Suomen Yrittäjät julkisti kuntabarometri 2022:n tulokset

Seinäjoki sijoittui neljättä kertaa ykkössijalle Suomen Yrittäjien kuntabarometrikyselyssä. Keskiviikkona Vaasassa kunnallisjohdon seminaarissa jaettiin tunnustusta kolmessa kokoluokassa. Seinäjoki on ykkönen yli 50 000 asukkaan kaupuneista, Lieto keskikokoisista ja Marttila alle 10 000 asukkaan kunnista. 

– Pandemia-aikaan ja Ukrainan sodasta aiheutuneisiin haasteisiin peilaten kova tulos. Helppoa ei ole ollut kenelläkään, mutta alueemme yrittäjät ovat selvinneet hyvin ja selkeästi kokevat kaupungin ilmapiirin ja tekemisen hengen positiiviseksi moottoriksi omalle toiminnalleen ja koko alueen kehittymiselle. Iso kiitos kaikille yrittäjille erinomaisesta yhteistyöstä ja kaupungin kehittämisestä omalla toiminnallaan, toimitusjohtaja Leena Perämäki Into Seinäjoesta toteaa. 

Seinäjoen vahvuutta osoitti se, että olimme ykkönen kaikilla elinkeinopolitiikan osa-alueilla. Niitä ovat kunnan päätöksenteon yrityslähtöisyys, yrityspalvelut, elinkeinopolitiikan asema kunnassa, kunnan hankintapolitiikka, infrastruktuuri, koulutus ja osaaminen.  

Seinäjoen kokonaisarvosana oli 3,62/5. 

Palkintoa vastaanottivat Inton puolesta Jukka Pajunen (vas.), Esa Nuottivaara ja Leena Perämäki, Seinäjoen yrittäjien puolesta Kaisa Metsänranta ja Jussi Saarijärvi sekä kaupungin puolesta Kimmo Heinonen ja Jaakko Kiiskilä.

 

Yrittäjähengen ja yrittäjäkaupunki-imagon vahvistaminen ovat keskeisesti mukana Seinäjoen kaupungin uudessa strategiassa.  

– Seinäjoen tahtona on 2020-luvulla kohota koko Suomen kasvukeskukseksi. Yrittäjyyden monipuolinen tukeminen ja uusien yritysten houkutteleminen alueelle ovat keskeisiä kasvun ajureita. Haluamme olla yrittäjäystävällinen kaupunki, mieluiten ylittää yrittäjien odotukset kuin tarjota perusvarmaa, Perämäki linjaa. 

Konkreettisesti alueella jo toimivien ja sijoittuvien yritysten palvelemiseksi kaupunki lupaa mm. seuraavia asioita: Vastaamme yritysten palvelupyyntöihin 24 tunnin kuluessa, hyödynnämme kaupungin päätöksenteossa yritysvaikutusten arviointia entistä laajemmin, viestimme hankinnoista avoimesti, ja kehitämme aktiivisesti hankintakalenteria ja erilaisia hankintamuotoja, Perämäki listaa. 

Tässä linkki uutiseen Suomen Yrittäjien sivuilla

Tässä linkki tarkempiin tuloksiin