Nordecin Peräseinäjoen tehtaalla on parhaillaan käynnissä investointi sekä laitekantaan että ilmanvaihtoon. Reilun kolmen miljoonan euron investointi takaa edellytykset kapasiteetin kasvattamiseen entisestään. Tilauskanta ja näkymät ovat toki muutoinkin hyvät.

– Olemme kasvattaneet liikevaihtoa vuoden 2020 alle 200 miljoonasta eurosta 330:een. Tavoitteena on reipas kasvu myös tänä vuonna. Vaikka asuntorakentaminen sakkaa, meidän toimialoillamme, esimerkiksi teollisuusrakentamisessa, kysyntää on. Meillä on käynnissä mm. ison terästehtaan urakka Ruotsissa. Ruotsi onkin suurin markkinamme Suomen jälkeen. Viime vuonna Norja kiilasi isojen kauppojen ansiosta kakkoseksi Suomen ohi, toimitusjohtaja Kalle Luoto kertoo.

Nordecilla on Peräseinäjoen yksikössä yhteensä reilut 180 työntekijää. Suomessa yrityksen kaikkiaan noin 600 työntekijästä työskentelee reilu puolet. Suurimmat tehtaat sijaitsevat Seinäjoen lisäksi Ylivieskassa ja Puolan Obornikissa.

Useimmat seinäjokelaiset muistavat Nordecin edelleen parhaiten PPTH:na. Omistus ja nimi ovat kuitenkin vaihtuneet useamman kerran. Nykyiset omistajat – suurimpina Harjavalta Oy ja  Tirinom Oy – tulivat mukaan syksyllä 2022.

Luoto korostaa omistajan merkitystä.

– On todella tärkeää, että yhtiöllä on omistaja, jota tuntee liiketoimintamme ja jota kiinnostaa sen kehittäminen.

Investoinnit ja kasvu tarjoavat mahdollisuuden pestata uusia tekijöitä: sekä tuotannon ammattilaisia että toimihenkilöitä.

– Samaan aikaan osa erittäin kokeneista työntekijöistä on siirtymässä eläkkeelle. Meillä on siis tarve löytää seuraava sukupolvi teräsrakenneosaajia.

 

Faktoja:

  • Nordec on yksi Pohjoismaiden johtavista rakennusten runkorakenteiden, julkisivujen ja terässiltojen toimittajista.
  • Nordecilla on yhteensä yli 600 työntekijää kuudessa maassa: Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Liettuassa, Tšekissä ja Puolassa.
  • Liikevaihto 330 miljoonaa euroa

 

www.nordec.com

 

Pääkuvassa toimitusjohtaja Kalle Luoto (oik.) ja kehitysjohtaja Timo Alanko Nordecin teräsrunkoisen toimiston aulassa Peräseinäjoella.