Kalle Lassila mieltyi tekijöiden kaupunkiin

Uraa yrittäjänä on hyvä rakentaa yrittäjyyden ykköskaupungissa Seinäjoella

Entinen maajoukkuehiihtäjä, nykyinen valmentaja, luennoitsija ja Yle urheilun asiantuntija Kalle Lassila kurvaa työreissuille Seinäjoelta käsin. Kotikaupunki määrittyi vaimon työpaikan ja oman pohjalaistaustan perusteella.

– Olen itse Vetelistä ja haluan asua Pohjanmaalla. Vaimo on Tampereelta, mutta hänenkin vanhempansa ovat eteläpohjalaisia. Olen tykästynyt seinäjokelaisten ja eteläpohjalaisten asenteeseen. Suomessa valitetaan paljon, että tämä ja tämä ei ole mahdollista. Täällä ollaan mieluummin hiljaa ja tehdään ja sitten kun on tehty, kerrotaan kuuluvalla äänellä. Yleinen ilmapiiri vaikuttaa itseenikin, vaikka en vielä juuri bisneksiä täällä teekään.

Lassilalle yrittäjyys oli hiihtouran jälkeen luonteva tapa työllistää itsensä; olihan hän ollut yrittäjä ilman yritystä 14-vuotiaasta lähtien.

– Vastasin pitkälle itse kaikista yhteistyö- ja sponsorineuvotteluista heti hiihtouran alusta alkaen. Siinä oppi puhumaan, esiintymään ja myymään. Ja kantamaan vastuun tekemisistään.

Nyt Lassilalla on kaksi yritystä. Toinen myy hänen osaamistaan ja toinen – Ville Nousiaisen kanssa perustettu Koutsi365 – valmennuspalveluita aktiivikuntoilijoille.

Lassila vannoo huolellisen perustekemisen nimeen niin fyysisen kunnon kuin henkisten voimavarojen rakentamisessa.

– Niin tylsältä kuin se kuulostaakin, kehotan rakastamaan rutiineja. Vahvat rutiinit muodostavat elämänhallinnan pohjan, jonka turvin kestämme liki mitä vain. Innostus on hyvä bonus, mutta sen varaan ei voi rakentaa, koska innostuksen lopahtaessa jäämme tyhjän päälle, ellei pohja ole kunnossa.

Tärkein oppi urheilu-uraltakin liittyy huolelliseen perustekemiseen.

– Koskaan urheilu-uralla tai sen jälkeen en ole olettanut, että saisin mitään, jos teen asiat huonosti.

Lassila on aina tykännyt analysoida ja mitata tekemistään. Siitä syntyi idea myös Koutsi365:lle.

– Valtavan moni suomalainen lenkkeilee ja hiihtää. Me rakensimme maastohiihdon ja kestävyysurheilun nettivalmennuksen, jolla lenkkeily muuttuukin treenaamiseksi; olipa kuntoilijan tavoite sitten mikä tahansa.

Tulevaisuudessa Lassila ja Nousiainen rakentavat ryhmävalmennuksia myös yritysten johdolle ja johtotiimeille.

– Smoothie-crossfit-innostus ei sovi kaikille, mutta jokaisen on tehtävä välttämättömät asiat hyvinvointinsa eteen ollakseen hyvinvoivia ja kyvykkäitä.

 

Kalle Lassila
Syntyisin Vetelistä. Innoittajina hiihtouralle mm. oman maakunnan miehet Mika Myllylä ja Kuisma Taipale
Maajoukkuehiihtäjä vuosina 2005-2016
Uran paras saavutus: 10. sija Vancouverin olympialaisten perinteisen sprintissä. Sijoituksellaan hän oli parhaiten menestynyt mieshiihtäjämme.
Huippuhetki uralla: paluu kuuden parhaan joukkoon maailmancupissa kahden huonomman kauden jälkeen syksyllä 2013.
Perhe: vaimo ja 4- ja 1-vuotiaat lapset

https://koutsi365.fi/

Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa