Alkuvuosi 2022 on ollut erittäin vilkasta yritysten sijoittumisen ja laajentumisen aikaa. Inton työstämistä asiakkuuksista 20 on perustanut toimipisteen Seinäjoelle. 

– Parin koronan kurittaman vuoden jälkeen todella hienoa, että yritysten usko tulevaan on palautumassa ja investointien patoutuma purkautuu. Sijoittuneista suurin ryhmä on teknologiateollisuus. Olemme saaneet Seinäjoelle kansainvälisiä yrityksiä, kuten Fellowmind, Cibes Amslift ja Van Ameyde Krogius sekä vahvoja kotimaisia, kuten Avant Tecno, BMH Technology, Pinja ja Polarputki. Kentucky Fried Chickenin avajaiset oli odotettu tapahtuma, kun Seinäjoelle avattiin ketjun viides ravintola Suomessa, asiakkuusjohtaja Jukka Pajunen iloitsee.  

Sijoittuneet tukevat Pajusen mukaan alueen kasvua ja auttavat täällä jo toimivia yrityksiä kehittymään yhä kilpailukykyisemmiksi.  

– Samalla alueen vetovoima kasvaa entisestään yritysten, asukkaiden ja opiskelijoiden silmissä. Kasvava Seinäjoki kiinnostaa yrityksiä. Tiedossa on jo seuraavia sijoittujia ja odotukset loppuvuodelle ovat korkealla, Pajunen ennakoi. 

 

Pinja rantautui Seinäjoelle yritysostolla 

Ohjelmistoyhtiö Pinja sijoittui Seinjoelle ostamalla tiedolla johtamisen ratkaisuja tarjoavan Oiwa Solutions Oy:n. Tässä Pinjan perusteluita, miksi Seinäjoki:

”Pinjalle Seinäjoen alue on mielenkiintoinen kahdesta syystä. Ensinnäkin alueella on vahva vetovoima ja perinteitä toimialamme huippuosaajien sijoittumispaikkana. Alueella on myös paljon kansainvälisesti toimivia teollisuusyrityksiä ja merkittäviä kotimaisia yrityksiä, joille voimme tarjota laajasti palveluita. 

Seinäjoella on nyt 25 työntekijää. Kasvuvauhtimme edellyttää lähivuosina satojen henkilöiden palkkaamista. Avaamme useimmat uusista työpaikoista myös Seinäjoelle ja oletamme työntekijämäärämme alueella kasvavan merkittävästi. 

Tavoitteenamme Seinäjoella on erikoistunut osaamiskeskittymä yrityksen sisällä, jolla palvelemme erityisesti teollisuuden kansainvälistä asiakaskuntaamme ja kotimaista julkishallintoa tulevaisuuden kannalta merkittävillä ratkaisuilla, esimerkiksi tekoälyllä ja koneoppimisella.” 

Jarkko KosonenVice President, Sales and Marketing 

 

Katso lisää kommentteja ja tietoa sijoittumisesta Seinäjoelle https://intoseinajoki.fi/sijoitu-seinajoelle/