Unique Branding pukee yritykset ja urheiluseurat

”Kymmenessä vuodessa yhden naisen yrityksestä kasvuyritykseksi.”

Tuhansia peliasuja vuodessa. Lisäksi satoja ja satoja verkkariasuja, lippiksiä, huiveja, kannattajatuotteita… Seinäjokelainen Unique Branding pukee eritoten suomalaiset pesäpalloilijat mutta myös jääkiekkoilijoita ja monia muita urheilijoita.

Yrityksen kymmenen vuoden toiminnan suurin investointi on käynnissä, kun koko peliasuvalmistus otetaan parhaillaan omiin hoteisiin. Osa isoa kokonaisuutta on muutto reilusti aiempaa suurempiin tiloihin entiselle Janitan kenkätehtaalle.

Päivi Hernesniemi perusti Unique Brandingin Lappajärvellä vuonna 2011. Muutto Seinäjoelle on tuonut mukanaan kasvuharppauksia.

– Meillä on täällä 500 neliötä tilaa. Erinomaiset näyttely- ja toimistotilat ja jatkossa myös koko tuotanto. Sublimaatiotulostus, leikkaus, prässäys, ompelu ja viimeistely, toimitusjohtaja Päivi Hernesniemi luettelee.

– Lähtökohta on puhtaan valkoinen kangas, josta leikkaamme, ompelemme ja printtaamme oikean väriset ja kokoiset asut. Lisäksi voimme jatkossa tehdä itse mm. kasseja, reppuja, tuubihuiveja, fanihuiveja ja banderolleja. Tuotanto omissa tiloissa tuo meille varmuutta laatuun ja toimituksiin ja asiakkaalle helppoutta, kun voi tilata tuotteita tarpeeseen, ei tonneittain.

Urheiluseurojen lisäksi Unique tarjoaa tekstiilejä ja lahjatuotteita yrityksille. Korona pysäytti Hernesniemen mukaan yrityskaupan lähes kokonaan viime vuonna.

– Urheilupuoli kantoi kuitenkin sen verran, että liikevaihtomme kasvoi viime vuonna. Tänäkin vuonna urheilukauppa näyttää hyvältä ja myös yrityskaupassa on selkeitä piristymisen merkkejä. Odotammekin tänä vuonna edelleen pientä kasvua liikevaihtoon.

Kilpailijoita on yrityspuolella lukuisia ympäri maan. Peliasuissa kotimaisia valmistajia on enää yhden käden sormien verran. Unique erottuu Hernesniemen mukaan tarjoamalla seuroille täyden palvelun paketin.

– Peliasut, fanituotteet, seuratuotteet ja verkkokauppa, josta tilaukset helppo tehdä.

 

Lisää käsiä
Alkamassa oleva Ely-keskuksen tukema iso kehitysprojekti näkyy tuotanto- ja laiteinvestointien lisäksi myös rekrytoinneissa. Pitkän uran hotelli- ja ravintola-alalla tehnyt Ari Toivonen on aloittanut Uniquen tuotantojohtajana. Projektin edetessä on tarkoitus palkata uusia työntekijöitä tuotantoon.

– Kymmenessä vuodessa yhden naisen yrityksestä kasvuyritykseksi, Päivi Hernesniemi iloitsee ja lupaa kunnon kymppisynttärit, jahka pandemiatilanne sallii.

 

Unique Branding Oy
Toimiala: Yritysten brändituotteet, yrityslahjat, seuravaatteet, fanituotteet
Perustettu: 2011
Liikevaihto: 550.000€
Työntekijöitä: 5
Omistus: Päivi ja Timo Hernesniemi, Timo Ranta, Ari Toivonen
www.uniquebranding.fi

Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa