Taas digistä. Argh! Kaikki siitä puhuvat, olemmeko jo jääneet junasta? Tuskin, ja paljon tapahtuu, joten kannattaa hölkätä mukana vauhdissa. Ja tarttua auttavaan käteen.

Digitalisaation edistäminen yrityksissä on edellytys kasvulle ja joustavuudelle muuttuvassa maailmassa. Tästäkin syystä moni kehittäjäorganisaatio on tarttunut teemaan erilaisin hankkein ja projektein.

Tässä nostoina kolme hanketta, jotka edistävät yritysten digitalisaatiota alueellamme. Esimerkiksi juuri sinun yrityksessäsi!

Kaikissa hankkeissa on jotain ajankohtaista ja konkreettista tarjolla juuri nyt, joten poimi hyödyt toimintasi kehittämiseen.

Ja muista, askel kerrallaan ne edelläkävijätkin ovat oman digitarinansa aloittaneet.

 

Pienten yritysten ketterät strategiat -projekti, SeAMK

Seinäjoen ammattikorkeakoulun ESR-rahoitteinen Pienten yritysten ketterät strategiat- projekti tarjoaa käytännönläheisiä työkaluja yrityksen strategiatyöhön, osaamisen johtamiseen ja digitaaliseen liiketoimintaan. Kaiken toiminnan perustana on hyvä suunnitelma ja käytännön toteutus. Kun mukaan otetaan nykypäivän, usein ilmaiset tai edulliset digitaaliset työkalut, helpottuu yrityksen arki. Niiden avulla vapautuu aikaa ydinliiketoimintaan ja sen johtamiseen. Digitalisaatio on vastaus myös työvoimapulaan. Sen avulla useita työtehtäviä voi automatisoida ja toimintoja suoraviivaistaa. Näin työvoimaresurssia vapautuu sinne, missä sitä kipeimmin tarvitaan.

Tutustu projektiin ja koulutustarjontaan täällä.

 

Projekti somessa:

Facebook – Pienten yritysten ketterät strategiat

LinkedIn – Pienten yritysten ketterät strategiat

 

Ota yhteyttä: Projektipäällikkö Mika Koivupuisto, mika.koivupuisto@seamk.fi

 

Digivarikko-hanke, Suomen yrittäjäopisto

24.3.2022 starttaa Suomen Yrittäjäopiston Digivarikko-hanke, jonka tavoitteena on innostaa ja antaa konkreettisia digityökaluja myynnin kasvuun lisäämällä ja vahvistamalla yrittäjien digimyynnin- ja markkinoinnin osaamista.

Hankkeessa toteutetaan 9 maksutonta digivarikkoa aikavälillä 2022-2023, jotka ovat erityisesti suunnattu yksinyrittäjille ja mikroyrityksille toimialasta riippumatta. Käytännössä ne ovat avoimia kaikille teemasta kiinnostuneille.

Digivarikot sisältävät teemasta riippuen lyhyitä opastusvideoita, livesparrausta verkossa, digitaalisen markkinoinnin ja -myynnin tukimateriaalia. Yritys voi itse päättää, osallistuuko kaikkiin varikoihin vai tarpeen mukaan parhaiten soveltuvimpiin. Toteutus on suunniteltu sellaiseksi, että sisällöt voi sovittaa omiin aikatauluihisi.

Hanketta rahoittaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma.

Lue lisää Digivarikosta, aikatauluista ja ilmoittaudu mukaan!

Ota yhteyttä: projektipäällikkö Annemari Vanhaviitakoski, annemari.vanhaviitakoski@syo.fi

 

Matkalla diginatiiviksi – pk-yritysten digimyönteisyyden edistäminen -hanke, Into Seinäjoki Oy

Haluaisitko apua yrityksesi kehittämiseen ja arjen sujuvoittamiseen? Ehkä digistä löytyisi käteviä ratkaisuja kasvuun sekä yrittäjäarjen aikasyöppöjen taklaamiseen. Muun muassa nämä teemat ovat olleet fokuksessa, kun olemme tutkineet digitalisaation mahdollisuuksia Matkalla diginatiiviksi – pk-yritysten digimyönteisyyden edistäminen -hankkeessa.

Into Seinäjoki Oy:n koordinoiman hankkeen tavoitteena on luoda yrityksiin digimyönteistä ja -kiinnostunutta asennetta ja samalla lisätä yritysten tietoisuutta digitalisaatiosta ja verkostoista liiketoiminnan sisäisessä ja ulkoisessa kehittämisessä. Hanke tarjoaa yrityksille mahdollisuuden tutustua kymmeniin erilaisiin digitaalisiin ratkaisuihin helposti lähestyttävällä tavalla mm. parhaiden käytäntöjen makupalojen, diginatiivien yritysten esimerkkien, tapahtumien ja työpajojen kautta.

Jotta laaja digiratkaisujen valikoima ei aiheuttaisi ahdistusta, hankkeen kautta tarjotaan myös yrityskohtaista digisparrausta, jossa selvitetään oman yrityksen tilanteeseen sopivia askelmerkkejä digitalisaatiopolulla.

Hanke jatkuu vielä 2022 elokuun loppuun saakka, ja sitä rahoitetaan Euroopan aluekehitysrahastosta (EAKR).

Tutustu ja varaa MAKSUTON digisparraus

Viimeisin makupala: Yrittäjät vinkkasivat – yli 60 digityökalua arkeen

Seuraava tapahtuma: Verkkokaupan tehopaketti starttaajalle -webinaari 20.4.2022

Tapahtumatallenteita ja videoita Inton Youtubessa 

Ota yhteyttä: projektipäällikkö Piia-Marika Jokela, piia-marika.jokela@intoseinajoki.fi

Juttu on toteutettu osana Into Seinäjoki Oy:n Matkalla diginatiiviksi – pk-yritysten digimyönteisyyden edistäminen -hankkeen toimenpiteitä. Hankkeita rahoittaa: Euroopan aluekehitysrahasto.

logonauha1.png (45 KB)