Seinäjoen lomalentokyselyn alustavia tuloksia jo selvillä, vielä ehdit vastaamaan

 

Seinäjoen lomalentokyselyn alustavat tulokset on saatu, ja ne tarjoavat mielenkiintoista tietoa lomamatkustamisen suosituista ajankohdista, matkakohteista sekä matkustusmieltymyksistä. Kyselyyn on vastannut tähän mennessä yhteensä 260 henkilöä, joista 98 % ilmoitti mieluiten matkustavansa Seinäjoen lentoasemalta.

Suosituin matkustusajankohta syyskuu ja matkakohteet Espanja ja Kreikka

Suosituin matkustusajankohta vastaajien keskuudessa oli syyskuu, joka keräsi peräti 167 vastausta. Toiseksi suosituin ajankohta oli lokakuu, joka sai 159 vastausta, ja kolmanneksi suosituin oli toukokuu 134 vastauksellaan. Nämä tulokset viittaavat siihen, että syys- ja lokakuu sekä kevätkausi ovat erityisen houkuttelevia ajankohtia Seinäjoelta lähteville lomamatkoille. Kyselyn mukaan suosituimmat matkakohteet Seinäjoen lentoaseman matkustajille olivat Espanja ja Kreikka. Myös Italia, Kroatia ja Kanariansaaret olivat suosittuja kohteita.

Lentäen lomalle kerran vuodessa

Kun vastaajilta tiedusteltiin, kuinka usein he matkustavat lomalle lentäen, suurin osa, eli 92 henkilöä, ilmoitti matkustavansa lentäen lomalle kerran vuodessa. Kaksi kertaa vuodessa lentomatkustajia oli 63, kolme kertaa vuodessa 24, kahden vuoden välein 34 ja harvemmin matkustavia oli 40 vastaajaa.

Hinta ratkaisee matkustusvalinnan

Kyselyn perusteella hinta on merkittävä tekijä matkustusvalinnoissa. Eniten vastaajista, eli 46 prosenttia, oli valmis maksamaan viikon pituisesta pakettimatkasta Seinäjoen lentoasemalta 800-1200 euroa. Toiseksi suosituin hintaluokka oli 500-800 euroa, johon oli valmis sitoutumaan myös useampi vastaaja. Matkan hinta vaikutti merkittävästi matkustamispäätöksiin. 101 vastaajaa piti hintaa erittäin tärkeänä ja 87 vastaajaa tärkeänä. 55 vastaajalle hinnalla sen sijaan oli neutraali vaikutus ja loput eivät pitäneet hintaa mitenkään tärkeänä.

Tulosten hyödyntäminen

Seinäjoen lomalentokyselyn tulokset tarjoavat arvokasta tietoa lomamatkustamisen trendeistä ja mieltymyksistä ja niiden dataa käytetään hyödyksi Seinäjoen lentoaseman syksyllä valmistuvan vision ja toimintasuunnitelman tekemisessä. Kyselyyn pääset vastaamaan vielä koko kesän ajan tästä linkistä.

 

Kuin vastauksena kyselyn tuloksiin Seinäjoen lentoasemalta onkin starttaamassa syyskuussa 12. päivä lomalento Kreikan Rodokselle. Lippuja on myynnissä matkanjärjestäjä Aventoursin kotisivujen kautta. Varaa nyt syksyksi lippusi lämpöön!