INTO SEINÄJOKI

INTO SEINÄJOKI

Into Seinäjoki on kaupungin kehitysyhtiö. Olemme olemassa yritysten menestystä varten.

Yritysystävällisen kaupungin rakentaja

Seinäjoki on Suomen yrittäjäystävällisin kaupunki. Kaupungin kehitysyhtiön Into Seinäjoen keskeinen tehtävä on varmistaa, että yrityksillä on Seinäjoella parhaat mahdollisuudet toimia ja kehittyä. Asiakkaitamme ovat aloittavat, kehittyvät ja alueelle sijoittuvat yritykset. Autamme asiakkaitamme menestymään sekä kehitämme Seinäjokea entistä paremmaksi liiketoimintaympäristöksi.

Omistus:

Seinäjoen kaupunki ja Seinäjoen ammattikorkeakoulu.

Hallitus:

Esa Nuottivaara pj, Satu Ahopelto, Jarkko Ala-Riihimäki, Mikael Luotola, Suvi Ilonen, Asko Viitanen, Ari Kekarainen, Satu Ylisiurua-Hemminki, Joanna Silver, Jaakko Kiiskilä, Jaakko Hallila.

30 työntekijää, 9 miljoonan euron volyymi, NPS 62

Inton tavoitteita 2024

1400 osallistujaa Inton tapahtumissa
Tavattu 150 uutta seinäjokista yritystä
1300 Yritysten kasvua tukevaa palvelutuotantoa
Kontaktoitu 1800 yritystä
25 sijoittunutta yritystä maakunnan ulkopuolelta Inton tukemana
100 sijoittumisehdotusta yrityksille
NPS + 50, Into on asiakkaiden suosittelema
130 yritystä esillä Inton viestinnässä

Into tarttuu ja tartuttaa hyvää asennetta

Missionsa mukaisesti Into on olemassa yritysten menestystä varten. Kuuntelemme aktiivisesti yritysten tarpeita ja haemme yhteistyössä kaupungin ja kumppaneidemme kanssa ratkaisuja yritysten kasvuun ja liiketoiminnan kehittymiseen.  

Inton palveluita yrityksille  

  • Sparraus ja valmennus liikeidean kehittämiseen ja liiketoiminnan kasvattamiseen 
  • Toimitila- ja kokouspalvelut Framissa ja Rytmikorjaamolla 
  • Toimitilojen välityspalvelu verkossa 
  • Yritystonttimyynti 
  • Töihin Seinäjoelle -verkkopalvelu  
  • Alueelle sijoittumisen palvelut   
  • Kansainvälistymisen tuki (mm. EEN-verkoston palvelut) 

Into on yksi Seinäjoen keskeisimpiä kehitysorganisaatioita. Meillä on omistajan eli Seinäjoen kaupungin iso mandaatti vastata erilaisista alueen elinvoimaa ja elinkeinoelämää vahvistavista kehitysohjelmista ja koota niihin parhaat yhteistyötahot mukaan. Olemme myös erittäin haluttu ja toivottu kumppani muiden hallinnoimiin hankkeisiin. Teemme tiivistä yhteistyötä mm. seuraavien organisaatioiden kanssa: Seinäjoen yrittäjät ry., Etelä-Pohjanmaan yrittäjät ry., Etelä-Pohjanmaan kauppakamari, Etelä-Pohjanmaan liitto, Etelä-Pohjanmaan Ely-keskus, Seinäjoen ammattikorkeakoulu, Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistys, Seinäjoen yliopistokeskus. Inton tärkeä rooli on tuoda yritysten tarpeet esiin erilaisissa kehityshankkeissa ja koota yrityksiä mukaan hankkeisiin.  

Into on toiminut nykymallillaan vuoden 2015 alusta lähtien. Tuolloin yhdistyivät teknologiakeskus Framin kiinteistöistä ja laajasta yrityskehitystyöstä vastannut Frami Oy sekä kaupungin elinkeinopalveluista vastannut Seinäjoen seudun elinkeinokeskus. 

Kysymyksiä ja vastauksia Intosta

Kuka omistaa Inton?

Seinäjoen kaupunki (89,15%) ja Seinäjoen ammattikorkeakoulu (10,85%).

Onko Into yritys?

Kyllä, Into on julkisomisteinen osakeyhtiö. Into Seinäjoki Oy tytäryhtiöineen  (Kiinteistöosakeyhtiö Frami ABC, Kiinteistöyhtiöt Frami D ja E, Seinäjoen Yrityskiinteistöt Oy, Seinäjoki Congress Oy ja Rytmikorjaamo Oy)  kuuluu Seinäjoen kaupunkikonserniin.

Mitä Into oikein tekee?

Kaikki työmme tähtää siihen, että alueemme yritykset pärjäisivät hyvin ja että Seinäjoki olisi houkutteleva paikka yrityksille. Palvelemme aloittavia, toimivia ja tänne sijoittuvia yrityksiä niiden tarpeiden pohjalta. Järjestämme esimerkiksi liiketoimintaa ja verkostoitumista edistäviä tapahtumia, neuvomme rahoituslähteiden ja kumppanien löytämisessä, etsimme toimitiloja ja tontteja.

