Into Seinäjoki nostaa esiin ja haastattelee Seinäjoen alueen 4H-yrittäjiä. Alueellamme on todella vahvaa 4H-yritystoimintaa ja tarkoituksemme on kannustaa ja innostaa nuoria yrittäjyyteen.

Ensimmäisenä kävimme haastattelemassa Juho Karhusen ja hänen yrityksensä J-Klapin Ylistarossa.

Karhunen kertoo perustaneensa yrityksensä toissa keväänä, kun taskussa oli traktorikortti ja halu tienata taskurahaa. Perheellä oli oma maatila, metsää ja polttopuita tehtiin aina vuosittain omiin tarpeisiin, josta syntyikin idea tehdä polttopuita sen verran, että niistä riittäisi myös myyntiin. Karhusen yritys J-Klapi tekee pääasiassa polttopuukauppaa sekä jonkin verran myös metsänhoitotöitä. Polttopuut eli klapit saa tilattua näppärästi J-Klapin omilta verkkosivuilta, jotka Karhunen perusti yritykselleen heti ensitöikseen.

Kysyimme Karhuselta myös hänen kohtaamistaan haasteista ja hän kertoo, että ensimmäisen vuoden haaste oli se, että asiakkaita ei tuntunut olevan vaikka kovasti oli markkinointiakin tehty. Talven tultua kauppa alkoi kulkea, kun luottamus omaan tekemiseen oli pitänyt pintansa. Hän pitääkin tärkeänä hyvää ja positiivista asennetta hyvän asiakaspalvelun ja laadukkaan tuotteen lisäksi.

Tällä hetkellä nuoren yrittäjän pitää kiireisenä yritystoiminnan lisäksi koulu, harrastukset ja maatilan erilaiset työt. Karhunen toivoo, että tulevaisuudessa, kun koulut on käyty loppuun, hän voisi laajentaa yritystoimintaansa ja työllistää sillä itsensä.

Lopuksi Karhunen kehottaa muitakin nuoria lähtemään rohkeasti yrittäjiksi. Jos yrittäjyys vain kiinnostaa ja on jokin idea, niin 4H-yritys on helppo perustaa. Pääsee kokeilemaan ja näkemään, millaista se yrittäjyys oikein on. Eihän siinä mitään menetä!

 

Videotuotanto: Susanna Jaskari