Vihreästä siirtymästä kasvua ja uutta liiketoimintaa. Mutta miten?

Kestävän liiketoiminnan ja kiertotalouden asiantuntija Laura Könönen Seinäjoen ammattikorkeakoulusta kertoo lyhyellä Pitchauksesta bisnestä -videolla GreenGrow-hankkeesta, jonka tavoitteena on vauhdittaa eteläpohjalaisten pk-yritysten vihreää ja inklusiivista kasvua tukemalla yritysten tutkimus-, kehitys- ja innovointitoimintaa (TKI) ja yhteistyöverkostoja. Hankkeessa on tutkittu miten alueen yritykset kokevat vihreän siirtymän. Siinä on myös luotu erilaisia työkaluja, joilla vihreän siirtymän tarjoamiin kasvumahdollisuuksiin voidaan tarttua. Yksi työkaluista on TKI-arvioinnin työkalu, joka on erinomainen apuväline yritykselle, joka haluaa saada kokonaiskuvan tutkimus-, kehitys- ja innovointitoimintansa vahvuuksista ja kehittämiskohteista.

Katso videolta tarkemmin GreenGrow – tukea pk-yritysten kestävään kasvuun -hankkeesta ja työkaluista. Voit myös ottaa yhteyttä Lauraan tai muuhun hanketiimiin, yhteystiedot ja lisätiedot työkaluista löydät Green Grow -hankkeen sivuilta.

Pitchauksesta bisnestä -julkaisusarjaa toteutetaan osana Into Seinäjoki Oy:n koordinoiman Seinäjoen innovaatiotoiminnan ekosysteemisopimuksen (EAKR) toimintoja. Sarjalla halutaan tehdä alueella tehtävää tutkimusta ja sen tarjoamia mahdollisuuksia tutuksi, nostaa esiin kärkialoihin, ruoka ja teknologia, liittyviä ajankohtaisia teemoja ja luoda mahdollisuuksia globaaliinkin kasvuun Seinäjoen alueella.

Innovaatiotoiminnan ekosysteemitekemisen koordinaatio on Euroopan unionin sekä Seinäjoen kaupungin osarahoittamaa toimintaa.  Seinäjoen kaupunki on tämän sopimuksen myötä on osa valtakunnallista Innokaupungit-verkostoa. Innokaupungit ovat luomassa Suomesta maailman toimivinta kokeilu- ja innovaatioympäristöä vuoteen 2030 mennessä! Tutustu Innokaupunkien tekemiseen osoitteessa www.innokaupungit.fi