Kirkasta
yritysideaa
kanssamme

Kirkasta
yritysideaa
kanssamme

Yrityksen perustaminen lähtee hyvästä liikeideasta

Hienoa, että olet kiinnostunut yrittäjyydestä! Meiltä saat monipuolista apua liikeideasi kehittämiseen ja jalostamiseen.

Liikeidean henkilökohtainen sparraus

Tunnin mittaisessa maksuttomassa tapaamisessa tutustumme ideaasi ja selvitämme sen erityisyyden, haasteet ja mahdollisuudet. Miten erottaudut markkinoilla? Kuka on potentiaalisin asiakkaasi? Mitä asiakas sinulta ostaa? Mikä saa asiakkaan valitsemaan juuri sinun tuotteesi ja palvelusi? Mitkä ovat mahdolliset oston esteet? Sparrauksen lopuksi teemme konkreettisen suunnitelman jatkoaskelista (tarvittaessa myös euroissa). 

Varaa henkilökohtainen sparrausaikasi alta. Valitset sitten Eevan tai Marjan, sparrauksessa huomioidaan aina oma elämäntilanteesi ja tavoitteesi yrittäjänä.

 


MUUT PALVELUMME

Liikeideat lentoon® -ryhmävalmennus (alkaville yrittäjille)
Valmennus sisältää viisi ryhmätapaamista. Valmentajat ja ryhmäläiset sparraavat, sinä treenaat. Valmennuksen päätyttyä olet konkretisoinut liikeideasi ytimen ja sinulla on rohkeus esittää myyntipuhe asiakkaille ja yhteistyökumppaneille sekä oppi ja työkalut kirjoittaa liiketoimintasuunnitelma. Valmennus on sinulle maksuton. Seuraa uusien ryhmien avautumista Inton tapahtumakalenterista.

Liiketoiminta lentoon -ryhmävalmennus (nuorille yrityksille)
Valmennus sisältää kolme tiivistä ryhmätapaamista, joissa pureudutaan yrityksesi markkinoihin ja erottautumiseen, kaupallistamiseen ja kannattavuuteeen sekä tavoitteisiin ja kehitystoimenpiteisiin. Valmennuksen päätyttyä sinulla on askelmerkit kohti yrityksesi tulevaisuuden visiota. Valmennus on sinulle maksuton. Seuraa uusien ryhmien avautumista Inton tapahtumakalenterista.

Sähköiset työkalut
Haluatko tutkailla mahdollisuuksia itsenäisesti? Mikä yritystulkki? Mistä yritysrahoitusta? Mistä yritykselle toimitila? Entä asiakkaat ja kumppanit? Täältä apu alkuun. Hyödynnä Inton sähköisiä palveluita silloin kun itsellesi parhaiten sopii! Klikkaa sähköisiin palveluihin tästä

Yhteistyökumppanit
Meillä on myös yhteistyökumppaneita, joiden palvelut ovat maksutta käytössäsi. Yrityksen perustamiseen liittyvissä konkreettisissa askelissa, kuten yritysmuodon valinnassa, yrityksen rekisteröinnissä ja verotuksessa sinua auttaa Uusyrityskeskus Neuvoa Antava.
Mikäli suunnittelet lähteväsi yrittäjäksi ostamalla valmiin yrityksen, ole yhteydessä Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien omistajanvaihdosasiantuntijaan.

Asiakkaidemme palautetta henkilökohtaisesta sparrauksesta

”Rohkaiseva ja käytännössä eteenpäin puskeva tapaaminen. Kiitos.”

”Erittäin asiantuntevaa, ja perehtynyttä yrityksen sparrausta! Olen todella tyytyväinen jo nyt saamaani tietopakettiin ja apuun markkinoinnin edistämiseen. Yhteyshenkilö Marja Vainionpään tietotaito on korkea, ja keskustelu siksi helppoa.”

”Sain todella asiantuntevaa, innostavaa, kannustavaa ja kuitenkin realistista ohjausta mahdollisen yritykseni aloittamiseen. Isoo Kiitos vielä asiaani paneutumisesta.”

”Iso kiitos Eevalle! Käynti oli hyvin merkittävä tällä omalla polullani.”

”Mahtava palvelu! Yrittäjyydestävä vasta haaveilevana kaikki siihen liittyvä tuntuu sekavalta ja pelottavalta, mutta Eevalla ja Marjalla oli uskomaton kyky selittää asiat ymmärrettävästi, antaa konkreettisia neuvoja ja luoda uskoa omiin kykyihin.”

Mä oon yrittäjä -videot kertovat unelmiensa tavoittelijoista

Ihmiset eivät kaipaa miljonääritarinoita, vaan kuvia rohkeista tekijöistä, jotka tavoittelevat omia unelmiaan. Mä oon yrittäjä -sarja kertoo omistautujista. Yrittäjistä, jotka kaatuvat ja nousevat pystyyn. Yrittäjistä, jotka ovat toteuttajia pelkkien puheiden sijaan. Sarjassamme mukana seinäjokelaiset yrittäjät Pinja Laitinen, Vahva fysioterapia, Olli-Pekka Perttu, Kaukola Consulting ja Heikki Huttunen Zen ink & Art Studio.

