Verkkokauppias – ulkoista tylsät rutiinit Finnsatille

Logistiikkapalveluistaan kiitosta saanut Finnsat tarjoaa nyt asiakkailleen verkkokaupan kokonaispalvelun avaimet käteen

Seinäjokelainen Finnsat Oy on monille tuttu radio- ja televisiosignaalien lähetykseen, siirtoon ja vastaanottoon liittyvistä palveluistaan ja laitteistaan. Oma ensimmäinen ”verkkokauppa” yhtiöllä oli jo ennen vuosituhannen vaihdetta. Omaan käyttöön rakennettu ja hyväksi havaittu verkkokaupan palvelukokonaisuus on viime vuosina valjastettu myös asiakkaiden käyttöön.

– Saimme asiakastyytyväisyyskyselyissä paljon kehuja logistiikkapalvelustamme. Siispä päätimme tarjota asiakkaillemme koko verkkokaupan ulkoistetun logistiikkapalvelun, toimitusjohtaja Jarkko Kankaanpää kertoo.

– Nyt meillä on erilaisia asiakkuuksia. Jollekin olemme tarjonneet koko paketin verkkokaupan perustamisesta varastointiin, keräilyyn ja lähetyksiin saakka. Joku hyödyntää osaa palvelukokonaisuudesta. Integraatio asiakkaan olemassa olevaan verkkokauppaan rakentuu päivässä.

Ja uusia asiakkaita otetaan mielellään vastaan. Vallanko Amazoniksi tähtäätte?

– Joo, miksei, ja paremmaksikin, tekninen johtaja Vesa Mikkilä naurahtaa.

Jarkko Kankaanpää (vas.) ja Vesa Mikkilä Yrittäjäntiellä Seinäjoella sijaitsevalla varastolle, jonne mahtuu reippaasti uusienkin asiakkaiden verkkokauppatuotteita.

Finnsatilla on nykyisissä toimitiloissaan Yrittäjäntiellä Seinäjoella hyvin tilaa uusien verkkokauppa-asiakkaiden varastoille. Myös toimistotilaa on tarjolla yrittäjille, jotka voisivat tulla varastonsa kanssa pois esimerkiksi kotikellarista tai autotallista. Tontilla on tarvittaessa tilaa laajentaakin.

Postin ison lajittelukeskuksen sijainti aivan naapurissa on verkkokaupalle iso etu. Tavaraa haetaan jakeluun vielä alkuillasta ja useimmiten lähetys on perillä asiakkaalla päivässä.

Kumipyörillä liikkuvien lähetysten lisäksi Finnsat on erittäin kiinnostunut Seinäjoen lentoasemalle suunnitteilla olevista rahtidroonikuljetuksista.

– Sekä tuonti- että vientimielessä. Komponenteilla ja laitteilla on usein kova kiire. Droonit ovat käsittääksemme nopeita ja kustannustehokkaita.

Verkkokauppapalvelussa on Finnsatille selkeä kasvupotentiaali tuleville vuosille. Muutoinkin näkymät ovat Kankaanpään ja Mikkilän mukaan hyvät.

– Kyllä tavoitteenamme on olla viiden vuoden kuluttua reilusti isompi kuin nyt. 5G jyllää tuolloin ja antennikauppa käy. Edelleen perinteinen televisiokin on olemassa ja siihen liittyviä tuotteita tarvitaan. Toivon mukaan verkkokauppa-asiakkaitakin on kymmeniä, ellei satoja.

 

Finnsat Oy
Sähköteknisten tuotteiden maahantuonti- ja markkinointiyritys
Perustettu 1972
Omistus: Jarkko Kankaanpää, Vesa Mikkilä, Jani Paananen
11 työntekijää
Liikevaihto 3,5 Meur v. 2021
www.finnsat.fi

 

Seinäjoki tähtää verkkokaupan logistiseksi hubiksi. Miten yrityksesi voi olla mukana tässä kehityksessä? Pääset vaikuttamaan, kun vastaat kyselyyn ja kerrot, millaisia uudenlaisten logististen ratkaisujen tarvetta yritykselläsi on. Näin voimme kehittää sekä sinun yrityksesi, Seinäjoen että koko Suomen kilpailukykyä. Kuulemme mielellämme yritysten tarpeista tulevaisuuden logististen ratkaisujen osalta.

Lue lisää ja vastaa kyselyyn.

Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa