Moi! Olen Selja Yli-Hemminki ja kahdeksannella luokalla koulussa. Tämän viikon sain viettää TET-harjoittelussa Intossa, jossa Rintamäen Johanna otti minut mukaan töihinsä. Vaikka viikko on lyhyt aika, olen silti saanut hyvän käsityksen siitä mitä kaikkea täällä Intossa tehdään. Olen oppinut paljon uusia ja mielenkiintoisia asioita sekä päässyt mukaan muutamaan kokoukseen ja webinaariin.

Tosi hienoa oli, että Lähiruokatreffit sekä kansainvälinen hanketapaaminen sattuivat samalle viikolle. Oli mielenkiintoista päästä kuulemaan monenlaisia esityksiä. Pääsin myös kokeilemaan uudenlaisia herkkuja. Mieleen jäi etenkin ruusunlehtihyytelö, sitä ei normaalisti joka päivä pääse maistelemaan!

Kansainvälisten vieraiden mukana pääsin myös tutustumaan Framilla SeAMKin labroihin. Labroissa oli hauskaa. Näin esimerkiksi robotin, joka osasi siirtää karkkia paikasta toiseen. VR-laseilla pääsin testaamaan Seinäjoesta tehtyä mallia. Ihan päätä huimasi lentää kattojen yläpuolella.

Viikon aikana ehdin surffailla Inton nettisivuja ja minua rupesi kiinnostamaan millaista olisi olla isona yrittäjä. Olen aina ajatellut, että yrittäjyys on todella raskasta, eikä minusta välttämättä olisi siihen. Kuitenkin nettisivuja lukiessani tajusin, että vaikka olisin yrittäjä, minun ei tarvitsisi tehdä kaikkea yksin. Apua näyttää olevan niin hyvin saatavilla moneen asiaan.

Oli tosi mahtavaa päästä Intoon TET-viikolle. Täällä on ollut tosi mukava fiilis päällä koko ajan. Vaikka töitä on paiskittu, silti myös vitsit ovat lentäneet. Ja ai niin, viikon aikana minusta tuli varsinainen mestari ottamaan kaakaota kahvikoneesta. Kiitos Intolle ja Johannalle kuluneesta viikosta!

 

Selja Yli-Hemminki, Seinäjoen lyseo, 8 B