Vuosi 2023 on edennyt vauhdilla toiselle puoliskolleen. Miten vuosi on edennyt tähän saakka ja mitä odotuksia on syksylle? Kysymyksiin vastaavat Inton toimitusjohtaja Leena Perämäki ja asiakkuusjohtaja Jukka Pajunen.

Miten Inton tavoitteet vuodelle 2023 ovat toteutuneet?  

Leena: Hyvässä vauhdissa ollaan. Lähes 3000 asiakaskontaktia kertoo intolaisten aktiivisuudesta ja siitä että palvelujamme osataan hyödyntää. Epävarmat ajat näkyvät mm. siinä, että sijoittumis- ja investointipäätöksiä saadaan odotella tavallista pidempään. Seinäjoella on käynnissä parhaillaan n. 300 miljoonan euron investoinnit elintarvike- ja teknologiateollisuuteen sekä logistiikkaan. Lisäksi vireillä on kymmenkunta yritysinvestointia pääosin Roveksen alueelle. Kaikkineen suunnitteilla olevien investointien arvo nousee yli miljardiin. Näistä kaikista haluaisimme jo kovasti päästä kertomaan julkisestikin.

Millainen tunnelma alueen yrityksissä on?  

Jukka: Seinäjoen yrityksissä on pääosin positiivinen tunnelma, vaikka takana on epävarmoja vuosia ja tulevatkin näkymät ovat monelle sumuiset. Joillakin toimialoilla tilanne on tietenkin hyvin tiukka. Markkina tai koko toimintaympäristö on saattanut muuttua kokonaan ja työntekijöitä on vaikea saada. Korkotilanteesta ja inflaatiosta johtuen tunnelma on odottava.
Olemme yrittäjyyden vahvinta aluetta ja täällä yrittäjyys on myös monille elämäntapa. Siksi täällä yritykset uskovat tulevaan ja sietävät epävarmuutta ehkä tavallista enemmän.

Into on ollut tänäkin vuonna yhteydessä yrityksiin ympäri Suomen ja kertonut Seinäjoen tarjoamista mahdollisuuksista yrityksille. Millaista palautetta yrityksiltä tulee Seinäjoesta ja yhteydenotosta?

Jukka: Palaute on todella myönteistä. Yritysten maailmassa Seinäjoki on kokoaan suurempi. Meidät tunnetaan hyvin yrittäjyys- ja kasvukaupunkina, jossa on tekemisen meininki. Saamme kiitosta aktiivisesta kontaktoinnista, avusta yritysten sijoittumiseen ja yhteistyön rakentamisesta alueen ja yritysten kesken.

Kerro 3 tärkeintä argumenttia, joilla ”myyt” Seinäjokea  

Leena:

  1. Seinäjoki on kasvukaupunki
  2. Seinäjoella on erinomainen logistinen sijainti pääradan varressa
  3. Seinäjoki on yrittäjyyden ykköskaupunki

Jukka: Samat kolme kuin Leenalla. Lisäksi nostaisin seuraavat pointit:

  • Seinäjokiset yritykset, kumppanit lähellä.
  • Yritteliäät ihmiset ja mukaansa tempaava yrittämisen ilmapiiri
  • Toimivat verkostot. Täällä yrittäjän tai osaajan ei tarvitse olla yksin.
  • Roveksen alueen yli 500 yritystä
  • Olemme puolivälissä Helsinki – Oulu -reittiä junalla ja rekalla

Seinäjoen menestystarina kiinnostaa kaupunkeja ja kuntia ympäri Suomen. Kuinka paljon vieraita käy ja mitä heille menestyksestä kerrotaan?  

Leena: Kuntien ja kaupunkien delegaatioita saamme vieraaksemme kuukausittain ja toisinaan useamminkin. Heille kerromme Seinäjoen kasvutarinaa. Yleisin kysymys on, miksi Seinäjoki on Suomen yritysystävällisin kaupunki ja mitä teemme yhdessä yritysten kanssa. Taikatemppuja meillä ei ole, vaan yritysystävällisyys rakentuu arjen tekemisessä ja kohtaamisissa yritysten ja yrittäjien kanssa.
Tärkeää on palveluasenne läpi koko kaupunkikonsernin. Tätä harjoittelemme mekin joka päivä. Toki kerromme mielellämme myös alueen vahvasta yrittäjyyden perinteestä. Täällä yrittäjyys on itsestään selvästi arvostettua ja luonnollinen valinta. Toki myös pyrimme lunastamaan lupauksemme yrittäjyyden ykköskaupungista ja kehittelemään jatkuvasti uusia toimia yritysympäristön parantamiseksi.

Kiinnostuitko sinäkin Seinäjoesta? Ota yhteyttä:

Perämäki Leena
Toimitusjohtaja
Pajunen Jukka
Asiakkuusjohtaja
Inton asiakkuudet ja sijoittumispalvelut