Food Days -tapahtuma tuo ruokajärjestelmän asiantuntijat, tutkijat, elintarvikealan yritykset ja ruokayrittäjät Seinäjoelle 16.–18. syyskuuta 2025. Tapahtuma houkuttelee ideoimaan ja keskustelemaan ruoka-alan tulevaisuudesta ja avaa mahdollisuuksia myös pk-yrityksille.
Kolmipäiväisen kokonaisuuden keskiössä ovat elintarvikevienti ja ruokajärjestelmän kestävyys. Lisäksi sisällössä pureudutaan kaupunkien ruokastrategioihin, ruokaketjun teknologiseen kehittämiseen sekä ruokakulttuuriin.
Food Days on nousemassa jopa maailmanlaajuisesti tunnetuksi tapahtumaksi. Olemme onnistuneet houkuttelemaan ruoka-alan huippuosaajat Seinäjoelle ja rakentaneet vahvan verkostoitumisalustan uusille ideoille, projekteille ja yhteistyökuvioille. – Elina Koivisto, Into Seinäjoki Oy
Suomalaisen elintarvikesektorin vientipotentiaali on yksi tapahtuman keskeisistä teemoista . Food Days pureutuu tähän tarjoten ajankohtaista tietoa, konkreettisia työkaluja ja arvokkaita verkostoja vientiä tavoitteleville yrityksille. Lavalle nousevat viennin konkarit Thimjos Ninios (MTK), Suvi Luoma (Foodwest), Seppo Pellikka (Atria) ja Jukka Vainionpää (Ruokatieto ry), sekä Valeria Temple, joka tuo kansainvälisen näkökulman teknologian hyödyntämiseen liiketoiminnassa.
Kestävyysteemassa kuullaan ratkaisuja ruokaketjun vastuullisuuteen ja ruokahävikin torjuntaan mm. Steven M. Finniltä (Leanpath), Claudia Giordanolta (LUKE) ja María Carrascosalta (Fundación Entretantos). Lisäksi Maxime Willems (Proef Lab) esittelee näkymiä tulevaisuuden elintarvikekehitykseen. Kansainvälinen paneeli kokoaa yhteen näkemyksiä kestävyyden edistämisestä yrityslähtöisesti.
Seminaariohjelmassa on luvassa myös tiiviitä pitchauksia kehittämistyön tuloksista, tutustumiskäyntejä innovointia tukeviin ruokalaboratorioihin ja maistuviin yrityscaseihin – sekä ainutlaatuisia verkostoitumismahdollisuuksia elämyksellisen illallisen äärellä ja verkostoitumissovelluksen avulla.
Tapahtumakokonaisuus käynnistyy jo tiistaina 16.9. vapaamuotoisella verkostoitumistapaamisella Bar Kabackassa. Tiistaina järjestetään myös kutsuvierasillallinen, Maistiaisia huomisesta, joka kokoaa ruoka-alan johtajia ja päättäjiä keskustelemaan alan tulevaisuudesta. Illallisella puhujina ovat mm. Leena Laitinen (Alko), Veera Virtanen (Valio) ja Kari Herukka (Best In). Seminaarisisällöt 17. ja 18. syyskuuta järjestetään Rytmikorjaamon Klubilla.
Food Daysin järjestävät Into Seinäjoki, Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti ja Seinäjoen ammattikorkeakoulu. Hankkeita, jotka ovat mahdollistamassa tapahtumaa rahoittavat Euroopan unioni ja Seinäjoen kaupunki. Kutsuvierasillallista ovat mahdollistamassa Into Seinäjoki, Seinäjoen kaupunki, Etelä-Pohjanmaan liitto, Foodwest ja Seinäjoen ammattikorkeakoulu.
Tutustu tapahtumaan ja rekisteröidy: www.fooddays.fi
Tapahtuma on MAKSUTON.