Seinäjoella on kannustava ilmapiiri ja täällä selkeästi arvostetaan yrittäjyyttä!

Yrittäjä Jonne Riihimäki, 37, muutti perheensä kanssa Oulusta Seinäjoelle samoihin aikoihin kun Ideaparkia alettiin rakentaa vuosien 2018 ja 2019 taitteessa. Hän oli ollut mukana rakentamassa Oulun Ideaparkia ja luotti siihen, että myös Seinäjoella on kysyntää ahkeralle tekijälle.

Riihimäki oli aloittanut yrittäjänä kymmenen vuotta aiemmin, 22-vuotiaana, ja ehtinyt kartuttaa kokemusta monillakin eri toimialoilla.

– Oulussa oli silloin kova startup-pöhinä ja itsekin tuli haalittua pieniä palveluliiketoiminnan yrityksiä. Aika ei kuitenkaan riittänyt kaikkeen ja jouduin lopulta luopumaan siitä illuusiosta, että pystyisin mihin vaan maailmanvalloitukseen.

Seinäjoen Ideaparkissa häntä tarvittiin työnjohtohommissa. Kun Ideapark tuli valmiiksi, Riihimäki päätti keskittyä olennaiseen ja ryhtyä kehittämään Oulussa perustamaansa Maalausteho Oy:tä. Toiminta lähtikin nopeasti kasvu-uralle.

Jonne Riihimäki, Maalausteho

Yrittäjä Jonne Riihimäki on laajentanut Maalaustehon toimintaa kuudelle paikkakunnalle. Seinäjoen varasto sijaitsee Roveksessa. 

– Oulussa meillä oli muutaman hengen porukka tehnyt koko ajan maalaushommia. Täällä Seinäjoella oli sellainen hyvä yrittämisen asenne, joka tarttui minuun. Tuli into kasvaa.

– Ensimmäinen sesonki meni oikein hyvin, samoin toinen. Heti Seinäjoen jälkeen laitettiin Poriin toimipiste, ja Oulusta laajennettiin Kajaaniin. Helsingissäkin meillä on ollut kohteita. Nyt sitten, keväällä 2023 on sovittu ensimmäiset työmaat Jyväskylään.

 

Menestyksen avain

Seuraavaksi Riihimäki aikoo tähyillä Itä-Suomen suuntaan. Hän tunnustaa olevansa ihminen, joka ei halua jäädä polkemaan paikalleen.

– Sen olen kuitenkin oppinut, ettei yrittäjän kannata pomppia sinne tänne, vaan pitää keskittyä yhteen asiaan. Vain silloin yritys voi menestyä.

Asiakkaina on sekä taloyhtiöitä, uudisrakentajia että saneeraajia. Tänä vuonna Maalausteho tavoittelee miljoonan euron liikevaihtoa. Vuonna 2022 liikevaihto kasvoi 30 prosenttia ja oli 776.000 euroa.

Yritys työllistää sesonkina parhaimmillaan 21 ammattimaalaria.

– Vahvuutemme on työntekijöissä: kaikki ovat ammattimaalareita ja vaihtuvuus on pientä. Vain sillä tavalla on mahdollista pitää laatu ja palvelutaso kunnossa.

– Meillä on käytössä tiiminvetäjämalli, mikä tarkoittaa, että vakioporukassamme on osallistuvia työnjohtajia. Heillä on pitkä kokemus alalta. Tiiminvetäjät hankkivat omalle porukalleen tarvikkeet, katsovat päivittäiset hommat, ratkovat ongelmia ja tekevät suorittavaa työtä myös itse.

Riihimäki kiittää korona-aikaa siitä, että se opetti käyttämään etätyökaluja. Kolmen lapsen isän ei tarvitse enää ajaa satoja kilometriä työmaakokouksiin, kun voi osallistua niihin Teamsin avulla kotikonttorissaan.

Neljä vuotta Seinäjoella ovat olleet Jonne Riihimäelle elämän parasta aikaa.

– Oulusta kun tulin, olin todella yllättynyt siitä miten paljon täällä on palvelualan yrityksiä ja teollista tuotantoa, isoja firmoja ja yrittäjyyttä. Seinäjoella on kannustava ilmapiiri ja täällä selkeästi arvostetaan yrittäjyyttä!

 

Teksti ja kuvat: Pirjo Latva-Mantila, Juttumylly

 

Kiinnostuitko Seinäjoesta? Ota yhteyttä:

Pajunen Jukka
Asiakkuusjohtaja
Inton asiakkuudet ja sijoittumispalvelut