Kilpailukykyistä huippuosaamista – ei vain perinteitä

”Mielestäni suurimman osan kohdalla sana perinteinen ei sovi mitenkään kuvaan, ja saattaa kuulostaa jopa vähättelyltä.”

Seinäjoki on jo kymmenen vuoden ajan ollut maan yrittäjyyden ykkönen. Olemme triplamestari, tuoreen EK:n kuntarankingin voiton lisäksi kärjessä myös Suomen Yrittäjien ja Taloustutkimuksen kyselyissä. Yhdessä yrittäjien ja muiden kumppaneiden kanssa olemme rakentaneet yrittäjäkaupunkia määrätietoisesti. Tuloksena vetovoimainen Seinäjoki joka on uskottava, ja joka kasvullaan innostaa ajattelemaan isosti – ja toimimaan.

Seinäjoen yrittäjyyshenki on ainutlaatuinen. Täällä on tavallista syvempää tahtoa pärjäämiseen, ja myös kykyä siihen. Yrittävät ihmiset, joilla on kyky saada asioita tapahtumaan, pitävät Seinäjoen hengestä.

Usein kuulen, että menestys johtuu siitä, että ”teillä on siellä perinteisiä yrittäjiä ja yrityksiä”. Mielestäni suurimman osan kohdalla sana perinteinen ei sovi mitenkään kuvaan, ja saattaa kuulostaa jopa vähättelyltä. Meillä on erittäin fiksusti johdettuja ja globaalisti menestyviä yrityksiä. Yllätyn usein miten kovaa ja erikoista osaamista yrityksillämme on, ja miten oivaltavasti ne toimivat muutosten ja epävarmuuden keskellä.

Tekemisen dynamiikka on täällä myös avointa ja yhteistyöhakuista, ja kaukana perinteisestä itse tehdään -käsityksestä. Yhdessä pärjäämisen halu on näkyvä osa yritysten arkea, ja vahva paikallinen voima jota on vaikea kopioida.

Pandemia on tuonut monelle yrittäjälle vaikean, jopa ylipääsemättömän ajan. Silti ilmassa on myös toiveikkuutta ja uusia, toteutuessaan megaluokan kokoisia asioita Seinäjoelle.

Dronamics Global Limited (UK) sijoittuu Seinäjoelle, koska olemme kartalla oikeassa paikassa, olimme aktiivisia ja täällä oli valmius nopeisiin päätöksiin. Yhtiö on yksi digi-ilmailun pioneereista ja mm. IATA:n strateginen kumppani. Pääsemme mukaan globaalin kehityksen kärkeen ja sehän meille sopii; suunnitelma tälle on pohjustettu jo kymmenen vuotta sitten.

Datakeskushanke Itäväylän varteen etenee. Huikeimmat arviot tulevista investoinneista Seinäjoelle ovat 180 miljoonaa euroa. Seinäjoki nousee erittäin tavoiteltujen DC-kaupunkien sarjaan. Valmiudet datakeskukselle on luotu jo vuosia sitten, kun uutta Rovesta ja Itäväylän vartta on suunniteltu.

Ja tiesitkö että Seinäjoella toimii yli 70 softa-alan yritystä? Useimmilla on hyvät kasvunäkymät ja monella rekry auki. Näiden yritysten osaaminen ei välttämättä näy kadulle, mutta ovien takana saatetaan tehdä huippusalaista koodia maailman kriittisimpiin tarpeisiin.

Usein yrityksen osaamista ei tunneta, etenkin jos sen markkina ei ole paikallinen. Jututa sinäkin tuttua – tai tuntematonta – yrittäjää ja kysy, mitä hänen yrityksensä itse asiassa tekee. Voit yllättyä. Niin me Intossakin, joka päivä.

 

Jukka Pajunen
Puh. 044 418 1215
jukka.pajunen(at)intoseinajoki.fi

 

 

Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa