Seinäjoki kotipesänä Pohjoismaiden nopeimmin kasvavalle pankille

Oma Säästöpankki kasvaa vauhdilla, mutta hallitusti.

Seinäjoelta valtakunnalliseksi laajentunut Oma Säästöpankki on analyytikkojen piireissä ”se Pohjoismaiden nopeimmin kasvava pankki”. Reilussa vuosikymmenessä paikallisesta Töysän Säästöpankista on tullut valtakunnallinen pankki ja tase on nelikymmenkertaistunut 100 miljoonasta neljään miljardiin. Kasvu kertyy sekä uusista asiakkuuksista että yrityskaupoista. Tänä vuonna pankkiperheeseen on liittymässä kaksi uutta säästöpankkia: Eurajoki ja Mietoinen. Niiden mukana tase kasvaa 400 miljoonalla.

– Haluamme luonnollisesti olla koko ajan vahvempi ja elinvoimaisempi pankki. Tavoittelemme merkittävää kasvua hallitusti. Jos kasvuvauhti on jatkossakin liki 20 % vuodessa, volyymit kaksinkertaistuvat muutaman vuoden välein. Se tarkoittaa meille koko yhtiönäkin kiivasta muutosta, toimitusjohtaja Pasi Sydänlammi toteaa.

Suurin ansio kiivaaseen kasvutahtiin on Sydänlammin ja varatoimitusjohtaja Pasi Turtion mukaan asiakaskokemuksessa.

– Saamme 1000 uutta asiakassuhdetta joka kuukausi. Koronavuonna tahti on vain kiihtynyt, Turtio kertoo.

Saavutettavuus, sujuvuus, päätöksenteon nopeus, henkilökohtainen palvelu. Siinä Turtion ja Sydänlammin mukaan avainsanat. Henkilökohtaista palvelua tutun pankkitoimihenkilön kanssa arvostavat kaikenikäiset. Samaan aikaan käytössä on kaikki moderneimmat sähköisen asioimisen palvelut.

– Olimme ensimmäinen pankki Suomessa, jossa pystyi hoitamaan koko asiakkuuden käymättä pankissa, Turtio toteaa.

Toimitusjohtaja Pasi Sydänlammi (vas.) ja varatoimitusjohtaja Pasi Turtio ovat vahvoja OmaSp:n kasvun moottoreita. Kuva: Samuel Hoisko


Seinäjoki on pankille henkinen koti

Seinäjoki on OmaSp:lle tärkeä liiketoiminta-alue, mutta myös henkinen koti.

– Yhtiön perustukset on rakennettu täällä. Meidän toiminnassa näkyvät eteläpohjalainen yrittäjäkulttuuri ja tekemisen meininki. Täällä pätee kaksi tärkeää periaatetta: kynnykset ovat matalia, on helppo olla yhteyksissä kehen tahansa ja toisena se, mitä sovitaan, myös pitää. Seinäjoki on aidosti yritysten kannalta eriomainen paikka toimia. Ja täkäläisiä yrityksiä arvostetaan muualla päin, Sydänlammi kehuu.

Kohtalonyhteys – tai win win – toimii myös toisinpäin: Oma Säästöpankki on merkittävä yhtiö Seinäjoelle.

– No kaupungin suurin veronmaksaja muun muassa, Sydänlammi muistuttaa.

Pankki haluaa elää kaupungin, asukkaiden ja yritysten pulssilla.

– Kun olemme kovassa tuloskunnossa, olemme kyvykkäitä mahdollistamaan monenlaisia hankkeita. Kasvunälkää voisi alueemme yrityksillä olla vielä nykyistä enemmän. Yritysostot olisivat kasvuun erinomainen tie, Turtio arvioi.

Tärkeää on myös yhteistyö ammattikorkeakoulun kanssa. Sekä pankin osaajarekrytoinnin kannalta että tulevien yrittäjäsukupolvien näkökulmasta.

– Nuoret eivät näe maailmassa rajoja, heille koko maailma on markkinaa, Turtio toteaa.

 

Oma Säästöpankki lyhyesti

  • 32 konttoria Helsingistä Ouluun
  • 140 000 asiakasta
  • 300 työntekijää
  • Tase 4 miljardia euroa
  • Helsingin pörssin päälistalla11.2018 lähtien
  • https://www.omasp.fi/fi

 

Linkki pankin tulosjulkistusuutiseen 8.2.2021

 

Teksti: Sanna Männikkö, kuvat: Samuel Hoisko

Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa