Yritystontti
Seinäjoelta

Yritystontti
Seinäjoelta

Osta yritystontti Seinäjoelta

Yritystontti tai kiinteistö Seinäjoella on turvallinen sijoitus

Valitse yrityksellesi sijainti innovatiiviselta ja kehittyvältä talousalueelta. Seinäjoki on kasvukeskus, jossa yritystontit sijaitsevat hyvien logististen yhteyksien varrella. Voimakkaan kasvun ansiosta kiinteistöjen markkina-arvo pysyy Seinäjoella hyvänä.

Ota yhteyttä, etsitään sinunkin yrityksellesi uusi kotipaikka, joka antaa vankan pohjan yrityksen kehittämiselle, kasvulle ja menestymiselle.

Näillä yritysalueilla Seinäjoella on tontteja vapaana

Roves: kaupungin tontteja varattavissa hyvä valikoima moneen käyttötarkoitukseen. Lisäksi tulossa uusia teollisuustontteja, logistiikkatontteja ja kaupan tontteja. Tonttikoot alkaen 3000 m²-> useiden hehtaarien kokoon.  Tonttihinnat 5–25 €/m².

Kapernaumi: muutamia kaupallisia- ja teollisuustontteja vapaana, yksityisten omistamia rakentamattomia teollisuustontteja. Tonttihinnat 20–25 €/m².

Päivölä, Kapernaumin ja Upan kaupalliset alueet: yksityisten omistamia kaupallisia tontteja. Markkinaehtoinen hinnoittelu.

Kivisaari: kaupungilla 1 ha kaupan tontti (25 €/m²) ja yksityisomistuksessa olevia teollisia ja kaupan tontteja vapaana, joilla markkinaehtoinen hinnoittelu.

Jouppi / Ideapark: kaupungin osittain omistama kaupallinen kortteli ja yksityisessä omistuksessa olevia kaupallisia tontteja, joilla markkinaehtoinen hinnoittelu.

Ylistaro Teräsmäki: muutamia kaupungin omistamia vapaita teollisuustontteja ja yksityisessä omistuksessa olevia teollisuustontteja. Tonttihinnat 2,5 €/m².

Ylistaron keskusta: kaksi kaupungin asuinliiketonttia vapaana.

Peräseinäjoen teollisuusalue: kaupungin teollisuustontteja 2,5–5 €/m².

Kivenneva / Seinäjoki Data Park: Alueelle kaavoitetaan lisää tontteja vuonna 2022.

Eskoon kaupallinen alue: Yhteensä 60 000 m² kaupan rakentamisen tontti. Kerrosneliömetrihinnoittelu, 80 €/km².

Simuna/Seinäjoen voimalan alue: Energiateollisuuden ja sitä tukevan teollisuuden tonttialue. Vapaana useita hehtaareita. Tonteille on 8000 m² porrastettu hinnoittelu. Lähtöhinta 14 €/m².

Seinäjoen yritystontit kiinnostavat

Kuinka Into auttaa ja miten prosessi etenee?

Yleisin yhteydenotto tulee puhelimella tai sähköpostilla. Aluksi selvitämme asiakkaan tarpeen ja toivomukset. Apuna jo tässä vaiheessa on yleensä kaupungin karttasivusto, jossa ovat esillä kaikki kaupungin vapaat yritystontit. Mikäli asiakkaalla on tontin osoite tiedossa, varmistetaan, että asiakkaan suunnitelmat sopivat kaavamerkintöihin ja tontin sijaintiin ynnä muihin asioihin. Yleensä esitellään myös muita vaihtoehtoja yrityksen sijainnille.

Tavoitteena on löytää vähintään 2–3 eri vaihtoehtoa, joista yritys voi valita sopivimman. Tontteja voidaan lohkoa ja yhdistellä, mikäli sopivaa valmista tonttijakoa ei löydy.

Tarvittaessa selvitetään myös vapaat toimitilat ja tiedossa olevia yksityisessä omistuksessa olevia tontteja, ellei yrityksen toivomalla alueella ole kaupungilla tarjota vapaita tontteja. Tontteihin liittyvissä asioissa sinua auttavat Into Seinäjoen yritystontteihin perehtyneet asiantuntijat, kysy rohkeasti lisätietoja!

Tonttiesittelyn jälkeen yritys tekee päätöksen tonttivarauksesta. Asiakas voi varata yhden tontin kerrallaan. Varauspäätös tehdään kaupungintalolla geodeetin virkamiespäätöksenä. Halutuimmille tonteille voi olla samanaikaisesti useampikin varaaja: varauspäätöksen tekee silloin kaupunkiympäristölautakunta.

Tonttivaraus on voimassa 6 kuukautta, jonka aikana asia viedään kaupunkiympäristölautakuntaan myyntipäätettäväksi asiakkaan aikataulun mukaan. Myyntipäätöksen jälkeen on 6 kuukautta aikaa tehdä varsinaiset kauppakirjat. Päätös mahdollistaa sekä tontin oston että vuokraamisen. Erityisalueeksi kaavamerkityillä alueilla kaupunki tekee vain vuokrasopimuksia.

Kauppakirjojen allekirjoituksen jälkeen haetaan rakennuslupaa kaupungin rakennusvalvonnasta. Rakentaminen alkaa vuoden aikana. Rakentamishanke tulisi saada valmiiksi kolmen vuoden aikana myyntipäätöksestä.

 

Myyntipäätettäväksi kaupunkiorganisaatiolle menee keskimäärin 20–25 yritystonttia vuosittain. Tarjouksia tehdään vuosittain noin 100 ja varauspäätöksiä noin 40 per vuosi.

Ota yhteyttä:

Hunnakko Pekka
Palvelupäällikkö
Yritystontit ja teolliset tilat

Jätä yhteydenottopyyntö