Mitä tapahtui vuonna 95? Seinäjoen ruoka-alan innovaatiotoiminta sai aikaan vaikuttavan tuloksen – luotiin osaamiskeskus Foodwest Oy. Niin ja tietenkin oli myös se jääkiekon maailmanmestaruus. Huippuvuosi siis!

Kuudennessa Innovaatiostudion jaksossa saimme vieraaksemme toimitusjohtaja Harri Latva-Mäenpään Foodwest Oystä. Yrityksen synty nivoutuu tiiviisti Seinäjoen innovaatiotoiminnan ekosysteemiin kertoen hienoa tarinaa ruoka-alan vaikuttavasta kehittämisestä alueella vuosien varrella.

Foodwest tarjoaa tutkimus- ja tuotekehityspalveluita tulevaisuuden menestysreseptien kehittäjille ja Foodwestin edustajia nähdään aktiivisesti alueen innovaatiotoiminnan edistämistyössä ja ruoka-alan ilosanoman levittäjinä ympäri Suomen ja maailman. Foodwestin rooli kansallisen ja maailmanlaajuisenkin ruokaekosysteemin ja uusien tuotteiden kehittämisessä on merkittävä.

Millaisia vinkkejä Foodwestin matkalta ja kokemuksesta voisi antaa erityisesti osaamiskeskittymien luojille? Entä millainen potentiaali ruoka-alalla piilee, kun tarkastelijana on kehittämisen ytimessä tiiviisti mukana oleva kehittäjä? Löytyisikö sieltä täkyjä myös pienyrittäjille? Tottahan toki!

Huomioithan, että video näkyy vain evästeiden sallineille. KATSO KOKO VIDEO TÄÄLTÄ.

Innovaatiostudio-haastattelut toteutetaan osana Into Seinäjoki Oy:n koordinoiman Seinäjoen innovaatiotoiminnan ekosysteemisopimuksen (EAKR) toimintoja. Toimintoja rahoittaa Euroopan Unioni ja Seinäjoen kaupunki.

Seinäjoki on ekosysteemisopimuksen kautta osa valtakunnallista Innokaupunkien verkostoa. Innokaupungit luovat yhteistyöstä innovaatioita ja innovaatioista kestävyyttä. Niiden tavoitteena on vahvistaa kaupunkiseutujen osaamista ja yhteistyötä ja luoda kansainvälisen tason innovaatio- ja kokeiluympäristöjä ja uusia liiketoimintaekosysteemejä. Tutustu Innokaupunkeihin verkkosivulla.