Paras diili Seinäjoki

Seinäjoki on erinomainen paikka yrityksille. Tervetuloa tekemään bisnestä!

Paras diili Seinäjoki

Seinäjoki on erinomainen paikka yrityksille. Tervetuloa tekemään bisnestä!

Seinäjoki Suomen paras paikka yrityksille

Seinäjoki on ollut vuosia suurten kaupunkien ykkönen yritysilmapiirikyselyissä.
Tämä on siis Suomen paras paikka yrityksille.

Suomen paras yritysilmasto: Suomen Yrittäjät 2016, 2018, 2020, 2022. Elinkeinoelämän Keskusliiton kuntaranking 2013, 2015, 2017, 2019, 2021.
Taloustutkimus, kuntien imago 2018, 2019, 2021.

 

Yritykset uskovat Seinäjokeen ja investoivat isosti

Yritysten investoinnit Seinäjoella yli miljardi euroa vuosina 2017-2021. Tahti jatkuu. Pelkästään ydinkeskustan investoinnit vuoteen 2027 yli 400 miljoonaa.

– Investoinnit ovat vahvin mittari aluekehityksen suunnasta. Seinäjoki jatkaa siis erittäin vahvalla kasvu-uralla ja on ilo markkinoida kaupunkia uusillekin hankkeille, toimitusjohtaja Leena Perämäki Into Seinäjoesta kertoo.

Vuosina 2017-2021 yritykset investoivat yli miljardin. Nyt rakenteilla on muun muassa Atrian historian suurin investointi: 155 miljoonan euron satsaus siipikarjatehtaan laajennukseen. Atrialla laajennetaan myös Suomen suurinta aurinkovoimalaa.    

Kaupunkikeskustaan on rakentunut yli 20 asuin- ja liikerakennuskohdetta ja viiden seuraavan vuoden kuluessa investointeja on luvassa yli 400 miljoonalla eurolla. Rakentumassa on mm. aseman 1. vaihe, joka on arvoltaan noin 80 miljoonaa euroa.

”Atrian investoinnit päätoimipaikkaan Seinäjoelle ovat historiallisen suuret. Me uskomme sekä omaan tekemiseemme että Seinäjokeen ja vahvaan maakuntaan ympärillämme. Toivomme, että esimerkkimme ja Seinäjoen erittäin positiivinen vire innostavat myös muita alueen yrityksiä.”

www.atria.fi

Juha Gröhn, toimitusjohtaja, Atria Oyj

 

“Yrittäjämyönteisin maakunta veti puoleensa, koska asiakaskuntamme koostuu pääosin pk-yrityksistä sekä asunto-osakeyhtiöstä. Ja saattoipa tässä oma osuutensa olla myös toimitusjohtajan siviilielämän tapahtumilla, eli maakunta veti puoleensa monellakin tapaa samaan aikaan.

Seinäjoella aloitimme kahdella työntekijällä, Suomessa meitä on yhteensä noin 50. Tavoitteenamme Seinäjoella on vakiinnuttaa asemaa pk-yrityksien ja asunto-osakeyhtiöiden tilintarkastajana sekä luotettavana kumppanina.”

www.sysaudit.fi

Teemu Laitinen, KHT, toimitusjohtaja, osakas, SysAudit Oy

 

“Pinjalle Seinäjoen alue on mielenkiintoinen kahdesta syystä. Ensinnäkin alueella on vahva vetovoima ja perinteitä toimialamme huippuosaajien sijoittumispaikkana. Alueella on myös paljon kansainvälisesti toimivia teollisuusyrityksiä ja merkittäviä kotimaisia yrityksiä, joille voimme tarjota laajasti palveluita. 

Seinäjoella on nyt 25 työntekijää. Kasvuvauhtimme edellyttää lähivuosina satojen henkilöiden palkkaamista. Avaamme useimmat uusista työpaikoista myös Seinäjoelle ja oletamme työntekijämäärämme alueella kasvavan merkittävästi. 

Tavoitteenamme Seinäjoella on erikoistunut osaamiskeskittymä yrityksen sisällä, jolla palvelemme erityisesti teollisuuden kansainvälistä asiakaskuntaamme ja kotimaista julkishallintoa tulevaisuuden kannalta merkittävillä ratkaisuilla, esimerkiksi tekoälyllä ja koneoppimisella.” 

pinja.com

Jarkko Kosonen, Vice President, Sales and Marketing 

”Olemme supertyytyväisiä Ideaparkin aloitukseen Seinäjoella. Rakentaminen sujui mallikkaasti, toimme kaupunkiin ja koko ympäröivälle alueelle monipuolisen viihdekeskuksen ja ylsimme ensimmäisenä toimintavuonna 4,2 miljoonaan kävijään. Seinäjoki on kauppapaikkana paljon kokoansa merkittävämpi. Vaikutusaluetta on hyvä tästä laajentaa entisestään.”

https://seinajoki.ideapark.fi/

Petri Häli, toimitusjohtaja, Ideapark Seinäjoki

“Tarjoamme ohjelmistokehitys- ja asiantuntijapalveluita. Olemme laajentaneet Kajaanista nyt Ouluun ja Seinäjoelle. Seinäjoella näimme potentiaalia löytää ohjelmistoalan osaajia. Aloitimme Seinäjoella kolmella työntekijällä. Tavoitteena on kasvaa maltillisesti. “

www.kajapro.fi

Ville Kemppainen, toimitusjohtaja, KajaPro Oy

 

”Yhteistyö on yksi arvoistamme ja uskomme aktiivisen vuorovaikutuksen parantavan työviihtyvyyttä. Siksi hankimme yhteisen työtilan Seinäjoelta talousalueella asuvien työntekijöidemme käyttöön pitäen mielessä myös mahdolliset tulevat rekrytoinnit.” 

