Tontit ja
yritysalueet

Tontit ja
yritysalueet

Osta yritykselle tontti Seinäjoelta

Seinäjoella on monta kiinnostavaa kohdetta sijoittavalle tai sijoittuvalle yritykselle. Valitse yrityksellesi sijainti innovatiiviselta ja kehittyvältä talousalueelta. Seinäjoki on kasvukeskus, jossa yritystontit sijaitsevat hyvien logististen yhteyksien varrella. Voimakkaan kasvun ansiosta kiinteistöjen markkina-arvo pysyy Seinäjoella hyvänä.

Ota yhteyttä, etsitään sinunkin yrityksellesi uusi kotipaikka, joka antaa vankan pohjan yrityksen kehittämiselle, kasvulle ja menestymiselle.

Näillä yritysalueilla Seinäjoella on tontteja vapaana

Roves: kaupungin tontteja varattavissa hyvä valikoima moneen käyttötarkoitukseen. Lisäksi tulossa uusia teollisuustontteja, logistiikkatontteja ja kaupan tontteja. Tonttikoot alkaen 3000 m²-> useiden hehtaarien kokoon.  Tonttihinnat 5–25 €/m².

Kapernaumi: muutamia kaupallisia- ja teollisuustontteja vapaana, yksityisten omistamia rakentamattomia teollisuustontteja. Tonttihinnat 20–25 €/m².

Päivölä, Kapernaumin ja Upan kaupalliset alueet: yksityisten omistamia kaupallisia tontteja. Markkinaehtoinen hinnoittelu.

Kivisaari: kaupungilla 1 ha kaupan tontti (25 €/m²) ja yksityisomistuksessa olevia teollisia ja kaupan tontteja vapaana, joilla markkinaehtoinen hinnoittelu.

Jouppi / Ideapark: kaupungin osittain omistama kaupallinen kortteli ja yksityisessä omistuksessa olevia kaupallisia tontteja, joilla markkinaehtoinen hinnoittelu.

Ylistaro Teräsmäki: muutamia kaupungin omistamia vapaita teollisuustontteja ja yksityisessä omistuksessa olevia teollisuustontteja. Tonttihinnat 2,5 €/m².

Ylistaron keskusta: kaksi kaupungin asuinliiketonttia vapaana.

Peräseinäjoen teollisuusalue: kaupungin teollisuustontteja 2,5–5 €/m².

Kivenneva / Seinäjoki Data Park: Alueelle kaavoitetaan lisää tontteja vuonna 2022.

Eskoon kaupallinen alue: Yhteensä 60 000 m² kaupan rakentamisen tontti. Kerrosneliömetrihinnoittelu, 80 €/km².

Simuna/Seinäjoen voimalan alue: Energiateollisuuden ja sitä tukevan teollisuuden tonttialue. Vapaana useita hehtaareita. Tonteille on 8000 m² porrastettu hinnoittelu. Lähtöhinta 14 €/m².

Seinäjoen keskusta ja asema uudelle tasolle

Seinäjoen kauppakeskusta ei ole koskaan aiemmin mullistunut yhtä hurjalla vauhdilla kuin nyt. Muutaman vuoden sisällä keskustassa on toteutettu ja toteutetaan kymmeniä rakennushankkeita, joiden yhteenlaskettu kerrosneliömäärä nousee noin 250 000:een. Tulossa olevien (2022-2027) investointien arvo on vähintään 400 miljoonaa euroa.

Tunnin ajomatkan sisällä on lähes 200 000 asukasta. Juna Tampereelta tulee Keskustorin vieressä sijaitsevalle asemalle tunnissa.

Ydinkeskustassa sijaitsevasta asema-alueesta rakentuu 2020-luvulla yksi Suomen näyttävimmistä ja vilkkaimmista joukkoliikenteen ja liikkuvien ihmisten solmualueista. Asemasta rakentuu myös satojen ihmisten työstentely-ympäristö ja koti. Ja erityisesti käyntikortti saavuttaessa Seinäjoelle. Asema on Seinäjoella kiinteä osa kaupungin ydinkeskustaa. Junilta uudelle Keskustorille on vain 100 metriä.

Roveksen yritysalueen vahva kasvu jatkuu

Roves on yksi Suomen merkittävimmistä yritysalueista. Alueella toimii lähes 500 yritystä. Vetovoimainen teollisuusalue on hyvien liikenneyhteyksien VT18 ja VT19 sekä 5 rautatieyhteyden varrella.

Roveksessa tonttikoot ovat 3000–80 000 m², hinnat alkaen 5 €/m². Uusi teollisuusalueen laajennus on suora jatkumo kehittyvälle Roveksen logistiikka-alueelle. Alueella on erinomaiset logistiikka-alan palvelut. Tankkaamaan pääsee niin diesel- kuin kaasukäyttöisen LBG-, CBG-rekan tai auton.

Olisiko sinun yrityksesi seuraava Roveksen valloittaja?

Ota yhteyttä: Pekka Hunnakko, Into Seinäjoki, puh. +358 500 569 807pekka.hunnakko@intoseinajoki.fi

Seinäjoen lentoasema tänään

  • Toimii kaikkina vuodenaikoina ympärivuorokautisesti osana kansallista infrastruktuuria valmiina palvelemaan tarvittaessa niin maanpuolustuksen kuin huoltovarmuuden tarpeita. 
  • Lääkärihelikopteritukikohta vahvistaa lentoaseman jalansijaa pysyvänä osana alueen palveluita ja infrastruktuuria. 
  • Seinäjoelta avautuu Dronamicsin logistiikkaverkoston kautta portti Eurooppaan saman päivän rahtitoimituksille. Seinäjoen lentoasema on tällä hetkellä Suomen ainut Dronamicsin sopimuskenttä.
  • LentoasemaSedun kampuksella järjestetään logistiikka-alan koulutusta. Koulutusyhteistyö tuo synergiaa ja uudenlaisen mallin lentoasematoiminnan, opetuksen ja työelämän yhdistämiseen. Sedu kehittää jatkossa myös työssäoppimisyhteistyötä Seinäjoen Lentoasema Oy:n kanssa mm. kentän kunnossapidossa ja huollossa. 
  • Säännöllinen liike– ja tilauslentokenttä. Näitä palveluita käyttävät mm. alueen teollisuusyritykset, isot musiikkitapahtumat sekä Kuortaneen Urheiluopiston ja muiden palvelu- ja matkailuyritysten kansainväliset asiakkaat. 

Kiinnostuitko Seinäjoesta? Ota yhteyttä:

Pajunen Jukka
Asiakkuusjohtaja
Inton asiakkuudet ja sijoittumispalvelut