Seinäjoen tapahtumakesä on pian starttaamassa. Parin hiljaisemman vuoden jälkeen tätä on todellakin odotettu ja kaivattu. Provinssi, Tangomarkkinat, Vauhtiajot, Solar Sound ja monet muut tapahtumat värittävät Seinäjoen kesää. Tapahtumat tuovat tuloja lukuisille palveluyrityksille ja samalla rakentavat elävää, kehittyvää ja kiinnostavaa kaupunkia.

Kesätapahtumat ovat ilahduttava valopilkku kevään ja kesän kriisiuutisoinnin keskellä. Koronan pitkittyminen ja Ukrainan sodan mukanaan tuoma epävarmuus ovat kevään aikana haastaneet yrityksiä monin tavoin. Toistaiseksi alueemme yritykset ovat kuitenkin selvinneet pääosin hyvin ja haasteista huolimatta yrityksissä tapahtuu paljon myönteisiä asioita.

Kevään mittaan Seinäjoen yrityskenttä on saanut poikkeuksellisen ison joukon uusia tulokkaita. Seinäjoelle on perustettu neljän ensimmäisen kuukauden aikana 150 uutta yritystä ja tänne on sijoittunut parikymmentä uutta pääosin teknologia-alalla toimivaa yritystä maakunnan ulkopuolelta.  Jo toimivilla yrityksillä on vireillä ja suunnittelussa lukuisia kehitys- ja investointihankkeita. Tonttiehdotuksia olemme tehneet lähes 40 yritykselle ja kevään aikana varaukseen asti on saatu 8 teollisuustonttia.

Kevään ilouutinen kaupungin kannalta oli neljättä kertaa saavutettu ykkössija Suomen Yrittäjien kuntabarometrissä suurten kaupunkien sarjassa. Ykkössija on saavutettu nyt kolmen eri tutkimustahon mittauksissa ja kaikkiaan 12 kertaa. Parasta tällä kertaa oli se, että kehitys omaan kahden vuoden takaiseen tulokseemme verrattuna oli ollut kauttaaltaan positiivista jokaisessa kyselyn teemassa.

Silti, vielä voimme parantaa. Eniten parannettavaa kyselyn perusteella Seinäjoella on hankintakäytäntöjen kehittämisessä sekä lupahakemusten käsittelyssä.

Yrittäjyyden edistäminen on ykkösjuttu uudessa kaupunkistrategiassa, joka on valtuuston päätettävänä kesäkuun kokouksessa. Strategiaan sisältyvä Yrittäjyyskaupunki 2.0 -toimenpidekokonaisuus tarkoittaa yrittäjäystävällisyyden nostamista uudelle tasolle kauttaaltaan koko kaupunkiorganisaatiossa.

Tähän kuuluu mm. lupaus reagoinnista viimeistään 24 tunnin kuluessa yrittäjien palvelupyyntöihin sekä yritysvaikutusten arvioinnin laajentaminen kaupungin päätöksenteossa.

Kuntabarometrin kyselyssä yrittäjät valitsivat tärkeimmäksi elinkeinopalveluksi verkostoitumisen edistämisen. Tätä Into on pyrkinyt tämänkin kevään aikana tukemaan lukuisten tapahtumien ja viestinnän avulla. Kevään aikana on järjestetty 40 tapahtumaa joihin on osallistunut yli 1000 henkilöä. Iloksemme loppukeväästä pääsimme kohtaamaan tapahtumissa yrittäjiä myös livenä.

Inton omat tapahtumat hiljentyvät lomakauden ajaksi, mutta Seinäjoella tapahtumia riittää lähes jokaiselle viikonlopulle. Nautitaan niistä ja toivotetaan tapahtumavieraat ja muutkin matkailijat sankoin joukoin tervetulleeksi kaupunkiimme.

 

Rentouttavaa kesää!

Leena Perämäki, toimitusjohtaja