Kohtaan työssäni paljon oman yrityksen perustamista suunnittelevia. Kahden viime vuoden aikana asiakasmäärät eivät ole ainakaan laskeneet, oikeastaan päinvastoin. Siitä huolimatta, että tässä maailmantilanteessa ajattelisin ihmisten suhtautuvan tulevaan varoen ja pitävän tiukasti kiinni nykyisistä työpaikoistaan. On toki heitäkin, jotka ovat lamaantuneet ja peloissaan tulevasta ja siirtäneet yrittäjyyshaaveensa tuonnemmaksi.

Olemme mielestäni eräänlaisen murroksen äärellä. Todella moni sosiaali- ja terveysalalla pitkään työskennellyt vahva, sydämellinen osaaja tai rautainen teknologiateollisuuden toimihenkilö suunnittelee siirtymistä nykytyöstään joko tyystin toiselle toimialalle tai yrittäjäksi osaamisalueelleen. Tai jo aikaisemmin perustettu, sivutoimiseksi suunniteltu yritys on tarkoitus virittää liiketoiminnallisesti sellaiseen iskuun, että markkinoinnin ja asiakashankinnan jälkeen päätoimisuus omassa yrityksessä olisi kannattavasti mahdollista.

Murroksen äärellä valitaan rohkeasti uusia suuntia ja tuulia. Hyvä niin.

Samaan aikaan olen huolissani kasvavasta osaajapulasta yrityksissä ja julkishallinnossakin. Työnantajamielikuvan rakentamisen ja vahvistamisen tulee olla päivittäisiä, konkreettisia tekoja myös organisaatioiden sisällä. On pidettävä kiinni motivoituneista ammattiosaajista. Erilaiset elämäntilanteet ja osatyöajat sekä työyhteisön monimuotoisuus ovat rikkaus, eivät rasite. Työmarkkinoilla on jo vahvasti vaikuttamassa myös milleniaalien ja heitä nuorempien zetojen sukupolvi, https://intoseinajoki.fi/uutiset/tsennaatko-jo-z-sukupolven/. Heidän sitoutumisensa työhön ja työpaikkaan on tyystin erilainen kuin 45-vuotiaan :-).

Olen todella onnekas, että saan työskennellä Intossa. Tässä dynaamisessa, monipuolisessa työyhteisössä, jossa meidän työntekijöiden vahvuuksia hyödynnetään aidosti, onnistumisista iloitaan, kehittämiseen kannustetaan, ideat päätyvät ketterästi toteutukseen. Kollegat ja esimiehet ovat lähellä ja aina läsnä, myös näin etätyöaikaan.

Saan iloita upeiden kollegoiden onnistumisista ja olla oma itseni. Mahdollisiin haasteisiin työyhteisössä tartutaan vuorovaikutteisesti keskustellen. Rakastan työtäni liiketoimintaansa aloittelevien ja kehittävien parissa. Innostun jokaisesta asiakaskohtaamisesta. Opin joka päivä itsekin uutta.

Toivoisin, että sinullakin olisi intomainen työ ja työyhteisö, olit sitten tekijä työssäsi tai yrittäjä.

 

Suunnitteletko sinä oman yrityksen perustamista? Ollaan yhteydessä!

Eeva Jussila, eeva.jussila@intoseinajoki.fi, puh. 040 508 7709