Mä oon yrittäjä -sarjan on tuottanut Into Seinäjoki. Videot on toteuttanut seinäjokelainen tuotantoyhtiö Rok o Rok.

Heikki Huttunen, Zen ink & Art Studio

Pinja Laitinen, Vahva fysioterapia

Olli-Pekka Perttu, Kaukola Consulting

Matti Iloniemi, tubettaja, @MazzaOfficial

Oskari Ilomäki, Aihio Digital

Miia Mäki-Ikola, Zero Waste Auntie Miieli

Katso videolta Eeva Jussilan ja Anu Portin vinkkejä yrityksen perustajalle.

Pohdittavaa ja tehtävää ennen yrityksen perustamista

Asiakas ja tuotteet/palvelut
Minkä asiakkaan ongelman haluat ratkaista tai tarpeen täyttää? Mitkä ovat tuotteesi ja palvelusi? Kuka on potentiaalisin (ja tuottoisin) asiakkaasi? Mistä ja millä tavalla asiakkaasi on tottunut ostamaan tuotteensa tai palvelunsa?

Markkinat ja kilpailu
Mikä on kilpailutilanne markkinoilla? Mikä on asiakaspotentiaali? Onko markkinassa vielä tilaa uudelle toimijalle? Mikä saa yrityksesi erottumaan joukosta ja asiakkaan valitsemaan yrityksesi toisen toimittajan sijaan? Tutustu tarjolla oleviin toimitiloihin Toimitilahakemistossa.

Rahoitus ja talous
Miten rahoitat yrityksesi alkuvaiheen (tilat, laitteet, vakuutukset jne.)? Mikä on yrityksesi kustannusrakenne? Mitkä ovat tuotteiden/palveluiden hinnoitteluperiaatteet? Aloita talouslaskelmien luonnostelu hyvissä ajoin ja etsi sopiva kirjanpitäjä.

Osaaminen ja tiimi
Mitä lisätaitoja tiimissäsi tarvitaan? Onko sinulla itselläsi riittävästi liiketoimintaosaamista ja pitkäjänteisyyttä yrittäjyyteen? Mitä tekemisiä olisi hyvä ulkoistaa? Kenen kanssa sinun pitää verkostoitua? Tutustu muihin Seinäjoen yrityksiin Yrityshakemistossa.

Luvat ja rekisteröinnit
Ota selvää rekisteröinneistä, luvista ja muista oikeudellisista velvoitteista, joita yritystoiminnan harjoittaminen edellyttää. Katso esimerkkejä yrityksistä, jotka ovat luvan- tai ilmoituksenvaraisia. Tutki yritysnimen ja verkkotunnuksen vapaana olo. Muista myös vakuutukset!

Liiketoimintasuunnitelma
Kun olet miettinyt yllä olevia asioita, aloita yksityiskohtaisempien liiketoiminta- ja taloussuunnitelmien laatiminen. Voit ladata ilmaisia ​​sähköisiä suunnittelutyökaluja Inton Yritystulkki-palvelusta.

Neuvontaa

  • Mikäli olet Seinäjoen ammattikorkeakoulun opiskelija, neuvontaa kaikille opiskelijoille tarjoaa Y-Zone Business Hub.
  • Mikäli olet työtön ja etsit aktiivisesti työtä, ota yhteyttä henkilökohtaiseen työnhakuneuvojaasi ennen yrityksen perustamista.
  • Mikäli tarvitset neuvontaa yrityksen perustamiseen liittyvissä asioissa (esim. yritysmuoto, rekisteröinnit, verot, laskelmat), varaa neuvonta-aika Uusyrityskeskus Neuvoa-Antavaan. Lisätietoa myös UYK:n Perustamisoppaasta.
  • Neuvonta-ajan Inton sparraajille – Eevalle ja Marjalle – voit varata sivun yläosasta. Tervetuloa!
Uutiset
Yrityskauppa – vakavan innostava juttu
Kesäyrittäjyys on nuorelle oiva mahdollisuus tienata 
Hei, tavoittelin sinua onnitellakseni yrityksen perustamisesta!  
Blogi 13.12.2023
Onko yrityksesi myyntikunnossa nuorten silmin?
Blogi 12.05.2023
Liikeideat lentoon -valmennuksessa jo 400 asiakasta
Mä oon yrittäjä -sarja inspiroi yrittäjyyteen

Yrityskehittämistä nuorten silmin
– oppeja ja oivalluksia z-sukupolvelta

Tutustu #yrittäjäZ-hankkeessa tuotettuun materiaaliin ja ammenna uutta iloa ja inspiraatiota yrityskehittämiseen nuorten silmin.

Linkki sivulle tässä

Ota yhteyttä:

Jussila Eeva
Palvelupäällikkö
Liikeidean kehittäminen, alkavan yrittäjän palvelut
Vainionpää Marja
Yrityskehityspäällikkö
Alkavan yrittäjän palvelut, rahoitusneuvonta

Jätä yhteydenottopyyntö