Parempia palveluita -
lisää bisnestä!

Parempia palveluita -
lisää bisnestä!

eRural resilience –
maaseudun yritykset maailmalle

Oman kylän tai lähialueen markkinat jäävät kasvuhaluiselle yritykselle äkkiä pieneksi. Kasvaminen taas vaatii uudenlaista osaamista esimerkiksi verkkokaupasta, digimarkkinoinnista, logistiikasta ja operatiivisen toiminnan kehittämisestä.

eRural resilience -hankkeessa kehitetään Inton ja muiden yrityskehitysorganisaatioiden palveluita, että voimme tukea maaseutualueilla toimivia yrityksiä luonnonvaroihin perustuvan liiketoiminnan arvon kasvattamisessa, digitalisaatiossa ja kansainvälistymisessä.

Samalla kasvatamme verkostoamme ja lisäämme osaamisen vaihtoa Itämeren alueen yrityspalveluita tarjoavien organisaatioiden kanssa. Hankkeen yhteistyökumppanit ovat Suomen lisäksi Tanskasta, Saksasta, Puolasta, Latviasta, Liettuasta ja Virosta.

Mitä on tulossa?

Hankkeessa valmistellaan ensin työkalu, jolla yrityskehittäjät voivat arvioida omaa osaamistaan biotalouden, digitalisaation ja kansainvälisyyden saralla. Sen jälkeen tarjolla on koulutusta näistä osa-alueista.

Toisena työkaluna hankkeessa valmistellaan väline, jolla yrityskehittäjät voivat auttaa yrityksiä oman kehityspolun löytämisessä edellä mainituilla osa-alueilla. Tätä tullaan testaamaan eteläpohjalaisten yritysten kanssa hankkeen loppupuolella.

Interreg Baltic Sea Region -ohjelman rahoittamassa eRural resilience -hankkeessa kehitetään Into Seinäjoen ja muiden yrityskehittäjien palveluita, jotta voimme tukea maaseutualueilla toimivia yrityksiä luonnonvaroihin perustuvan liiketoiminnan arvon kasvattamisessa, digitalisaatiossa ja kansainvälistymisessä. Teemoina ovat niin paremman arvon saaminen luonnonvaratuotteista kuin sähköiset myyntikanavat, markkinointi, logistiikka ja pakkaukset.

eRural resilience -hankkeen omat nettisivut.

 

Lisätietoja:

Holtinkoski Hanna
Projektipäällikkö
eRural resilience -hanke