TEST IT: 3D Talo Provinssin aluesuunnittelun, markkinoinnin ja myynnin tukena

Korona kiihdytti virtuaalisuuden osaksi tapahtumatuotantoa. Provinssin osalta aluesuunnittelua toteutetaan parhaillaan 3D:nä, vaikka itse tapahtuma peruttiin toistamiseen tältä kesältä. Viime kesänä kuopiolainen 3D Talo Oy vastasi Seinäjoen Törnävän ja Kirkkokadun tapahtuma-alueiden 3D-mallintamisesta laserkeilauksen ja fotogrammetrian avulla (lue uutinen). Mitä kuuluu projektille tänään?

3D Talo testaa Test it -tapahtumista buustia bisnekseen -hankkeessa Design Space -suunnittelusoftansa käytettävyyttä tapahtumasuunnittelussa. Jututimme 3D Talon toimitusjohtajaa Tatu Säisää, jolla on itselläänkin paljon tapahtumatuottamisen kokemusta.

Mitä 3D Talo tekee?
Softaa, jolla voidaan digitalisoida tapahtuma-alue ja tehdä sen avulla suunnittelua hyödyntäen virtuaalitodellisuutta.

Missä vaiheessa kesän suunnittelu on tällä hetkellä? 
Hyvässä vaiheessa. Toinen peruttu tapahtumakesä mahdollistaa Provinssille entistä paremmat mahdollisuudet hyödyntää 3D-maailmaa suunnittelunsa tukena. He ovat sitoutuneet työhön palkkaamalla oman henkilön vastaamaan alueen 3D-suunnittelusta, mikä on varmasti Suomen tapahtumakentällä ainutlaatuista.

Miksi minun tapahtumajärjestäjänä kannattaisi käyttää Design space -softaa? 
Sen avulla saadaan paras tieto siitä, että millainen tapahtuman infra todellisuudessa tulee olemaan. Voi vaikka käydä testaamassa näkyvyyden päälavalle vip-alueen nurkasta tai mitata millin tarkkuudella telttojen sopivuutta tiettyyn kohtaan. Iso lisäarvo on hyödyntää alustaa myynnin ja markkinoinnin tukena, jolloin sponsoreille voi visuaalisesti näyttää yhteistyökumppanin näkyvyysvaihtoehtoja, vaikka ihan vr-alustalla tepastellen.

Miten ja missä voin käyttää Design space -softaa?
Softa on suunniteltu teollisuuden käyttöön, mutta nyt sitä voi soveltaa myös tapahtumasuunnittelussa. Softan saat käyttöön olemalla yhteydessä myyntiimme tai suoraan minuun.

Viitteellinen näkymä Törnävän pääkentästä Design Space -alustalla.

Mitä odotat testiltä?
Odotan, että saadaan virtuaalinen malli todelliseen hyötykäyttöön. Jo nyt olemme saaneet ensiarvoisen tärkeää tietoa Provinssin ja Kirkkokadun tapahtumien järjestäjiltä heidän tarpeistaan.

– Festivaalituotanto 2020-luvulla on ennen kaikkea verkostojen johtamista ja hallintaa. Tapahtumat rakentuvat jopa satojen toimijoiden panosten yhdistyessä. Alihankintaverkosto on keskeisessä roolissa ja tapahtumalla on kymmeniä kaupallisia yhteistyökumppanuuksia. On sanomattakin selvää, että viestinnän merkitys on tällöin aivan keskeistä, taustoittaa Provinssin festivaalijohtaja Sami Rumpunen.

– 3D Talon avulla Provinssi pyrkii ottamaan merkittäviä askeleita visuaalisen viestinnän saralla. DesignSpace mahdollistaa katveettoman tavan viestiä esimerkiksi tapahtuma-alueelle sijoittuvien rakenteiden näyttävyydestä, sijainnista, saavutettavuudesta ja huomioarvosta ennen fyysisen tuotannon käynnistämistä. Odotammekin DesignSpacesta työkalua, joka antaa meille kilpailuedun visuaaliseen viestintään.

 

Lisätietoja: Johanna Rintamäki, Into Seinäjoki, puh. 040 592 7518, johanna.rintamaki@intoseinajoki.fi

 

Yritysinnovaatiot kasvuun – testauspilotointimalli tapahtumissa  -hankkeessa testataan yritysten uusia tuotteita ja palveluita Seinäjoen suurtapahtumissa. Hankkeen tuloksena syntyy uudenlainen innovaatioyhteistyömalli yritysten ja tapahtumien välille. Rahoitus: Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR). intoseinajoki.fi/buustiatapahtumista/

 

 

Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa