Tule mukaan metaversen avajaisiin!

Seinäjoella koetaan pian jotain ainutlaatuista, suorastaan historiallista. Ensimmäisenä koko Suomessa Seinäjoella esitetään laulaja Antti Railion konsertti volumetrisesti eli 3D-kuvauksena. Mitä, häh?

– Kyse on Seinäjoki-metaversen eli virtuaalisen ja yhteisöllisen ympäristön avajaistilaisuudesta, Jenniina Palmu selventää.

– Into on yhteistyössä Seinäjoen ammattikorkeakoulun kanssa toteuttanut kehityshankkeen (VIBIOL), jossa on rakennettu alueen yritysten ja yhteisöjen käyttöön omaa metaverseä eli virtuaalista ja yhteisöllistä ympäristöä. Tavoitteena on, että alueen yritykset voisivat jatkossa hyödyntää metaverseä omassa toiminnassaan. Metaversessä voi esimerkiksi järjestää tuote-esittelyjä, kun tuotteesta tehty visuaalinen 3D-malli on helppo ja kätevä tuoda virtuaalimaailmaan. Työntekijöiden perehdytyksessä metaversä voidaan myös hyödyntää ja vaikkapa tapahtumakohteiden esittelyssä etäyhteyden päässä oleville asiakkaille.

– Paljon on varmasti sellaista, mitä mekään emme osaa edes kuvitella. Suosittelenkin siis lähtemään avoimin mielin mukaan tilaisuuteen testaamaan ja ideoimaan juuri oman yrityksen kannalta sopivia ratkaisuja, Palmu kehoittaa.

Metaversen avajaisia vietetään 27.4.2023 klo 13.30–17.00 Frami F:ssä osoitteessa Kampusranta 11.

Railion esiintymisen lisäksi osallistujat pääsevät avajaisissa opastetulle kierrokselle metaverseen sekä tutustumaan erilaisiin teknologisiin ratkaisuihin, kuten Railion esityksessä hyödynnettyyn volumetriseen kuvaukseen. Kyseistä tekniikkaa voidaan hyödyntää realistisen ja luonnollisen sisällön tuomiseksi virtuaalimaailmoihin.

 

Metaversen avajaisiin voi ilmoittautua tapahtumasivulla.

 

Mikä on metaverse? Tutustu tarkemmin määritelmään tämän blogikirjoituksen avulla.