Mikko Osara, toimitusjohtaja, BMH Technology Oy

 

Seinäjoen kaupungin strategiaan kuuluu vahvasti kansainvälistymisen aspekti, mutta täältä on puuttunut kokonaan englanninkielinen, kansainvälinen päiväkoti. Halusimme toteuttaa kaupungin strategiaa ja tuoda tämän vaihtoehdon myös seinäjokiseen varhaiskasvatukseen ja esiopetukseen. Tavoitteenamme on antaa lapsille vahvat englannin kielen valmiudet.

Aloitusvaiheessa meillä on 7 työntekijää, toiminnan laajentuessa 10. Päiväkotiin voivat hakea suomenkieliset perheet, jotka haluavat lastensa oppivan englantia kielikylpymenetelmin tai kansainvälisten perheiden lapset, joilla on jo englanninkielistä taustaa. Aloitamme kahdella ryhmällä ja tavoitteena on laajentaa 3-4:ään.” 

Teija Vähälummukka, Seinäjoki English Playschool 

”Seinäjoen toimistomme avattiin maaliskuussa 2022. Vaikka meillä etätyötä tehtiin paljon jo ennen pandemiaa, nyt myös asiakkaiden kanssa kaikki hoituu tarvittaessa verkon yli. Tämä on mahdollistanut sen, että työntekijämme voivat tehdä sujuvasti töitä mistä päin tahansa Suomea.

Seinäjoen toimiston avasimme täysin henkilöstömme toiveesta. Siellä työskentelee aluksi pari kollegaa mutta lisää väkeä palkataan koko ajan, kun sana uudesta toimistosta kiirii. Alueella on palkittu ammattikorkeakoulu ja sinne on muuttanut paljon IT-alan toimijoita hyvien yhteyksien ansiosta. On mukavaa tavata kollegoita toimistolla ja tähän haluamme myös kaikkia työntekijöitämme kannustaa.”

www.fellowmindcompany.com

Ville HemmiläFellowmind, Suomen ja Puolan maajohtaja  

 

”Halusimme laajentaa myyntitiimiämme lähemmäs Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Suomen asiakkaitamme pystyäksemme vastaamaan paremmin heidän tarpeisiinsa ja antamaan heille mahdollisuuden saada paremmin tietoa erittäin kattavasta tuotevalikoimastamme konepaja- ja telakkateollisuuden tarpeisiin. Seinäjoki sopii sijaintinsa ja maakunnan teollisuuden kasvun takia hyvin myyntikonttorin toimipaikaksemme. 

Polarputkella on tällä hetkellä yhteensä 62 työntekijää. Seinäjoella aloitimme yhden henkilön voimin. Pääasiallinen tavoitteemme on toimia lähellä asiakasta ja parantaa palvelua ja tavoitettavuuttamme. Etelä-Pohjanmaa ja Keski-Suomi ovat vahva markkina-alue tuotteillemme.” 

https://www.polarputki.fi/ 

 Kaj Relander, myyntijohtaja, Polarputki Oy

Kehitämme yritysalueita Seinäjoella yritysten menestystä varten

Seinäjoella on monta kiinnostavaa kohdetta sijoittavalle tai sijoittuvalle yritykselle.

Keskustassa ja asemalla on meneillään ja tulossa kymmeniä toimitila-, liike- palvelu- ja kerrostalorakennushankkeita.

Roves on jo nyt yksi suurimmista yritysalueista Suomessa ja siellä on satoja hehtaareita tonttimaata uusille yrityksille.

Seinäjoen lentoasemalla alkavat kaupalliset rahtidroonilennot vuonna 2022 ja kentän aluetta kehitetään muutenkin rahtilogistiikan keskittymänä.

Datakeskusalueen ensimmäinen rakennusvaihe on yhteensä 100 miljoonan euron investointi.

Hyödynnä palvelumme sijoittuvalle yritykselle. Into Seinäjoki on kaupungin kehitysyhtiö. Me helpotamme sinunkin yrityksesi sijoittumista tai laajentumista Seinäjoelle. Palvelumme ovat sinulle maksuttomia. Nopein tapa lähteä liikkeelle on ottaa yhteyttä jukka.pajunen@intoseinajoki.fi, puh. +358 44 418 1215 ja varata aika tapaamiselle.

Tutustu sijoittumispalveluihin tästä

Kiinnostuitko Seinäjoesta? Ota yhteyttä, jatketaan keskustelua.

