Yrittäjien ikääntyessä kymmenissä tuhansissa suomalaisyrityksissä on lähivuosina edessä omistajanvaihdos. Tutkimusten mukaan Etelä-Pohjanmaallakin yli 55-vuotiaista yrittäjistä peräti 84 prosenttia arvioi luopumisen olevan edessä viimeistään vuonna 2028. Kuitenkin vain 12 prosentilla myyntiä suunnittelevista oli ostaja jo tiedossa.

Onnistuneilla yrityskaupoilla voidaan säilyttää paikallisen liiketoiminnan osaamista ja samalla varmistaa, että arvokas tietotaito ja kokemus siirtyvät eteenpäin. Toisaalta uuden omistajan takataskussa on usein ripakopallinen innovatiivisia ideoita, joilla voidaan saada alueelle uutta osaamista ja teknologiaa ja sitä kautta kasvua koko yrityskentälle.

Yrityskauppa on myös loistava tapa aloittaa yrittäjänä, ikään kuin valmiista pöydästä!

Jotain pitäisi siis tehdä. Ja onneksi tehdään!

Meillä Intossa on alkanut hanke Yrityskaupat käyntiin. Hankkeessa vauhditamme Etelä-Pohjanmaan alueella yrityskauppojen syntymistä lisäämällä tietoa, toteuttamalla tapahtumia ja verkostoimalla myyjiä ja ostajia keskenään. Tiedossa on kattavasti oppia mm. siitä, miten saattaa yritys myyntikuntoon, mistä löytää mahdollinen ostaja tai myyjä ja keneltä voi saada apuja esimerkiksi yrityskaupan juridiseen puoleen.

Koskettaako yrityskauppa sinun yritystäsi lähivuosien aikana? Vai oletko kenties aina halunnut lähteä yrittäjäksi, mutta sinulla ei välttämättä ole ihan timanttisinta liikeideaa? Oli syy kumpi tahansa ja tietoisuus yrityskaupan tuomista mahdollisuuksista kiinnostaa, lähde mukaan hankkeen toimenpiteisiin – ne räätälöidään juuri sinun tarpeidesi ja toiveidesi pohjalta.

Kiinnostuitko?

Ohessa lyhyt kysely, jolla selvitämme myynnissä olevia ja myyntiin mahdollisesti tulevia yrityksiä sekä niille potentiaalisia ostajia. Vastausten perusteella suunnittelemme hankkeen toimenpiteet vastaamaan parhaalla mahdollisella tavalla yritysten tarpeisiin. Kyselyyn vastaaminen vie aikaasi vain muutaman minuutin, mutta antaa meille arvokasta tietoa. Kiitos siis jo etukäteen vastauksistasi!

 

Yksin tämän asian kanssa ei onneksi tarvitse olla, sillä tässä SeAmkin hallinnoimassa hankkeessa on Inton lisäksi osatoteuttajina myös Alavuden Kehitys, Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelut Oy sekä Ahtärin kaupunki. Hanketta rahoittaa Etelä-Pohjanmaan liitto (oikeudenmukaisen siirtymän rahasto – JTF).

 

Ollaan yhteydessä:

Koskipalo Niina
Asiantuntija
Liiketoiminnan kehittäminen ja sijoittumispalvelut
Jussila Eeva
Palvelupäällikkö
Liikeidean kehittäminen, alkavan yrittäjän palvelut