Keskusta ja asema

Seinäjoen kaupallinen keskusta ja aseman alue kehittyvät isoin harppauksin lähivuosina

Keskusta ja asema

Seinäjoen kaupallinen keskusta ja aseman alue kehittyvät isoin harppauksin lähivuosina

Seinäjoen keskusta ja asema uudelle tasolle

Seinäjoen kauppakeskusta ei ole koskaan aiemmin mullistunut yhtä hurjalla vauhdilla kuin nyt. Muutaman vuoden sisällä keskustassa on toteutettu ja toteutetaan kymmeniä rakennushankkeita, joiden yhteenlaskettu kerrosneliömäärä nousee noin 250 000:een. Tulossa olevien (2022-2027) investointien arvo on vähintään 400 miljoonaa euroa.

Olemme jo saaneet mm. uuden Keskustorin, maanalaisen parkkitalon, useita aiempaa korkeammalle kurottavia kerrostaloja, pankin suomalaisen pääkonttorin (Oma Säästöpankki), kuusisalisen elokuvateatterin. Ja kaikki tämä erittäin kompaktille alueelle. Keskustorilta on kauppakeskustan laidoille korkeintaan 350 metriä.

Tunnin ajomatkan sisällä on lähes 200 000 asukasta. Juna Tampereelta tulee Keskustorin vieressä sijaitsevalle asemalle tunnissa.

Ydinkeskustassa sijaitsevasta asema-alueesta rakentuu 2020-luvulla yksi Suomen näyttävimmistä ja vilkkaimmista joukkoliikenteen ja liikkuvien ihmisten solmualueista. Asemasta rakentuu myös satojen ihmisten työstentely-ympäristö ja koti. Ja erityisesti käyntikortti saavuttaessa Seinäjoelle.

Asema on Seinäjoella kiinteä osa kaupungin ydinkeskustaa. Junilta uudelle Keskustorille on vain 100 metriä.

Seinäjoen aseman jättihankkeet käynnissä:
ensimmäinen vaihe kooltaan 25 000 neliötä

Havainnekuvat: Oopeaa

 

Seinäjoen asema-alueen keskustan puoleisten kortteleiden rakentaminen on jaettu neljään vaiheeseen. Ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan perhepalvelukeskus Aallokko, uuden asemahallin sisältävä toimistorakennus, asuin- ja liikerakennuksia sekä noin 500 autopaikan pysäköintitalo. Rakennusvaiheen laajuus on noin 25.000 m2.

Ensimmäisen vaiheen kortteli sijoittuu nykyisen asemarakennuksen eteläpuolelle linja-autoaseman kentälle.

Seinäjoki haki ensimmäisen vaiheen rakentamiselle tekijää julkisella neuvottelulukutsulla. Rakentaminen alkanut pohjatöillä toukokuussa 2022. Ensimmäinen vaihe valmistuu 2024. Rakentamisesta vastaa YIT.

Tutustu hankkeeseen tarkemmin osoitteessa yit.fi/veturikortteli  

 

Seinäjoen keskustassa juuri valmistunut ja tulossa mm.

BioRex ja Sofiantorni

BioRexin kuusisalinen elokuvateatteri on valmistunut joulukuussa 2021. Seinäjoen elokuvateatteri on BioRexin suurin yksittäinen investointi, 10 miljoonaa euroa.

BioRexin yhteyteen rakentuva Sofiantorni tulee valmistuessaan olemaan Seinäjoen korkein, 11-kerroksinen asuinkerrostalo. Siitä tulee korttelin läpi kulkevan, Aalto-keskukseen johtavan kävelykadun varteen kaupunkikuvallinen maamerkki. Talossa on 82 huoneistoa yksiöistä loft- ja perheasuntoihin. Elokuvateatterin katolle rakentuu asuinkerrostalon puutarhamainen viherpiha oleskelutiloineen.

Rakentaja: FinCap

Jerikon kortteli

Peab rakentaa Seinäjoen keskustaan historialliselle Jerikontien alueelle kokonaisen korttelin uusia viihtyisiä koteja. Tulossa yhteensä viisi 8-kerroksista asuinkerrostaloa.
Rakentaja: Peab

Seinäjoen Aino ja Vieno

Rakenteilla As. Oy Seinäjoen Vieno, jossa 5- ja 8-kerroksiset osat. Asuntoja 82. Sijoittuvat Lakeudenpuiston ja Patruunakorttelin naapuriin.

Rakentaja: YIT

Lehtisen kortteli

Lehtisen kauppakeskuksen tilalle rakentuva asuinkortteli. Kuusi kerrostaloa, yhteensä noin 550 asuntoa. Korkein talo kaksitoistakerroksinen. Tavoitteena ”Seinäjoen vehrein kortteli”. Katutasoon liiketiloja ja taloyhtiöitä palvelevia yhteistiloja, kuten pyörävarastoja ja mahdollisesti etätyöpisteitä. Ne voidaan tarvittaessa muuttaa liiketiloiksi.

Rakentaja: FinCap

Patruunakortteli

Patruunan asuinalue tulee olemaan yksi merkittävimmistä ja näkyvimmistä muutoksista Seinäjoen keskustassa. Aivan rautatieaseman naapuriin rakentuu yhdeksän 6–8-kerroksista taloa, yhteensä noin 400 asuntoa. Rakennuksiin tulee asuntojen lisäksi liiketiloja.

Torikeskuksen laajennus

Kauppakeskus Torikeskuksen laajennus on yksi Seinäjoen kauppakeskustan merkittävimpiä yksittäisiä rakennushankkeita. Tavoitteena on liki 20 000 uutta asumisen, liiketoiminnan ja palveluiden kerrosneliömetriä. 18 000 kerrosneliömetriä, korkeimmat osat mahdollisesti jopa 12-kerroksisia, 100–120 asuntoa, n. 6 000 neliötä liiketiloja.

Rakentaja: FinCap

Nordean talon laajennus

Keskustorin laidalle perinteiseen pankkirakennukseen rakennettava laajennusosa. 9 kerrosta, 2 alimpaan kerrokseen liike- ja toimistotiloja, asuntoja n. 36. Ylimmät asunnot kaksikerroksisia.

Rakentaja: FinCap

Kuva kerrostalosta Asunto osakeyhtiö Sofiantorni

Kiinteistöosakeyhtiöt Seinäjoen Aino ja Vieno

Haluatko kuulla lisää? Ota yhteyttä:

Koskipalo Niina
Kaupunkikeskustan kehitys ja liiketilat

Jätä yhteydenottopyyntö