Seinäjoen keskusta ja asema uudelle tasolle

Seinäjoen kauppakeskusta ei ole koskaan aiemmin mullistunut yhtä hurjalla vauhdilla kuin nyt. Muutaman vuoden sisällä keskustassa on toteutettu ja toteutetaan kymmeniä rakennushankkeita, joiden yhteenlaskettu kerrosneliömäärä nousee noin 250 000:een. Tulossa olevien (2022-2027) investointien arvo on vähintään 400 miljoonaa euroa.

Olemme jo saaneet mm. uuden Keskustorin, maanalaisen parkkitalon, useita aiempaa korkeammalle kurottavia kerrostaloja, pankin suomalaisen pääkonttorin (Oma Säästöpankki), kuusisalisen elokuvateatterin. Ja kaikki tämä erittäin kompaktille alueelle. Keskustorilta on kauppakeskustan laidoille korkeintaan 350 metriä.

Tunnin ajomatkan sisällä on lähes 200 000 asukasta. Juna Tampereelta tulee Keskustorin vieressä sijaitsevalle asemalle tunnissa.

Ydinkeskustassa sijaitsevasta asema-alueesta rakentuu 2020-luvulla yksi Suomen näyttävimmistä ja vilkkaimmista joukkoliikenteen ja liikkuvien ihmisten solmualueista. Asemasta rakentuu myös satojen ihmisten työstentely-ympäristö ja koti. Ja erityisesti käyntikortti saavuttaessa Seinäjoelle.

Asema on Seinäjoella kiinteä osa kaupungin ydinkeskustaa. Junilta uudelle Keskustorille on vain 100 metriä.

Seinäjoen aseman jättihankkeet käynnissä:
ensimmäinen vaihe kooltaan 25 000 neliötä

Seinäjoen asema-alueen keskustan puoleisten kortteleiden rakentaminen on jaettu neljään vaiheeseen. Ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan perhepalvelukeskus Aallokko, uuden asemahallin sisältävä toimistorakennus, asuin- ja liikerakennuksia sekä noin 500 autopaikan pysäköintitalo. Rakennusvaiheen laajuus on noin 25.000 m2.

Ensimmäisen vaiheen kortteli sijoittuu nykyisen asemarakennuksen eteläpuolelle linja-autoaseman kentälle.

Seinäjoki haki ensimmäisen vaiheen rakentamiselle tekijää julkisella neuvottelulukutsulla. Rakentaminen alkanut pohjatöillä toukokuussa 2022. Ensimmäinen vaihe valmistuu 2024. Rakentamisesta vastaa YIT.

Tutustu hankkeeseen tarkemmin osoitteessa yit.fi/veturikortteli  

 

Haluatko kuulla lisää? Ota yhteyttä:

Koskipalo Niina
Asiantuntija
Liiketoiminnan kehittäminen ja sijoittumispalvelut

Jätä yhteydenottopyyntö