Ajankohtaiskatsaus Dronamicsiin

 

Vuonna 2014 aloitettu yrittäjähenkisten veljesten Svilenin ja Konstantin Rangelovin unelma on nyt kasvanut yli 150 asiantuntijan globaaliksi yhtiöksi, joka pyrkii mullistamaan ilmakuljetukset.

Drone-teknologian nopea kehitys viime vuosina on avaamassa uuden aikakauden rahtiliikenteessä. Erityisesti Dronamicsin kehitys maailman ensimmäisenä rahtidroneja operoivana lentoyhtiö, jolla on IATA- ja ICAO-designaattorikoodit. IATA-koodi mahdollistaa Dronamicsin integroitumisen globaalin ilmailun infrastruktuuriin. Tämä helpottaa lentojen suunnittelua ja rahtiasiakirjojen hallintaa. Lisäksi ICAO-koodit, puhetunniste ”Black Swan” ja koodi ”DXE”, vahvistavat yhtiön asemaa ilmailuyhteisössä.

 

Mitä Dronamics tekee?

Dronamicsin liiketoiminta-ideana on mullistaa tavaraliikenne ilmateitse miehittämättömillä ilma-aluksilla. Yhtiön kehittämä ”Black Swan” – miehittämätön ilma-alus – pystyy kuljettamaan jopa 350 kiloa rahtia 2500 kilometrin päähän tarjoten nopeamman, edullisemman ja ympäristöystävällisemmän tavan kuljettaa tuotteita. Esimerkiksi lääketeollisuudessa tai varaosakuljetuksissa, joissa toimitusnopeus on kriittinen, Black Swan tarjoaa merkittävän kilpailuedun. Ensimmäisen lennon video on katsottavissa täältä.

 

Nykytilanne ja tulevaisuuden visio:

Dronamics aikoo aloittaa ensimmäiset kaupalliset testilennot Kreikan ja Kreikan saarien välillä ensi vuoden alussa. Yhtiö on solminut sopimuksia globaalien logistiikkayhtiöiden kanssa ja valmistautuu laajentamaan toimintaansa ensin Välimerellä, Persianlahdella ja Australiassa. Alkuvaiheessa lennot keskittyvät pääasiassa vesialueiden päällä lentämiseen tiukan lupa-regulaation vuoksi.

 

Seinäjoki osana globaalia verkostoa:

Dronamicsin ja Seinäjoen lentoaseman välinen sopimus on merkittävä askel alueellemme edelleen. Sopimus tarkoittaa, että Seinäjoen lentoasemasta tulee yksi Dronamicsin operointipisteistä. Tämä kumppanuus tuo Seinäjoelle ainutlaatuisen mahdollisuuden nousta tärkeäksi lentorahtiliikenteen solmukohdaksi, vahvistaa alueen taloudellista asemaa ja tarjoaa uusia palveluita sekä yrityksille että yksityishenkilöille.

 

Milloin lennot alkavat?

Vaikka tarkkaa päivämäärää Seinäjoen lentojen aloittamiselle ei ole vielä vahvistettu, odotetaan, että lennot alkavat osana Dronamicsin toiminnan kakkosvaihetta. Tämä vaihe käynnistyy, kun tarvittavat luvat miehittämättömille ilma-aluksille on saatu, jolloin voidaan aloittaa lentäminen syvemmällä maa-alueiden sisällä.

 

Webinaari: Reimagining supply chains

Liity mukaan webinaariin, jossa Dronamicsin perustajat Svilen ja Konstantin Rangelov esittelevät saavutuksiaan vuodelta 2023. Webinaari järjestetään 14.12.2023 klo 14.00 Suomen aikaa. Ilmoittaudu webinaariin täältä.