Kasvua kansainvälistymällä

Etsitkö agentteja, jälleenmyyjiä tai tavarantoimittajia Euroopasta? EEN-verkoston (Enterprise Europe Network) noin 5 500 yrityksen Yrityskontaktipörssi -palvelusta voit etsiä jälleenmyyjää, yhteisyritystä tai teknologiakumppania kaikilta toimialoilta sekä tarjota omaa osaamistasi muille.  Kysy myös tapahtumista ja neuvonnasta.

Asiakascase: VILLAge

EEN:n yrityskontaktipörssiin laaditun hakuilmoituksen avulla kumppani löytyi Tanskasta ja yhteistyö yritysten välillä alkoi keväällä 2022.

”Ilman kontaktia EEN-verkoston kautta yhteistyömme ei välttämättä olisi käynnissä. Mielestäni tämä on todella hyvä systeemi ja auttaa varsinkin uusia yrittäjiä”, toteaa yrittäjä Elina Rantamäki.

Lue enemmän täältä

Varaa aika maksuttomaan neuvontaan

Etsitkö yrityksellesi apua kansainvälistymiseen tai haluat löytää kansainvälisiä kontakteja? Varaa aika tunnin mittaiseen keskusteluun ja mietitään yhdessä, miten pääset asiassa konkreettisesti eteenpäin.

Varaa aika Satu Alapihalle tästä

Ota yhteyttä:

Alapiha Satu
Asiantuntija
Yritysten kansainvälistyminen, EEN-verkosto

Yrityksen kansainvälistyminen – kysymyksiä ja vastauksia

Viennin aloittaminen mielessä. Mitä apua saan Intolta?

Saat Intolta apua kansainvälisten kontaktien löytämiseen ja perusneuvontaa ja tukea erilaisiin kansainvälistymistä koskeviin kysymyksiin Enterprise Europe Network -verkoston kautta. Järjestämme vuosittain myös paljon matchmaking-tilaisuuksia messujen tai tapahtumien yhteydessä.

Miten palvelu käytännössä hoituu? Tapaamisissa? Sähköpostitse?

Kartoitetaan yrityksen kanssa yhdessä tilannetta tapaamisessa joko kasvokkain tai Teamsissä. Sen perusteella määräytyy otanko suoraan yhteyttä EEN-kollegoihin (joita on 3000 yli 60 maassa), tehdäänkö ns. yritysprofiili Yrityskontaktipörssiin vai miten edetään. Joka tapauksessa hyödynnämme isoa EEN-verkostoa ja kollegoja Euroopassa ja maailmalla eli aina löytyy kollegoita, joiden puoleen voin kääntyä.

Haluamme aloittaa viennin uuteen maahan. Miten lähteä liikkeelle?

Ihan samalla tavalla kuin vientiä aloittaessakin: ota yhteyttä ja jutellaan tilanteesta lisää.

Komponenttipula riivaa. Mistä löydän tavarantoimittajia?

Myös tavarantoimittajia etsitään EEN-kollegaverkoston kautta. Tilanteesta riippuen otan yhteyttä kollegaverkostoon tai tehdään profiili Yrityskontaktipörssiin. 

Mistä muualta saan apua kansainvälistymiseen kuin Intolta?

Monestakin eri paikasta: Team Finland -toimijoilta, kauppakamarilta, X-portilta, Viexpolta jne. Palveluita löytyy todella paljon ja ne vaihtelevat rahoituksesta isompiin projekteihin.
Uutiset
Uutta potkua maaseudun yritystoimintaan
Seinäjoki-vetoiselle ruoka-alan hankkeelle vihreä valo
Ekosysteemi 12.06.2024
Food Days viitoittaa ruoka-alan tulevaisuutta
Ekosysteemi 06.06.2024
FINNEROlle vauhtia alueen kasvurahastosta
Skaalaamo auki – ensimmäiset kuusi yritystä mukana
Myyntiliidejä Euroopasta toukokuu 2024