Seinäjoen innovaatiotoiminta on jälleen askeleen lähempänä kestävää tulevaisuutta. Kestävän kaupunkikehittämisen kolmas rahoitushaku on avautunut, ja nyt on aika tarttua tilaisuuteen. Tule mukaan edistämään älykästä vihreää kasvua ja kehittämään Seinäjoen innovaatioekosysteemiä.

 

Mitä ja miksi?

Kestävän kaupunkikehittämisen EAKR-rahoituksella pyritään edistämään Seinäjoen kaupungin ja työ- ja elinkeinoministeriön välistä Innovaatiotoiminnan ekosysteemisopimusta. Vuoteen 2027 saakka ulottuvalla sopimuksella vahvistetaan alueen osaamiskärkiä globaalisti kilpailukykyisemmiksi. Kolmannessa alahankehakuvaiheessa kiikarissa on hakemuksia sopimuskokonaisuuden molempiin painopisteisiin: ruoka- sekä teollisuusalaan.

Ensimmäisen ja toisen hakukierroksen hankkeet ovat jo osoittaneet potentiaalinsa – osa on jo päättynyt ja osa on hyvässä vauhdissa.

Tähän mennessä alahankkeita on rahoitettu noin 1,5 miljoonan euron arvosta, ja tällä rahalla on tehty monenlaisia toimenpiteitä. Esimerkiksi Selvitetty Seinäjoen teollisuuden osaajatarvetta, etsitty ruoka-alan uusia liikeideoita ja innovaatioita, kehitetty kaupunkia toimivaksi kokeilu- ja innovaatioympäristöksi , ennakoitu sähköisen liikkumisen tulevaisuutta ja kehitetty Seinäjoen sähköisen liikkumisen pilotointiverkostoa.

 

Haussa olevat toimintalinjat ja erityistavoitteet

Tässä rahoitushaussa mukana on Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027 ohjelman kaksi toimintalinjaa (TL 1 ja TL2) ja niiden alta erityistavoitteet

1.1. Tutkimus- ja innovointivalmiuksien parantaminen sekä kehittyneiden teknologioiden käyttöönotto ja

2.3. Kiertotalouteen siirtymisen edistäminen.

Rahoituspotti tässä haussa on noin 275 000 euroa. Erityisen lisän hakuun tuo Seinäjoen kaupungin osallistuminen rahoitukseen jopa 25 % osuudella. Virallinen hakuilmoitus löytyy EURA2021-järjestelmästä. Voit jättää hakemuksesi, vaikka heti, mutta muistathan tehdä sen viimeistään 28.6.2024. Lisätietoa hakemuksen jättämisestä ja hakuohjeet löydät tästä linkistä.

Sparrausta hankeideoille ja tukea hakuprosessin aikana saat Into Seinäjoen asiantuntijoilta. Älä epäröi ottaa yhteyttä meihin; Yhteystiedot ja lisätietoja Seinäjoen innovaatiotoiminnan ekosysteemisopimuksesta löydät tästä linkistä.

 

Yhteistyössä kestävää kasvua

Kestävä kaupunkikehittäminen on yhteinen tavoitteemme. Tämä rahoitushaku tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden vaikuttaa Seinäjoen tulevaisuuteen ja tehdä kestävästä kehityksestä totta. Tartu siis tilaisuuteen, kehitä hankeideaasi ja lähde mukaan rakentamaan älykästä, vihreää kasvua Seinäjoelle!