Mitä Inton palvelut maksavat?

Inton palvelut ovat pääsääntöisesti maksuttomia. Ohjaamme asiakkaita jatkuvasti eteenpäin hyödyntämään alueen yritysten maksullisia yrityspalveluita.

Ovatko Inton tapahtumat maksuttomia?

Kyllä, Inton tapahtumat ovat pääosin osallistujille maksuttomia. Isommat seminaarit tai tapahtumakokonaisuudet voivat olla maksullisia, mutta maksullisuudesta ilmoitetaan tapahtumasivulla erikseen. Tässä linkki tulossa oleviin tapahtumiimme.

Saako Inton tapahtumiin osallistua, vaikka ei ole vielä omaa yritystä?

Kyllä saa osallistua. Inton tapahtumasisällöt voivat olla auttamassa alkuun oman yritysidean kanssa tai sopivan yhteistyökumppanin löytämisessä.

Miten te olette kaikki noin innokkaita ja energisiä aina? Onko teillä koskaan huono päivä?

Meille rekrytoidaan ihmisiä hyvällä palveluasenteella. Työmme asiakkaiden menestyksen eteen on niin energisoivaa, että eihän täällä voi kuin innostua. Into työyhteisönä ja meidän työkaverit ovat työn positiivinen mauste ja hankalia asioita voi aina keskustella työkaverin, esimiehen tai koko Inton porukan kanssa.

Siellä on niitä asiantuntijoita… Mitä he tekevät ja osaavat?

Olemme nimenneet selkeyden vuoksi asiantuntijoiksi henkilöitä, jotka vastaavat jonkin tietyn  toimialan tai palvelukokonaisuuden kehittämisestä ja neuvovat yrityksiä. Loppujen lopuksi kaikkien intolaisten työssä on aina sama maali: auttaa yrityksiä menestymään Seinäjoella. Tutustu henkilökuntaamme tarkemmin täällä.

Yritykseni sijaitsee Seinäjoen ulkopuolella, voinko silti hyödyntää Inton palveluita?

Useita palveluitamme voi hyödyntää myös yritys, joka sijaitsee Seinäjoen ulkopuolella.

Mistä löydän yrityksen perustamiseen tai kehittämiseen liittyviä lomakkeita?

Olemme koonneet erilaisia sähköisiä palveluita omalle sivulleen. Klikkaa siellä kohtaa Yritystulkki.

Meillä on tarvetta rekrytoida. Saako Intolta jotain apua tähän?

Voit jättää yrityksesi työnantajakuvauksen maksutta töihin Seinajoelle -sivustolla. Markkinoimme sivustoa valtakunnallisesti.

Vastuullinen Into

Haluamme olla vastuullisia omassa toiminnassamme ja kannustaa vastuullisuuteen myös asiakkaitamme.

Into on

– Kestävyyteen kannustava, innovatiivinen alueen kehittäjä

– Luotettava yhteistyökumppani asiakkaille ja sidosryhmille

– Innostava ja turvallinen työpaikka

– Vastuullinen kiinteistötoimija

 

Into kantaa vastuuta taloudesta, ympäristöstä ja ihmisistä

Inton vastuullisuusohjelma perustuu kolmeen pääasialliseen näkökulmaan: taloudelliseen, sosiaaliseen ja ympäristövastuullisuuteen. Vastuullisuuteen on omat tavoitteensa yrityksille suunnatuille elinkeinopalveluille ja Inton tilapalveluille Framissa.

Ympäristövastuullisuus on esimerkiksi asiakkaiden kannustamista kestävän kehityksen periaatteisiin ja hyödyntämiseen liiketoiminnassa, materiaaleissa, toiminnassa tai vaikkapa tapahtumissa.

Sosiaalinen vastuullisuus puolestaan esimerkiksi kaikkien toimialojen ja eri kokoisten yritysten tasapuolista huomioonottamista palveluissa.

Ympäristövastuullisuus Framin kiinteistöissä on esimerkiksi tilojen käyttäjien kannustamista kestäviin toimintatapoihin, optimoitua energian ja veden kulutusta, materiaalien uusiokäyttöä ja kierrätystä.

Sosiaalinen vastuullisuus puolestaan on esimerkiksi tilojen terveellisyyden, turvallisuuden ja esteettömyyden varmistamista ja käyttäjien turvallisuusperehdytyksiä.

Lisätietoja: Leena Perämäki, toimitusjohtaja, puh. 0400 675 121

Into työpaikkana
Henkilökunnan kouluarvosana Intolle työpaikkana
9,3
Into on helposti reagoiva ja innostava kumppani asiakkaille. Työntekijät ovat oivaltaneet, että asiakas on keskiössä ja heitä palvellaan koko organisaation voimin parhaat avut ja kyvyt käyttäen.

Jätä yhteydenottopyyntö