Pajunen Jukka
Asiakkuudet ja sijoittuminen
Seppä-Lassila Tapio
Yritysten liiketoiminnan kehittäminen
Kivimäki Elisabet
Sijoittumispalvelut ja kansainvälistyminen
Mansikkamäki Riina
Ruokaketjun yritysten kehittäminen
Perämäki Leena
Toimitusjohtaja

Seinäjoen sijainti erinomainen

 

 • Erinomainen sijainti Helsinki-Tampere-Seinäjoki-Oulu-kasvukäytävällä
 • Junayhteys tunnin välein Helsingistä Seinäjoelle
 • Junalla Helsinkiin 2 h 45 min, Tampereelle 1 h 5 min, Ouluun 3 h
 • 10 km Seinäjoen ja 80 km Vaasan lentoasemalle

Haluatko kuulla lisää?

Into Seinäjoki tukee yritysten sijoittumista alueelle. Etsimme kanssasi uusia asiakkaita ja kumppaneita, toimitilaa, tonttia, osaajia. Palvelumme ovat sinulle maksuttomia.

Sovitaan tapaaminen, niin kerron lisää Seinäjoesta.
Ota yhteyttä: Jukka Pajunen,  jukka.pajunen@intoseinajoki.fi, 044 418 1215

 

Seinäjoki on kasvukaupunki

Asukasluku: 64 743. Kasvu 0,6-1 % vuodessa.

Suomen 16. Suurin kaupunki. 

Seinäjoen kaupunkiseutu kuuluu Suomen kymmenen suurimman kaupunkiseudun joukkoon. Seinäjoen, Alavuden, Isokyrön, Kauhavan, Kuortaneen, Kurikan ja Lapuan muodostamalla Seinäjoen kaupunkiseudulla on noin 150 000 asukasta.

Seinäjoen elinkeinorakenne

Seinäjoen vahvimpia toimialoja ovat teknologiateollisuus ja elintarvikeala. Myös kaupassa Seinäjoki on merkittävä keskittymä. 

 • Palvelut 34 %  
 • Teollisuus 15,3 %  
 • Kauppa 12 %  
 • Koulutus ja tutkimus 10,6 %  
 • Hallinto ja julkiset palvelut 10,5 %  
 • Rakentaminen 6,7 %  
 • Maa- ja metsätalous 2,6 %  
 • Muut 8,3 % 

Seinäjoella korkea työllisyysaste

Työllisyys: Seinäjoella ja Etelä-Pohjanmaalla on manner-Suomen korkeimpiin kuuluva työllisyysaste. Vastaavasti työttömyysaste on Seinäjoella maan suurten kaupunkien pienimpiä. 

 • Työpaikkoja: 31 981 
 • Työllisyysaste: 74,8 % 
 • Työpaikkaomavaraisuus 111 % 
 • Yritystoimipaikkoja 4 966 

 

Seinäjoen suurimpia työnantajia

 • Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri 3 400  
 • Seinäjoen kaupunki 3 350 
 • Atria 1700 
 • Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa 1260 
 • Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedu 750  
 • Valio 480  
 • Finn-Power Oy 400 
 • Seinäjoen Ammattikorkeakoulu Oy 400 
 • Eskoon sosiaalipalvelujen kuntayhtymä 340 
 • Käyttöauto Seinäjoki 260  
 • Rinta-JouppiOy 230 

Verotus

Tuloveroprosentti: 21,00%

Turvallinen sijoituskohde

Kasvukaupungin vakaa kiinteistön ja maapohjan arvonnousu. Seinäjoelle on turvallista sijoittaa ja sijoittua. 

Seinäjoella korkea koulutustaso

Seinäjoki on korkeakoulukaupunki. Asukkaista 32 %:lla korkeakoulututkinto. 

Sedu: ammatillista ja aikuiskoulutusta. Yli 5000 opiskelijaa. Kokonaisopiskelijavirta vuosittain yli 10 000. 

Seinäjoen ammattikorkeakoulu: 5 000 opiskelijaa, 6 koulutusalaa (kulttuuri, liiketalous, tekniikka, ravitsemisala, sosiaali- ja terveysala, luonnnvara-ala), 21 tutkintoa. Valittu Suomen parhaaksi ammattikorkeakouluksi 2021. 

Seinäjoen yliopistokeskus ja Epanet-tutkimusverkosto. 100 asiantuntijan monitieteinen yhteisö. Osaamisaloja ovat agrobiotalous ja kestävät ruokaratkaisut, älykkäät ja energiatehokkaat järjestelmät, hyvinvointi ja luovuus sekä yrittäjyys ja kasvu.

Mekin toimimme jo täällä

Siksi Seinäjoki on yrittäjäystävällisin
Valion Seinäjoen tuotannosta yli puolet vientiin
Virosta buustia Seinäjoen startup-skeneen
Blogi 23.11.2022
Avaruusakatemiasta osaajia yrityksiin 
Wisdomic on nyt Frendy
Rohkea myllää sumunkin keskellä
Blogi 27.10.2022

Seinäjoki-esitys 2023, tekijä Into Seinäjoki

Jätä yhteydenottopyyntö