Tuhannet hyödyntävät seinäjokelaista asuntosijoittamisen osaamista

Asuntosalkunrakentaja.fi ja Asuntoliiga palvelevat valtakunnallisesti – Seinäjoelta.

Asuntosijoittamisen yleistyminen näkyy ammattimaistumisena monella tavalla. Tavallinen yksityishenkilökin voi ostaa sijoitusasunnon edes näkemättä sitä. Sijoittamisinnostuksen kasvaessa lisääntyy myös alan yritysten määrä. Seinäjoella toimii useita asuntosijoittamiseen erikoistuneita yrityksiä. Me esittelemme niistä tässä kaksi: Asuntosalkunrakentaja.fi:n ja Asuntoliigan. 

Tuomas Rauhala ja Mikko Ylihärsilä kehittävät Asuntoliigasta alustaa palvelemaan niin aloittelevia kuin kokeneita asuntosijoittajia. Kuvat: Henri Saranpää, Visio Creative.

Miten toimitte ja mistä idea?

Pekka Väänänen, Asuntosalkunrakentaja.fi
Meillä on perheomisteinen kiinteistösijoitusyhtiö Sibvest Oy, jonka nimissä ostamme kokonaisia kerrostaloja ja myymme valtaosan asunnoista asuntosijoittajille eteenpäin edullisesti alle markkinahinnan.

Kaikki alkoi Asuntosalkunrakentaja.fi blogista, jonka kautta meille on nyt kertynyt laaja sijoittajaverkosto. Sähköpostilistamme koko on nyt noin 30 000 ja kasvaa koko ajan. Tällä hetkellä meillä työskentelee viisi henkilöä, kolme veljestä ja kaksi vanhaa pelikaveria. Teemme kaikki hommia paikkariippumattomasti kotoa käsin.

Mikko Ylihärsilä, Asuntoliiga
Rakennamme Asuntoliigasta yhteisöä ja digitaalista alustaa asuntosijoittamisesta ja asuntomarkkinoista kiinnostuneille. Asuntoliiga palvelee niin aloittavia sijoittajia kuin pidemmän uran tehneitä monella tasolla. Palvelussa on paljon tietoa ja erilaisia työkaluja, ja sen kautta voidaan tuoda tarjolle hyviä asuntosijoituskohteita.

Itselläni on yli kymmenen vuoden kokemus asuntosijoittamisesta, ja idea tällaisesta alustapalvelusta kypsyi hiljalleen alan kehitystä seuratessa. Esittelin ideaa muutamille tutuille, ja keskusteluista tiivistyi viiden hengen porukka kehittämään palvelua ja konseptia. Asuntoliiga avattiin varsinaisesti vuoden 2020 loppupuolella, ja nyt jäsenmäärä on jo lähtenyt hyvään nousuun.

Veljekset Pekka (vas.) ja Mikko Väänänen aloittivat itse asuntosijoittamisen 2010-luvun alkupuolella ja johtavat nyt usean miljoonan euron liikevaihtoa tekevää Sibvest Oy:tä.

Mikä tekee teistä poikkeuksellisen?

Pekka Väänänen, Asuntosalkunrakentaja.fi
Olemme ratkaisseet hyvän sijoitusasunnon löytämisen ongelman. Kaikki perustuu isomman ostomäärämme tuomaan tukkualennukseen, jonka ansiosta yhdenkin asunnon ostaminen on edullista.

Tavoitamme tuhansia asuntosijoittajia napin painalluksella. Kun meiltä tulee kohde myyntiin, kymmeniä asuntoja saatetaan varata parhaimmillaan alle puolessa tunnissa. Myös kaupat hoituvat sähköisesti etänä asuinpaikasta riippumatta.

Yksi valttimme on myös pohjalainen mentaliteetti. Nöyryys, yrittelijäisyys ja se, että tehdään aina se mitä sovitaan.

Mikko Ylihärsilä, Asuntoliiga
Yksi tärkeä palvelumme ominaisuus ja erikoisuus on valtakunnallinen kumppaniverkosto, josta löytyy monipuolista osaamista ja etuja, joista on apua sijoitustoiminnassa.

 

Mitä tavoittelette?

Pekka Väänänen, Asuntosalkunrakentaja.fi
Haluamme tehdä isoja asioita ja vähän eri tavalla kuin on totuttu. Pidämme kuitenkin jalat maassa; kaiken tekemisen pitää olla linjassa arvojemme kanssa ja teemme yhteistyötä sellaisten ihmisten ja tahojen kanssa, joiden kanssa se on mukavaa. Kasassa on hyvä paletti ja meillä on hauskaa, joten jatketaan täysillä eteenpäin.

Mikko Ylihärsilä, Asuntoliiga
Lähiajan tärkeimpiä tavoitteitamme on kasvattaa kumppaniverkostoa laadukkailla toimijoilla sekä tuoda julki muutamia uusia työkaluja, joista on apua asuntosijoittamisen/-markkinoiden parissa toimiville. Pidemmällä aikavälillä toivomme tavoittavamme suuren osan suomalaisista asuntosijoittajista.

 

Seinäjoki yrityksellenne?

Pekka Väänänen, Asuntosalkunrakentaja.fi
Yrityksen kotipaikka on Seinäjoki, koska juuremme ovat Etelä-Pohjanmaalla ja olemme tietenkin ylpeitä pohjalaisuudestamme. Seinäjoella on vahva yrittäjähenkisyys. Konkreettisesti se on näkynyt mm. hyvänä yhteistyönä päärahoittajakumppanimme OmaSp:n kanssa. Seinäjoki on hyvä paikka yrittää, ehdottomasti.

Mikko Ylihärsilä, Asuntoliiga
Viiden hengen tiimistämme neljä on kotoisin Seinäjoelta, ja tuttuja jo lapsuusvuosilta. Seinäjoki on monessa mielessä kotikaupunki niin meille itsellemme kuin yrityksellekin. Monet ensimmäisistä tärkeistä kumppaneistammekin ovat seinäjokelaisia yrityksiä, ja täällä on paljon valtakunnallista huippuosaamista monella alalla. Verkoston rakentaminen on ollut hyvä aloittaa seinäjokelaisella yrittäjähengellä.

 

Tutustu yrityksiin tarkemmin
https://asuntosalkunrakentaja.fi/
https://asuntoliiga.fi/

Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa