Etelä-Pohjanmaa on tunnettu Ruokaprovinssina. Meillä on niin vahvaa alkutuotantoa, elintarvikejalostusta kuin elintarviketeknologian kehitystä. Mm. koko maan siipikarjatiloista neljännes sijaitsee täällä ja puolet tärkkelysperunasta viljellään täällä. Yrityksistämme 40 % toimii ruoka-alalla. Myös tutkimus- ja kehittämistyötä tehdään laajalla rintamalla. Fasiliteetit ja osaaminen ovat lyönnissä.

Keskinäinen yhteistyö on yksi suurimmista vahvuuksistamme: osaamista on moneen asiaan. Yhteistyötä halutaan vahvistaa entisestään kansallisesti ja kansainvälisesti. Mitä uusia ideoita löytyisikään yhdessä tekemällä? Ehkä uusia tuote- tai palvelukonsepteja?

Haluamme tehdä tunnetuksi huippuosaamistamme ja puitteitamme ja vastavuoroisesti kuulla, mitä muilla on tarjota yhteistyön pohjaksi. Tähän tarjoaa loistavan mahdollisuuden Ruokaprovinssin oma superviikko Food Days.

Food Days kutsuu ruoka-alan tutkijoita, kehittäjiä ja yrityksiä tapahtumaviikolle 1.-9. syyskuuta. Tuolloin koko viikko on täynnä erilaisia ruuan ja ruoka-alan kehittämisen tapahtumia. Esimerkiksi Innovative Food Business -tapahtumassa on tarjolla mielenkiintoisia esityksiä alan kuumimmista tutkimus- ja kehittämisteemoista niin innovaatioiden kehittämiseen, terveyteen ja hyvinvointiin sekä ilmastonmuutokseen liittyen. Tarjolla on myös yritysvierailuja kärkiyrityksiimme. Startup- ja kasvuyritysteemaisessa InnoFood -tapahtumassa on luvassa inspiraatiota kansainvälisiltä huippupuhujilta. Vai miltä kuulostavat Arctic 15 -start-up-tapahtuman hallituksen puheenjohtaja Jan Ameri, tanskalainen Blue Lobster -sovelluksen kehittäjiin kuuluva Nima Sophia Tisdall tai epäonnistumisten suuri puolestapuhuja, hollantilainen innovaatiprofessori Paul Iske?

Kuluttajille suunnatut tapahtumat aloittavat ja lopettavat Ruokaprovinssin superviikon. Paikallisiin herkkuihin ja niiden tuottajiin pääsee tutustumaan Kauhajoen Ruokamessuilla ja Lähiruokapäivässä.

Tule mukaan inspiroitumaan ja keskustelemaan, mitä voisimme tehdä yhdessä! Sekä tietysti nauttimaan Ruokaprovinssin antimista! Tervetuloa mukaan Food Days -viikon tapahtumiin 1.-9.9.2023!

 

Food Days Seinäjoki tapahtumaviikko järjestetään osana Innovaatiotoiminnan ekosysteemisopimuksen aktivointi -hanketta. Hanketta koordinoi Into Seinäjoki Oy ja sitä rahoittavat Euroopan Unioni ja Seinäjoen kaupunki.