Mahtipontinen ajatus, mutta ei pitäisi olla mahdoton näillä leveysasteilla, varsinkaan eteläpohjalaisten sanomana. Meilläpäinhän on hyvinkin tuttua ajatella isosti ja vieläkin tutumpaa on saada isot unelmat toteutumaan; tarmolla ja yrittämisen meiningillä. Tosin liian usein kasvu päädytään rajaamaan kotimaahan, jolloin valtava globaaleiden markkinoiden kasvupotentiaali jää hyödyntämättä.

Digitalisoituva maailma pursuaa uudenlaisia mahdollisuuksia kasvattaa kauppaa. Samaan aikaan myllerryksessä oleva maailma tuottaa uhkakuvia jarrutellen kasvusuunnitelmia. Tärkeää onkin valita asenne ja päättää, näemmekö vallitsevat haasteet rajoitteena vai mahdollisuutena. Kyvystä uudistua on tullut kriittinen menestystekijä, jolla myös lakeuksilta voi ponnistaa globaaliksi kasvajaksi.

Katseet Ruotsiin

Suomalainen osaaminen, laatu ja luotettavuus niin tuotteiden, teknologian kuin palveluiden osalta, ei kalpene kilpailijoille. Jos ruotsalaiset ovat onnistuneet viemään bisneksiään autotallista maailmalle, niin miksipä emme myös me lahden toisella puolella onnistuisi samassa?

Syytä ei ole olla kateellisia naapureillemme, vaan ennemminkin pyrkiä oppimaan heiltä. Vaikka Ruotsin markkinat ovat suuremmat, lähtökohdat ovat kuitenkin hyvin samanlaiset, myös kaupan osalta. Kenties ruotsalaisten tavassa tehdä asioita on jotain sellaista, mitä myös me voisimme omaksua oman kasvumme tavoittelussa. Jos lisäämme hitusen ruotsalaista ennakkoluulottomuutta meilläpäin vallitsevan mahtipontisen asenteen ja tekemisen meiningin mausteeksi, niin onnistumisen reseptin luulisi olevan taattu!

Miten digitaalisuus mahdollistaa kasvun?

Inton tehtävä on tukea ja innostaa yrityksiä kasvuun. Nyt on tarjolla oivallinen tilaisuus päästä innostumaan ja ottamaan oppia naapureidemme menestyksestä.  Huhtikuun Into BB:ssä kaupanalan analyytikko Arhi Kivilahti tulee kertomaan digitalisaation hyödyntämisestä eri toimialoilla ja siitä, miten digitalisaation luomat mahdollisuudet voivat viedä eteenpäin kansainvälistä kasvua. Esimerkkejä päästään kuulemaan Pohjoismaisista menestystarinoista ja digitaalisen kaupan kovimmista kasvajista. Saat tilaisuudesta konkreettisia vinkkejä yrityksesi kasvun varmistamiseksi, toimitpa sitten teollisuuden tai vähittäismyynnin verkkokaupan parissa tai ovatpa asiakkaasi yrityksiä tai yksityishenkilöitä.

Herkullisen aamupalan ja tilaisuudessa saamiesi bisneksesi kasvattamisen eväiden lisäksi, 15 nopeinta pääsee mukaan ryhmäkeskusteluun Arhin kanssa. Pääset kurkistamaan kaupanalan tulevaisuuden näkymiin ja haasteisiin sekä haastamaan Arhia kinkkisillä kysymyksillä.

Älä missaa tilaisuutta päästä tapaamaan kaupanalan huippuasiantuntija ja verkostoitumaan muiden kasvusta kiinnostuneiden yritysten kanssa! Vieressäsi saattaa istua tuleva kasvukumppani tai uusi asiakas. Käyhän ilmoittautumassa mukaan tästä linkistä.

 

Kohti kasvua ekosysteemitoiminnan kautta

Into edistää myös verkkokauppatoiminnan ekosysteemin rakentumista Seinäjoen alueelle osana innovaatiotoiminnan ekosysteemitoimintaa. Vahvana logistisena keskittymänä Seinäjoki tarjoaa edellytykset uudenlaisen logistisen hubin syntymiseksi mm. verkkokauppatoimijoille, jossa tullaan hyödyntämään mullistavia tulevaisuuden logistiikkaratkaisuja. Kaupanalan toimijat ovat tärkeä osa kasvun luomista lakeuksille – myös kansainvälisen sellaisen.