Petra Ollista yrittäjä yrittäjien ykköskaupunkiin Seinäjoelle

”Täällä on sitä asennetta, jonka tiedän pulppuavan myös itsestäni!”

Painin moninkertainen MM- ja EM-mitalisti Petra Olli on tehnyt diilin Seinäjoen kanssa. Urheilu-uran jälkeen oli luontevaa ryhtyä yrittäjäksi ja nimenomaan yrittäjäksi yrittäjien ykköskaupunkiin Seinäjoelle.

”Olen Lappajärveltä kotoisin ja asunut koko elämäni Pohjanmaalla, joten pohjalaisuus virtaa syvällä verisuonissa. Vaikka muuten tulee reissattua maailmalla, niin sydän on aina Pohjanmaalla.

Nyt jo viidettä vuotta Seinäjoella asuvana voinen todeta, että on tullut tehtyä mahrottoman hyvä diili! Kun muutama vuosi takaperin tuli ajankohtaiseksi ostaa oma asunto, niin Seinäjoki valikoitui kotipaikaksi sen keskeisen sijainnin ja erittäin kattavien palveluiden perusteella. Täältä on helppo kulkea minne vaan ja apua löytyy nurkan takaa. Kuortaneelle oli ja on helppo kulkea, sillä se oli huippu-urheilu-urani päivittäisharjoittelupaikka ja nykyisin työpaikkani valmentajana.

Liikunnallinen elämäntapa ja innokas kuntoilu kuuluvat arkeeni. Seinäjoen mahtavat liikuntamahdollisuudet tarjoavat hyvät puitteet pitää kuntoa yllä. Kuntosali löytyy läheltä ja metsikössä pystyy nauttimaan luonnosta ja raikkaasta ulkoliikunnasta. Golfiinkin menin hurahtamaan viime kesänä, joten Ruuhikoski tuli myös tutuksi. Tänä talvena innostuin erityisesti hiihtämisestä. Pidän tärkeänä itsensä jatkuvaa haastamista. Siksi kävimmekin miesystäväni kanssa suksimassa 50 kilometriä, vain kokeillaksemme, kestääkö kantti! Ja kestihän se, joten periksiantamattomuutta löytyy yhä!

 

Urheilu-ura opettavainen polku yrittäjyyteen

 

Menestyksekkään urheilu-uran jäätyä jo taakse on tullut myös aika uusien kuvioiden. Perustin viime vuoden lopulla yritykseni, PO Sports Oy:n, jossa teen sekalaisia urheiluun ja mediaan liittyviä töitä. Yrityksen perustaminen Seinäjoelle oli tietysti luonnollinen jatkumo, sillä minua kiehtoo erityisesti kaupungin yrittäjähenkinen asenne, vahva halu uudistua sekä kehittyä koko ajan muuttuvassa maailmassa. Täällä on sitä asennetta, jonka tiedän pulppuavan myös itsestäni!

Yrittäjäksi lähteminen oli aluksi pelottava ajatus, mutta syvällisen pohdinnan jälkeen totesin sen olevan suunnattoman luonteva vaihtoehto itselleni. Pidän urheilu-uraa erittäin opettavaisena polkuna kohti yrittäjyyttä, sillä olenhan niin sanotusti työllistänyt itseni jo pitkään huippu-urheilun parissa. Erilaiset sponsori- ja yhteistyökuviot ovat opettaneet esiintymään, neuvottelemaan ja kehittämään ideoita yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi. Kova työmoraali on juurtunut syvälle, sillä ilman raakaa työtä on turha odottaa menestystä.

Vaikka olen ottamassa vasta ensiaskeliani yrittäjän polulla, uskon vahvasti, että kovalla työllä sekä innokkaalla ja intohimoisella asenteella on mahdollisuuksia vaikka mihin. Ihmisten inspiroiminen ja motivoiminen liikkumaan ja saavuttamaan tavoitteitaan on sydämeni asia.

Tie Pohjanmaalta maailman kärkeen on ollut raskas ja vaikea kovan työn tulos. Siksi luotankin vahvasti, että yhdessä voimme rakentaa alueen hyvinvointia ja tulevaisuutta, sillä Meidän Seinäjoessa on potentiaalia vaikka mihin!

Raudan lujalla otteella, mutta pilke silmäkulmassa elämässä eteenpäin!

 

Tutustu tarkemmin diileihin, joita myös sinä voit tehdä Seinäjoen kanssa

Kiinnostuitko?

Voisimmeko jatkaa keskustelua Seinäjoen tarjoamista mahdollisuuksista myös sinulle tai yrityksellesi? Ota yhteyttä tai jätä yhteydenottopyyntö oheisella lomakkeella, niin olemme täältä päin yhteydessä.

Jukka Pajunen
Puh. 044 418 1215
jukka.pajunen(at)intoseinajoki.fi

     

    Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa