

– Kun voimalat on saatu pystytettyä, tarjoamme asiakkaalle monipuolisesti palveluita myös voimaloiden tuotantovaiheessa. Yksittäisistä voimaloiden teknisistä tarkastuksista aina kokonaisvaltaiseen tuulipuiston operointiin ja kunnossapidon koordinointiin, sekä raportointiin voimaloiden omistajalle koko elinkaaren ajan.

Carelinin kotipaikkana on Seinäjoki ja juuret vahvasti Etelä-Pohjanmaalla, mutta henkilöstöstä vain Alatalo asuu Seinäjoella.

– Me olimme jo ennen koronaa monipaikkainen etätyöyritys. Työntekijöitämme on Etelä-Pohjanmaan lisäksi Oulussa, Tampereella, Rovaniemellä, ja Hyvinkäällä. Meillä ei mietitä, tuleeko väki aamulla toimistolle, vaan että tuleeko työt tehdyksi. Luonnollisesti myös työmaat vievät väkeämme useille eri paikkakunnille.

Seinäjoki on kuitenkin Alatalon mukaan hyvä kotipaikka.

– Yrittäjyyden alkutaipaleella on ollut erityisen mukavaa huomata se, että kannustusta, neuvoja ja vinkkejä on saanut todella monelta eri taholta. Seinäjokea pidetään Suomen laajuisestikin yrittäjyysmyönteisenä kaupunkina ja yrittäjille suunnattuja tapahtumia, sekä palveluita on täällä hyvin tarjolla. Kannustankin kaikkia alkavia yrityksiä hyödyntämään erilaisia paikallisia yrityksille suunnattuja tuki- ja neuvontapalveluita rohkeasti.

Pääkuva: Ville Alatalo / Carelin Oy

Lisätietoja yrityksestä: https://www.carelin.fi

Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa