Kesän kynnyksellä on hyvä hetki summata alkuvuoden tunnelmia. Vaikka talouden kehitys on edelleen ollut mollivoittoista ja tunnelma odottava, tältäkin keväältä löytyy monia valonpilkahduksia. Esimerkkejä näistä ovat Epecin, Atrian ja Valion sekä Väyläviraston investoinnit ja asemaseudun ensimmäisen vaiheen eteneminen.

Kaikkineen vireillä on parisenkymmentä tuotannollista investointia pääosin Roveksen alueelle.  Toivottavasti pääsemme pian uutisoimaan näistä.

Tämän kevään ilon aiheisiin kuuluu start up yritysten yhteisön, Skaalaamon, avaaminen Rytmikorjaamolle. Kehitysohjelmassa starttasi ensivaiheessa 6 yritystä ja uusia hakuja on tulossa. Kasvuyrityksiä tukemaan perustettu pääomarahasto teki ensimmäisen sijoituksensa ja lisää on luvassa vielä tämän vuoden aikana.

Lanseerasimme viime vuoden lopulla Inton uudeksi visioksi tehdä Seinäjoesta maailman kannustavin yrityskaupunki. Se on päämäärä, johon jokainen meistä voi vaikuttaa pienin teoin. Toisaalta visio velvoittaa meitä ottamaan oppia parhailta, niiltä kaupungeilta, jotka muualla maailmassa ovat löytäneet uusia keinoja yritysten kannustamiseen.

Kevään ehdoton ykkösjuttu oli jälleen ykkössija suurten kaupunkien joukossa Suomen yrittäjien kuntabarometrissa. Kehitys omaan kahden vuoden takaiseen tulokseemme verrattuna oli positiivista jokaisessa kyselyn teemassa.  Edelleen on silti varaa parantaa, esimerkiksi hankintamenettelyjä tai lupa-asioiden sujuvuutta.

Kyselyssä seinäjokiset yrittäjät pitävät perinteisesti kaikkein tärkeimpänä palveluna verkottumisen edistämistä. Tähän vastataan mm. Inton lukuisilla tapahtumilla, joihin on kevään mittaan osallistunut yli 800 henkilöä. Palautteen perusteella osallistujista 99% piti osallistumista aikansa arvoisena.

Inton omat tapahtumat jäävät kesätauolle kesäkuun jälkeen, mutta varsinainen tapahtumien superkesä on vasta starttaamassa. Musiikkitapahtumien lisäksi Farmari valtaa Seinäjoki Areenan ja jokirannan heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna. Toivotetaan taas meille niin tärkeät tapahtumavieraat tervetulleiksi.

Hyvää kesää,

Leena Perämäki, toimitusjohtaja